Süti beállítások

Pár hasznos tanács az abroncsokkal kapcsolatban

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Mivel a tél folyamán sokszor találkozhatunk az úttesten csapadékkal, esetleg hóval vagy jéggel, így nagyon fontos, hogy jó minőségű abroncs legyen a gépjárművünkön. A téli abroncsok kifejezetten a zord időjárásban való közlekedésre lettek kifejlesztve. Alapanyaguk sokszor sokkal tömörebb, mint a nyári gumi abroncsoké, ennek köszönheti azt a tulajdonságát, hogy nem csúszik úgy, mint nyári társa. Tehát ha az útviszonyok úgy alakulnak mindenképp érdemes felszerelnünk a téli gumi garnitúrát. Ha külön felnin tároljuk az abroncsokat, akkor nincs más dolgunk, mint egy kerék cserénél, csak ki kell cserélnünk a felniket.

Ha viszont csak az abroncsokat cseréljük, akkor mindenképp el kell mennünk egy gumis műhelyhez, ahol egy speciális géppel leszedik a nyári guminkat a felniről és felteszik helyette a téli abroncsokat. Ilyenkor sajnos egy bonyolultabb procetúrát kell végig várnunk, hiszen a szezon váltásokkor minden gumis műhely folyamatosan dolgozik. A várási idő akár 1 óra is lehet, így érdemes bejelentkeznünk, mielőtt megyünk. Így lerövidíthetjük a várakozási időt, és nekünk sem kell több órát erre a projektre szánnunk.

A téli gumik mintázata teljes mértékben eltér a nyári gumikétól, pontosan azért, mert az útviszonyok is teljesen mások télen, mint nyáron. Nagyon fontos, hogy a mintázat ne legyen elkopva, valamint az is, hogy az abroncs kora ne haladja meg a 6-7 évet. Ugyanis hiába nincs elkopva egy abroncs, akkor is rossz a tapadása, ha túl öreg az anyag.

Ha nem vagyunk tisztában az abroncsunk korával, akkor érdemes közelebbről is megvizsgálni, hiszen a túl öreg gumikon vékony, hajszálrepedéseket fedezhetünk fel, amelyekből következtethetünk a korára. Ha ilyeneket tapasztalunk, érdemes lehet elgondolkozni a cserén, hiszen a szerkezet meglazulásának következtében nagyobb az esély a különféle sérülésekre is.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót