A Michelin Pilot Sport 4S nyári gumiról

Michelin Pilot Sport 4SA Michelin világ életében híres volt arról, hogy előnyben részesíti a sportos közlekedés kedvelőit, ezáltal mindig is nagyon odafigyeltek arra, hogy kielégítsék ezeket az igényeket, ezáltal volt egy külön szegmensük, amelyik kifejezetten arra koncentrált, hogy olyan gumikat alkossanak, amelyek a gyorsaság és a biztonság megszállottjainak igényeit egyaránt kielégítik.

2017.03.12

A Michelin Energy Saver + nyári gumiról

Michelin Energy Saver + A Michelin évek óta kísérletezik olyan megoldásokkal, amelyekkel a céljuk az, hogy a lehető legmagasabb szintre járassák az abroncsok tekintetében az üzemanyag-takarékosságot. Ezt elsődlegesen természetesen nem amiatt álmodta meg a gyártó, mert túl drága az üzemanyag – bár tény és való, hogy ez sem egy utolsó szempont –, sokkal inkább azért, hogy termékeivel egyre jobban megfeleljen a világszerte egyre nagyobb figyelmet kapó környezettudatossági feltételeknek.

2017.03.11

A Michelin Primacy 3 nyári gumi

 Michelin Primacy 3 A Michelin évek óta egy meghatározó gyártó a gumiabroncsok világában, ezáltal köztudott, hogy aki ezzel a márkával szereli gépjárművét, az biztosan a legjobbat kapja minden téren. Bár a gyártó abroncsai nem éppen a legolcsóbbak, ellenben ár-érték arányban a legjobbnak tekinthetők, pláne annak fényében, hogy a Michelin megalkotott már az évek során néhány olyan technológiai újdonságot, ami sokáig piacvezető volt a maga idejében, és rengeteg rivális alkalmazta újra meg újra, hogy utolérjék a legjobbakat.

2017.03.10

A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi

Continental ContiSportContact 3A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi egyike azoknak az abroncsoknak, amelyet a német gyártó annak érdekében álmodott meg, hogy valami igazi különlegességet adjon azoknak az autósoknak, akik szeretik a biztonságot és a megfelelő teljesítményt.

 

A termék ráadásul mindezt sportos jelleggel dobta fel, aminek köszönhetően a sebesség megszállottjainak lehetőségük van arra, hogy valami elérhető áron kínált, ámde mégis kimagasló teljesítménnyel megáldott abroncsot szerelhessenek fel gépjárművükre. Nem véletlen, hogy a Continental ContiSportContact 3 nyári gumi ennek megfelelően a piac legjobb ár-érték arányát képes garantálni.

2017.03.09

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumi

Bridgestone Potenza S001 A Bridgestone egy 1931-ben, a távoli Japánban alapított gumiabroncs gyártó vállalat, amely az évtizedek alatt a világ egyik legjobb és legismertebb cégévé vált az iparnak, aminek köszönhetően világszerte közel 180 gyárban készülnek a prémium minőségű termékek. Ennek megfelelően többek között Magyarországon is található Bridgestone gyárat, egészen pontosan Tatabányán, ahol a japán és a magyar precizitás összefonódásának fényében készülnek a legjobb minőségű abroncsok.

2017.03.08
Az összes hír megtekintése

Bezár
A Michelin Pilot Sport 4S nyári gumiról

Ennek érdekében jelent meg a piacon a Michelin Pilot Sport gumicsalád, amely évek óta a sportosság megszállottjainak egy mérföldköve, és amelyik folyamatosan újabb és újabb generációkat halad ... ...

A Michelin Energy Saver + nyári gumiról

Ezt számtalan módon elő lehet segíteni, és ezt természetesen a Michelin is tudta, amikor úgy határozott, hogy megalkotja legújabb fejlesztéseit ezen a téren, amihez a speciális mintázat mellett az ... ...

A Michelin Primacy 3 nyári gumi

A gyártó számtalan jelentős újdonságot vonultatott fel az évek és évtizedek során, így a Michelin Primacy 3 nyári gumi is ezek közé tartozott, ami mindmáig az egyik legjobb teljesítménnyel ... ...

Információk a téligumi jellemzõirõl

Téligumi webshopA téligumi futófelülete kifejezetten a havas, latyakos útviszonyokra van kialakítva, sûrû, kisméretû lamellái pedig a megfelelõ tapadást és úttartást biztosítják. Anyagkeveréke is jelentõsen eltér a nyári változattól, hiszen a szilika összetételnek köszönhetõen a téligumi lágy és puha marad még a hideg körülmények között is. A mély kapaszkodóblokkok szintén a biztonságos közlekedést hivatottak szolgálni akkor is, ha a hõmérséklet akár jóval hét fok alá csökken.

Mikor ajánlott a téli gumi használata?

A késõ õszi-téli idõszakban a 7 Celsius fok beköszönte után már mindenképpen javasolt a téli gumi, ugyanis a nyári abroncs mind futófelületi kialakítása, mind anyagösszetétele miatt teljesen alkalmatlan ekkortól a biztonságos közlekedésre.

Melyek a téligumi jelölések?

Egészen egyszerûen csak meg kell vizsgálni, ugyanis szerepel rajta. A téligumi M&S jelzéssel van ellátva, ami az angol sár és hó szavakra utal. Amennyiben négy évszakos gumival van dolgunk, akkor emelet az "All season" kifejezés is helyet kap rajta.

Biztonságos a téli gumi nyáron?

Bár a téligumi nem kifejezetten veszélyes a nyári használat alkalmával, de tény, hogy nem ezekre a viszonyokra lett kialakítva, s ez meg is látszik viselkedésén. Nem csak sokkal zajosabb, de gazdaságossági szempontokból sem bizonyul a legjobb választásnak nyáron. Az erõteljes kopás miatt sokkal rövidebb élettartammal számolhatunk, s könnyen lehet, hogy a tél közeledtével új szett beszerzése válik majd szükségessé.

Hány téligumi felszerelés javasolt?

Nem érdemes takarékossági szempontok miatt csak két abroncsot lecserélni. Fékezésnél mindenképpen balesetveszélyes lehet, még akkor is, ha gyakorlott sofõrrõl van szó. Hátsókerék meghajtás alkalmával viszont minden körülmények között ajánlott a négy téli gumi használata.

Vissza a lap tetjére