Kategória:"2016 - November"

 • Ilyen téli gumi szabályok vannak Európa távolabbi országaiban
  Ilyen téli gumi szabályok vannak Európa távolabbi országaiban
  42 megtekintés

  Nemcsak a környező országokban érdemes nagyon odafigyelni a téli gumihoz kapcsolódó szabályokra, hanem Európa más államaiban is, hiszen kis túlzással bármerre is járunk az öreg kontinensen, annyiféle szabályozás vár ránk ezen a téren.   Az alábbiakban összeszedtük, hogy a tőlünk nyugatra és északra elhelyezkedő államokban vajon milyen szabályozás vonatkozik a téli abroncsok használatára

  Tovább
 • Ilyen téli gumi szabályok vannak a szomszédos országokban
  Ilyen téli gumi szabályok vannak a szomszédos országokban
  57 megtekintés

  Habár Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata, és hiába volt ezzel kapcsolatban már a Parlament előtt is kezdeményezés, egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz jogszabályba iktatva az, hogy a téli utakon márpedig megfelelő abroncsokon is kell közlekedniük az autósoknak.   Az viszont, hogy hazánkban nincsen törvénnyel szabályozva, még nem jelenti azt, hogy Európa más országaiban is szabadon furikázhatunk nyári gumikon a téli időszakban. Sőt mi több, mindezért akár olyan súlyos büntetést...

  Tovább
 • Három dolog, amiért csökken a téli gumi tapadása
  Három dolog, amiért csökken a téli gumi tapadása
  28 megtekintés

  Hiába a rengeteg figyelmeztetés, valamint a számtalan baleset, rengeteg sofőr továbbra is nyári gumikat használ téli gumi helyett személyautóján abban az esetben, ha odakint téliesre fordul az időjárás, ezáltal hidegebb lesz az idő, gyakran havazik, és mindemellett az utak is csúszósabbá válnak.

  Tovább
 • Miként viselkedik az autó téli gumi nélkül havas úton?
  Miként viselkedik az autó téli gumi nélkül havas úton?
  60 megtekintés

  A számtalan figyelmeztetés és egyéb figyelemfelhívás ellenére még mindig nagyon sokan vannak olyanok, akik nem hajlandóak a téli időszakban valódi téli gumit tenni gépjárművükre, amivel fogalmuk sincs, hogy mennyit kockáztatnak.   Nyilvánvaló, amennyiben valaki csak egy-két kilométert közlekedik autójával, azt is városi környezetben, és havas úton elő sem veszi a gépjárművet, abban az esetben ez a kihágás megbocsájtható, minden más esetben azonban kötelezővé kellene tenni az emberek között,...

  Tovább
 • Egyre több országban kötelező a téli gumi használata
  Egyre több országban kötelező a téli gumi használata
  357 megtekintés

  Mivel köztudott, hogy a téli gumikat nemcsak mély és jó vízelvezető képességű, illetve kimagasló öntisztuló tulajdonságokkal bíró mintázata különbözteti meg a nyári abroncsoktól, hanem az alapanyag is, amivel lényegesen biztonságosabb vele a közlekedés, ezért egyre több ország teszi kötelezővé az ilyen specializált abroncsok használatát.

  Tovább
 • Ezek a legjobb Goodyear téli gumik haszongépjárművekre
  Ezek a legjobb Goodyear téli gumik haszongépjárművekre
  86 megtekintés

  A téli gumik használata bár minden autótípus esetében erősen indokolt a hidegebb időszak beköszöntésével, azonban a haszongépjárművek kapcsán különösen fontos mindez, hiszen jellemzően nagy terhet szállítanak és elég sokat vannak az utakon ahhoz, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a rajtuk megtalálható abroncsoknak.

  Tovább
 • Téli gumi típusok, avagy melyiket válasszuk a három mintázat közül?
  Téli gumi típusok, avagy melyiket válasszuk a három mintázat közül?
  27 megtekintés

  A téli gumikat számtalan szempont szerint tudjuk, illetve lehet csoportosítani, ennek megfelelően beszélhetünk szimmetrikus, aszimmetrikus, valamint egyirányú változatokról is. Ezek a sajátos típusok alapjáraton megkülönböztetik, hogy milyen téli gumit is választunk magunknak, hiszen alapvetően mindhármat eltérő tulajdonságok jellemzik, illetve mindhármat más és más dologra álmodták meg.

  Tovább
 • Te ismered a téli gumik legfőbb részeit?
  Te ismered a téli gumik legfőbb részeit?
  65 megtekintés

  Ha igazán jól szeretnénk téli gumit választani magunknak, annak elengedhetetlen feltétele, hogy megismerjük az abroncsok legfőbb részeit, hiszen általánosságban az élet minden területén kijelenthető, hogy csak és kizárólag akkor tudunk jól választani, ha megismerjük az adott terméket.

  Tovább
 • Defekttűrő téli gumi technológiák a Michelintől és a Bridgestone-tól
  Defekttűrő téli gumi technológiák a Michelintől és a Bridgestone-tól
  86 megtekintés

  A defekttűrő téli gumik a jövőben minden eddiginél komolyabb figyelmet kapnak majd az iparágtól, ami elsődlegesen annak köszönhető, hogy a biztonságot nemcsak a jó tapadással lehet elérni, illetve fokozni, hanem azzal is, ha egy abroncs megfelelő biztonságot garantál a defekttel és a sérülésekkel szemben.

  Tovább
 • A használt téli gumi vásárlás veszélyeiről
  A használt téli gumi vásárlás veszélyeiről
  586 megtekintés

  A használt téli gumi vásárlás nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is óriási üzlet, hiszen az emberek rendszerint megelégszenek a kopottabb, külföldön már kiselejtezett abroncsokkal, hiszen úgy tartják, hogy felesleges újat venniük erre az időszakra, mert az év jelentősebb részén úgyis a nyári abroncs teljesít szolgálatot.

  Tovább
 • A Goodyear is autentikus körülmények között teszteli már a téli gumikat
  A Goodyear is autentikus körülmények között teszteli már a téli gumikat
  90 megtekintés

  Könnyen lehet, hogy a jövőben a Goodyear is az élbolyba kerülhet a téli gumi gyártás tekintetében, hiszen bár a cég eddig is rendelkezett nagyon jó minőségű, hovatovább kiváló biztonságot garantáló abroncsokkal a leghidegebb időszakra, azonban nemsokára egy újabb tesztpályát nyitnak, amely sokak szerint a küszöb lehet számukra a következő szint kapcsán.

  Tovább
Showing 1 to 11 of 11 (1 Page)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354