Süti beállítások

Dunlop nyárigumi teszt

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A SP Sport 01 egy ultra magas vezetési élményt nyújtó nyári abroncs, amire a Dunlop nyárigumi teszt eredményei is fényesen rámutattak. a nyári gumiabroncs minden típusú kupén és szedán autón remekül alkalmazható, a Sport 01 több prémium járművön is alkalmazott, mint első szerelésű abroncs, Subaru, Volkswagen és más gyártók típusain bizonyította kiváló teljesítményeit.

A Dunlop SP Sport 01 főbb jellemzői

A nagy teljesítményű, 100 %-os szilika mintakeverék megnövelt tapadást nyújt a száraz és nedves útfelületeken egyaránt, és viszonylag kevésbé kopik, mint az elődei. Az aszimmetrikus futófelületi dizájn és a három egyedülálló technológia biztosítja a gumiabroncs nagyobb biztonságosságát, jobb komfortját, és még jobb kezelhetőségét. A Dunlop nyárigumi teszt is bebizonyította, hogy a folyamatos középvonali borda milyen jól teljesít a stabilitás és az érzékenyebb kormányozhatóság terén. A stabilitás az egész fordulatszám tartományban, ha valamit, hát ezt kiválóan teljesíti ez az abroncs. A kerületi barázdák rendkívüli hatékonysággal távolítják el a vizet a futófelület alól, így a hydroplaning kockázata egészen minimális nagy esőben is. A gumiabroncs szerkezeti egységét tulajdonképpen két rendkívül erős acélövre feszítették fel, a megerősített nejlon- és műselyem szálak kivételes szilárdságot és tartósságot biztosítanak nagy sebességek mellett is. A Dunlop nyárigumi teszt többek között még rámutatott a nagyon jó kanyarvételi tapadásra, az abroncs rugalmasságára.

A Sport 01-et 15-től 21 colos méretekig gyártják, akár Y sebességindexű változatban  is.

A Dunlop nyárigumi teszt főbb megállapításai

Előnyök:

  • Kiváló teljesítményű száraz aszfalt tapadás.
  • Gyors és rugalmas kormányozhatóság.
  • A kanyarodási tapadás magasan az átlag feletti.

Hátrányok:

Az abroncs kisség zajossá válik, ahogy korosodik és kopik a futófelület.

Lehetne kissé hosszabb a futásteljesítmény.

Összességében a Dunlop nyárigumi teszt eredményei arra mutattak rá, nemcsak agresszív és sportos kinézetű, de ezeket a dizájnelemeket a valóságban is 100 százalékosan teljesíti, főként száraz felületeken. A fékezési és gyorsulási jellemzők nagyon jók, és a gyors kanyarokban is kiváló fogást talál az innovatív futófelület.

A nedves teljesítmény csak kicsivel marad alul a száraz teljesítmény alatt, de ettől függetlenül teljes mértékben kielégítő a mai korszerű nagy teljesítményű autók számára is. Az abroncs tehát bármilyen nyári felületen több, mint megfelelő tapadást nyújt, biztonságos és érzékeny kormányzást biztosítva.

Az abroncs egyetlen igazi negatívuma a az abroncs korával és kopásával érzékelhető, ugyanis ahogy öregszik az abroncs, és kopik a futófelület, úgy kezd egyre zajosabbá válni a nyárigumi. Még sokan említik a gumi élettartamát, amin tényleg lehetne még javítani, de van ennél gyengébb teljesítményű prémium abroncsok is. A Dunlop SP Sport 01 nyári gumiabroncs kiválóan alkalmazható többek között az Audi, BMW, Ford, Mazda, Subaru, Minio Cooper, Toyota és Volkswagen több modelljén is.

Forrás: http://www.rezulteo-gumi.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót