Süti beállítások

Ezek a SEAL technológiás, öntömítő gumik

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A SEAL technológiás, öntömítő gumik lehetőséget adnak arra, hogy a gumi sérülése után is tovább lehessen vezetni az autót. Valljuk be, minden sofőr, vagy jogosítvánnyal rendelkező fél attól, hogy egyszer defektje lesz, vagy egyszerűen csak belehajt egy szögbe vagy csavarba, és a legnagyobb félelem mindig az, hogy mindez egy elhagyatott, messzi, ismeretlen úton történik, például pont éjszaka.

Természetesen itt most nem egy horrorfilm kezdetéről van szó, csupán az emberi félelemről, amire van megoldás. Ha nyugodtan szeretne utazni, ha nem akarja, hogy állandóan a defekt és a leengedett gumi jusson eszébe, akkor válassza a SEAL technológiás, öntömítő gumik egyikét. Már nem csak a Contitnental, hanem a Hankook gyáraiból is elérhető ez a rendkívül biztonságos gumitípus. Cikkükben körbejárjuk a lehetőségeket és bemutatjuk az öntömítő gumikat.

Az öntömítő gumik működése

A legtöbben már hallottak a defekttűrő gumikról, de a defektállókról inkább kevesebb információ van. Pedig érdemes ezeket is megismerni, hiszen előnyös tulajdonságokkal bírnak. A működés nagyon egyszerű, és nagyon kézenfekvő, bárki számára könnyen megérthető, és ez után már nem is lesz kérdés, hogy hasznosnak találja-e majd. Amikor egy idegen test kerül a gumiba, az általában rögtön kiszúrja azt, a lyukon kimegy a levegő és leenged a gumi.

A SEAL technológiás, öntömítő gumik azonban ezt nem engedik meg, méghozzá úgy, hogy van egy tömítőanyag a guminál, ami a defektet okozó tárgyat azonnal körbeveszi, hozzátapad, tehát nem engedi meg, hogy a levegő a keletkezett lyukon kiáramolhasson.

A Continental esetében ez a tömítőanyag az abroncs belső falán található, a futófelület és a vállrész közelében. A Hankook is a gumi belső rétegére viszi fel a tömítőanyagot, és ez a két öntömítő gumitípus a legjobb. A többinél általában a probléma, hogy azok a két övréteg közé teszik az anyagot, így az nem lehet elég hatásos. Azt azonban minden öntömítő gumi esetében fontos tudni, hogy a keletkezett lyuk nem haladhatja meg az 5 mm-t, hiszen csak ekkora lyukat képes elfedni az öntömítő anyag.

A SEAL technológiás, öntömítő gumik előnyei

Ha már tudjuk a működést, akkor érdemes arra is kitérni, hogy mitől annyira előnyös ez a típusú gumi. Elsősorban azért, mert nagyon biztonságossá teszi a vezetést, és egy defekt esetén nem okoz baleseteket így a vezető és a jármű. Egy defekt esetén sokszor az történik, hogy az autó irányíthatatlanná válik, ebben az esetben azonban szinte észre sem lehet venni, hogy mi történt, hiszen nem is enged le a gumi.

Ez azt jelenti, hogy nem kell azonnal gumit cserélni vagy szervizbe menni, van időnk a problémát megoldani, és nem kell egy helyben sem maradnunk, egy helyben állnunk, hiszen tovább mehetünk a kocsival, biztonságosan.

A másik nagy előnye ennek a gumiabroncs típusnak, hogy minden felnire kompatibilis, amilyen méretben persze gyártanak ilyen abroncsot. A defekttűrő gumik esetében sokszor probléma, hogy az erősített oldalfal miatt nem ajánlják normál gumiabroncs helyett, mert ronthat a teljesítményen és gyorsabban is kopik, ez az agyag azonban nem növel a gumiabroncs súlyán, így szinte megegyezik a normál gumiabroncsokkal, a különbség csupán egy defekt, vagy sérülés esetén mutatkozik meg.

Mi melegen ajánljuk a SEAL technológiás, öntömítő gumik vásárlását, hiszen nagy előnyökkel bír, és amint látjuk, le is győzi a defekttűrő gumikat. Válassza tehát a defektálló gumit vagy a Continentaltól vagy a Hankooktól, amely gyárak minden évben bizonyítják, hogy még mindig lehet biztonságosabbá és kényelmesebbé tenni az autózást – mindezt egy gumiabroncson keresztül.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót