Süti beállítások

Az abroncsgyártás folyamata

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A kutatók már rengeteg hasonló növényből próbálkoztak ilyen minőségű anyag előállítását véghez vinni, mégis a kaucsukfa nedve bizonyult a legtökéletesebbnek az autógumi piacon. A kaucsukfa első csapolására azonban csak hat éves korában van lehetőség, amit a következőképpen végeznek: A fa kérgét megvágják, és a vágás alá egy edénykét helyeznek, amibe szépen lassan belecsöpög a fa nedve. Ez egy sűrű, tej szerű lé, ami igazából egy természetes latex.

Manapság már igen nagy kaucsuk ültetvények vannak, melyek mégis csak a szükségletek felét elégítik ki. A natúr kaucsukot ezek után az abroncs gyártók gyáraiba szállítják, majd különleges eljárással, amit vulkanizálásnak hívnak, felmelegítik a kaucsukot. Ezek után különféle alapanyagokat adnak hozzá, melyek segítségével olyan kémiai reakciók jönnek létre, mely következtében a kaucsuk még rugalmasabb, még ellenállóbb lesz. A későbbiek során, ez a kulcsfolyamat határozza meg azt, hogy a végtermék, tehát a kész abroncs milyen tulajdonságokkal bír. Mennyire lesz kopásálló, mennyire lesz sérülékeny, valamint hogy mennyire lesz nyúlékony a használat során.

A megfelelő adalékot hozzáadva a gyártók el tudják érni, hogy minden abroncs tökéletesen ellenálljon használat közben a különféle kisebb sérüléseknek, és a folyamatosan változó útviszonyoknak és időjárásnak. A felhasználók nagyon örülnek annak, ha egy olyan gyártótól vásárolhatnak, aki a gyártás során kellő bizalmat táplált feléjük. Mivel az abroncsok élettartama magas áruk miatt nagyon fontos, így általában a vásárlók márkahűen választanak újabbnál újabb termékeket. Tehát ha egy adott márka megfelelt számunkra, érdemes a következő garnitúra gumit is ugyanattól a gyártótól vásárolni annak érdekében, hogy folyamatosan elégedettek legyünk. Persze a megfelelő abroncs vásárlás is nagyon fontos, a rendszeres karbantartásról már nem is beszélve.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót