Süti beállítások

A gumiabroncs tisztán tartása

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Általában az autó tulajdonosok nagyobb hangsúlyt fektetnek a karosszéria takarítására, mint magára az abroncsra, pedig az is fontos része az autónak. Ha az abroncs túl koszos, nem csak zavaró látványt nyújthat, de még az esetleges hibákat, problémákat sem vesszük észre rajta. Amikor lemossuk az autónkat érdemes fentről lefelé haladni, hiszen így a lemosott por, sár és homok könnyedén távozni tud a karosszériáról. Amikor az abroncsokat takarítjuk, figyeljünk mindig arra, hogy a felnit is letisztítsuk.

Általában a fékport és a lerakódott szennyeződéseket nehezebb eltávolítani, de manapság már bárhol kaphatunk olyan vegyszereket, amelyek megkönnyítik a dolgunkat ennek tekintetében. Ha ilyen tisztítószert használunk, ügyeljünk arra, hogy megfelelően távolítsuk el a felületről, hiszen ha rajta marad, az megmarhatja a felnit. Ha nem alufelnire van szerelve az abroncs, érdemes a dísztárcsát is levenni, és alaposan kitakarítani. Az alufelni takarítását illetően mindig legyünk alaposak, hiszen nem csak díszíti az autót, de általában kényesebb is, mint lemezből készült társa. Az abroncsok takarítása során mindig ellenőrizzük le a keréknyomást, valamint hogy minden szelep a helyén van-e.

Ha azt tapasztaljuk, hogy az abroncsokban lévő nyomás alacsony, mindenképp fújjunk bele levegőt, hiszen a kevés nyomással rendelkező gumi a használat során tönkre mehet. Arról már nem is beszélve, hogy csökkenti az abroncs élettartamát a nem megfelelő használat. Ezért fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzük az abroncsunk állapotát, valamint mindig legyünk tisztában az aktuális problémákkal és azok megoldási lehetőségeivel. Tartsuk észben, hogy mennyi idős az általunk használt abroncs, hiszen attól még, hogy nem kopott, a futási idő következtében ugyanúgy elhasználódhat. Ennek következtében a tapadása megszűnhet, ami a csúszós utakon akár még balesetveszélyes is lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót