Címke:"Nokian"

 • Az Auto Motor und Sport 2019-es SUV nyári gumi tesztje
  Az Auto Motor und Sport 2019-es SUV nyári gumi tesztje
  202 megtekintés

  A 2019-es Auto Motor und Sport autós magazin nyári gumi tesztje tizenegy crossover, SUV gumiabroncsot tesztelt 215/55 R17 méretben. Bár nem ez a legtöbbet vásárolt méret jelenleg Európában, ettől függetlenül például olyan kedvelt típusokon használják, mint az Opel Mokka, a Skoda Karoq, a Seat Ateca, a Hyundai Kona és az Audi Q2, és mindazonáltal úgy tűnik, hogy ezen kisebb SUV típusok eladási számai is meglehetősen növekednek.

  Tovább
 • Az AutoBild 2019-es nyári gumi tesztjének 2. helyezettje a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
  Az AutoBild 2019-es nyári gumi tesztjének 2. helyezettje a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
  280 megtekintés

  A német autós magazin 53 különböző népszerű gumimárkát vásárolt be a 225 45 R17-es méretből, ezt a viszonylag nagy számot redukálta le 20 darabra oly módon, hogy száraz és nedves fékteszteknek vetették alá mindegyik nyári gumit, majd csak a legjobb húszat engedték tovább az alapos tesztelésre. Idén a győztes a Michelin Pilot Sport 4 lett, de nagyon szoros eredménnyel követte a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi. Nézzük most át a Goodyear teszt eredményeit.

  Tovább
 • Az AutoBild német autós szaklap 2019-es nyári gumi tesztje
  Az AutoBild német autós szaklap 2019-es nyári gumi tesztje
  95 megtekintés

  Az Autobild meglehetősen gyakran végez gumiabroncs teszteket, amelyekbe évente legalább egy nyári gumi teszt biztosan beletartozik. A 2019-es nyári gumi tesztekhez ötvenhárom 225 45 R17 méretű gumiabroncsot szereztek be, amelyeket száraz és nedves fékezési vizsgálatokkal 20 darabra redukáltak és a részletesebb teszteket már csak ezekkel végezték el. A Michelin Pilot Sport 4 a 2018-as nagyon erős eredmények után a teszt teljes megnyerését célozta meg, de az új Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5...

  Tovább
 • Kereskedelmi, szállítási célú nyári gumik (215 65 R16 C) 2019-es tesztje az ADAC-tól
  Kereskedelmi, szállítási célú nyári gumik (215 65 R16 C) 2019-es tesztje az ADAC-tól
  134 megtekintés

  Minden évben tavasszal két - általában sokat forgalmazott - nyári gumi méretet tesztel az ADAC német autóklub, egy kisebbet és egy nagyobbat, és ezek jellemzően mindig személyautó abroncsok. Idén a nagyobb méret most a kereskedelmi (C-jelölésű, 215 65 R16 méretű) nyári gumik közül lett kiválasztva, amelyeket furgonok, kisteherautók, és kisbuszok használnak. Érthetően ezeknek a kereskedelmi abroncsoknak két legfőbb követelménye az azokat használó cégek, vállakozások felől, hogy ezek a nyári...

  Tovább
 • A világ első elektromos autókra tervezett téli gumija
  A világ első elektromos autókra tervezett téli gumija
  91 megtekintés

  Talán kevesen tudják, hogy a világ első téli gumiját a finn Nokian gumigyártó készítette el először, 1934-ben teherautókra, majd 1936-ban személygépkocsikra.

  Tovább
 • Az RF-es gumik tulajdonságai
  Az RF-es gumik tulajdonságai
  449 megtekintés

  Nem egyszerű megmagyarázni az RF-es gumik tulajdonságait, hiszen sok esetben az emberek még az alap dolgokkal sincsenek tisztában. Pedig nagyon fontos lenne, hogy ismerjük az abroncsokat, ismerjük valamilyen szinten az abroncsok jelöléseit, vagy legalábbis tudjuk azt, hogy hol lehet ennek utánanézni, hol lehet erről megbízható információkat szerezni akkor, amikor épp szükség lesz rá.

  Tovább
 • A Goodyear is autentikus körülmények között teszteli már a téli gumikat
  A Goodyear is autentikus körülmények között teszteli már a téli gumikat
  90 megtekintés

  Könnyen lehet, hogy a jövőben a Goodyear is az élbolyba kerülhet a téli gumi gyártás tekintetében, hiszen bár a cég eddig is rendelkezett nagyon jó minőségű, hovatovább kiváló biztonságot garantáló abroncsokkal a leghidegebb időszakra, azonban nemsokára egy újabb tesztpályát nyitnak, amely sokak szerint a küszöb lehet számukra a következő szint kapcsán.

  Tovább
 • Olcsóbb vagy drágább 205/60 R16 téli gumi minta?
  Olcsóbb vagy drágább 205/60 R16 téli gumi minta?
  84 megtekintés

  Autógumit vásárolna a télre? 205/60 R16 téli gumi méretre lenne szüksége, de azt sem tudja, hogy mégis hogy és hol kezdjen hozzá a kereséshez? Nem annyira egyszerű dolog laikusként eligazodni az egyes gumiméreteken, de érdemes a saját abroncsunk méretének jellegzetességeiről, és arról, hogy milyen gyártó abroncsai is illenek rá a téli és a nyári időszakban, kissé többet is megtudnunk. Ezek az információk már csak abban is segíthetnek, hogy a következő alkalommal, amikor abroncsot kell...

  Tovább
 • A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták
  A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták
  89 megtekintés

  Ha mondjuk Ön egy kisebb, kompakt városi autóval rendelkezik, akkor szinte biztos, hogy a 195/60 R15 téli gumi az Ön autójának a tökéletes mérete. Ha éppen az idén szeretné kicserélni a téli gumit, akkor itt az ideje felkészülnie a kínálatból, megismernie a jobb és a rosszabb mintázatokat is, és megtudnia, hogy mitől jó, és mitől rossz egy gumiabroncs. Téli 195/60 R15 gumiabroncs kisokos itt és most.

  Tovább
 • Ezeket a 185/60 R14 téli gumi mintákat érdemes választani
  Ezeket a 185/60 R14 téli gumi mintákat érdemes választani
  96 megtekintés

  Hamarosan elérkezik az idő, amikor mindenki, akinek a téli gumit újra kell cserélni, az ajtókon fog dörömbölni, hogy most szeretne új abroncsot vásárolni, aztán amikor megkérdezik tőle a boltban, hogy de mégis milyet, akkor már csak a tanácstalanság marad a lélegzetvételében. Merthogy a legtöbbünknek fogalmunk sincs arról, hogy milyen abroncsot is szeretnénk vásárolni, még csak egy kicsit sem vagyunk felkészülve abból, hogy mik közül válogathatunk.

  Tovább
 • A legjobb 225/45 R17 téli gumi minták az idén
  A legjobb 225/45 R17 téli gumi minták az idén
  252 megtekintés

  Nehéz feladat elé állítja magát az, aki szeretné bemutatni a 225/45 R17 téli gumi méretben megtalálható abroncsokat, hiszen ebben a méretben nagy szükség van az olcsóbb, alacsony kategóriás mintákra, a középkategória felsőbb termékeire, és a prémium márkás abroncsokra is. Hogy miért? A 225/45 R17 téli gumi méret ugyanis főleg nagyobb, sportosabb autók, és egy-két luxusautó gyári mérete, amelyek közül a fiatalon tuningolt autókra inkább az olcsóbb téligumik, az idősebb, nagyobb teljesítményű...

  Tovább
 • A legjobb teljesítményű 205/60 R16 téli gumi minták
  A legjobb teljesítményű 205/60 R16 téli gumi minták
  385 megtekintés

  Kisteherautók és személyautók gyári szerelt mérete a 205/60 R16 téli gumi, amelyet elsősorban inkább a nagyobb testű városi kisautókra szerelnek. A méretben szinte minden kategóriában óriási a kínálat, hiszen minden autó más-más tulajdonságú mintázatot követel meg. A régebbi autókra inkább az alacsony kategóriás, olcsóbb minták jellemzőek, bár sokan választanak inkább a középkategória közül; az újabb típusokra pedig természetesen csak is a prémium márkák dukálnak.

  Tovább
Showing 1 to 12 of 39 (4 Pages)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354