Süti beállítások

Continental nyárigumi teszt

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A túrabroncsok használói körében nagy nevet szereztek a Conti Premium abroncsok, most a Conti Premium Contact 2 gumiabroncs jellemzőit nézzük át a Continental nyárigumi teszt eredményei alapján. A speciális anyagokat használó és rendkívül korszerű fejlesztésekkel kialakított nyárigumi kiváló nyári túra teljesítményt minden típusú autónak, legyen az például kupé, crossover, vagy kombi. Olyan népszerű autókon alkalmazzák első szerelésű abroncsként, mint a Mini Cooper vagy a Volkswagen GTI, és még sokan mások.

A Conti Premium Contact 2 jellemzői

Az innovatív futófelületi vegyület és az aszimmetrikus mintázat az egyedülálló 3D futófelületi barázdákkal kiválóan optimalizált a nedves és a száraz felületekre egyaránt, és megnövelt fékteljesítményt nyújt. A megfelelően széles és mély árkok kiválóan távolítják el a nyári csapadékot, és ahogy a Continental nyárigumi teszt vizes körülményei között bebizonyosodott, az aquaplaning védelem kitűnően megoldott. A 3-D vájatok tovább javítják a minta blokkok stabilitását, amivel sokkal jobb lett a jármű kezelhetősége. A folyamatos oldalirányú barázdák és a nagyobb számú futófelületi blokkok pontosabb kormányzási reakciókat és egyenesfutási biztonságot adnak. Az abroncs a komfort terén is jól teljesít, csendes és sima futást biztosít. A gumiabroncsot 15 -től 18 colos méretekig, H és V sebességindexben gyártják.

A Continental nyárigumi teszt eredményei

Előnyők:

  • Kiemelkedő száraz és nedves tapadás
  • Kiváló fékezési teljesítmény
  • Sima, csendes, komfortos utazást nyújt
  • Magas szintű kanyarstabilitás jellemzi

Hátrányok:

Kopásállóság

Összességében a Continental nyárigumi teszt azt mutatta, hogy a Premium Contact 2 egy rendkívül jó tapadási jellemzőkkel rendelkező gumiabroncs, amely túraabroncsként kiváló kényelmi szolgáltatásokat is nyújt. Kategóriájának egyik legjobb nedves és száraz tapadását biztosítja, és a legnagyobb erősségei között említhető még a rendkívül rövid féktávolsága is. A 3-D barázdák egyedülálló munkát végeznek, viszont mindezen nagy előnyöknek van egy viszonylag nagy hátránya is, a kategória egyik legrosszabb futásteljesítményét nyújtja a gumiabroncs, sok járművezető panaszkodott arra, hogy ezeket az abroncsokat 30 – 40 ezer kilométer után már le kell cserélni, ezt egyébként a Continental nyárigumi teszt is alátámasztotta, és a prémium kategóriában a túraabroncsok terén az elvárható minimum több, mint 40 ezer kilométer, sőt ma már inkább 50 ezer feletti élettartamot várnak el az igényesebb európai és amerikai járművezetők.

Mindent összevetve, akinek viszont elsőrendűen fontos a maximális teljesítményű tapadás, és a kényelmes, komfortos kezelhetőség, annak ez az abroncs ideális, amennyiben teljes mértékben félre tudja tenni a gyakoribb gumiabroncsváltások magasabb költségeit. A Conti Premium Contact 2 kiválóan alkalmazható a az Audi A sorozat tagjain, a Honda Accordon, Kia Rion, Mini Cooperen, Toyota Corollán, és még számtalan népszerű, magas minőségű járművön.

Forrás: http://tirereviewsandmore.com

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót