Seiberling téligumi termékek

Seiberling téligumi termékek

Jelenleg nem találhatók termékek.

Miért vásároljunk Seiberling abroncsot?

A Seiberling téli gumik és a nyári abroncsok meglehetősen szerény termékskálával rendelkeznek Magyarországon. A márka sorsa meglehetősen hányatatott volt. A Frank A. Seiberling alapította első gyár 1898-ban kezdte meg működését Ohio-i Akronban, akkor még Goodyear Tire & Rubber Company néven, és 15 évig működött is, majd átszervezések történtek, és 1921-ben Seiberling saját üzemet alapított Seiberling Rubber Company néven Barbertonban. A 90-es évekig töretlenül működött a cég, a Seiberling márka pedig sikeres volt.

A külföldi abroncsgyártók azonban betörtek az amerikai piacokra, ehhez pedig a cég már nem tudott megfelelően alkalmazkodni, végül kénytelenek volt kivonulni az amerikai piacokról. Először a Firestone cég vásárolta fel őket, majd a Firestone vállalat is gazdát cserélt, és a Seiberling márkával együtt a Bridgestone cégcsoporthoz került. A Seiberling márka ettől függetlenül nem szűnt meg, jelenleg is Bridgestone tulajdonában van, és leginkább európai országokban értékesítik őket. Ezekből a költséghatékony és minőségi gumiabroncsokból Magyarországon mindössze pár mintázat érhető el, de ezeket kifejezetten kedveli a magyar közönség.

A nemzetközi abroncsteszteken is megmutatkozott a Seiberling téli gumi

Bár a márka történetét figyelve úgy tűnhet, hogy nem tartozik a legkedveltebb és legelismertebb márkák közé, a nemzetközi abroncsteszteken azonban már tesztelésre került. Igaz, hogy a Seiberling téli gumi kínálatából még csak egyetlen abroncsot tesztelt az Autobild még 2019-ben, de meglepően jól helytállt, és alacsony költségvetésű abroncshoz képest igen előkelő helyen szerepelt a 225/45 R17 méretű abroncsok versenyében. A legjobb húszba ugyan nem jutott be, ami nem volt meglepő, ugyanakkor a középmezőny elejére sikerült kvalifikálnia magát.

A Seiberling Winter ugyanis 28. helyen végzett, ami egy olcsó abroncstól igazán megdöbbentő eredmény. Nem véletlen, hogy a Bridgestone gyáraiban készül, ez az eredmény is jól mutatja, hogy bár olcsó, de minőségi abroncsról van szó. Ezt az is jól példázza, hogy havas utakon átlagon felüli eredményt hozott, és az alacsony kategóriás abroncsok között talán a legjobb helyezést tudhatta végül magáénak. Ár-érték arányban is kiemelkedőnek bizonyult a maga kategóriájában, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre többen keresik.

Hazai vélemények a Seiberling téli gumikról

Az Autobild 2019-es abroncstesztje is ékesen bizonyítja, hogy a Seiberling Winter egy jó teljesítményű olcsó abroncs. Mielőtt azonban vásárolna, érdemes a hazai vásárlói véleményeket is megvizsgálni. Bár még kevesen teszik le a voksukat a Seiberling téli gumija mellett, a számuk évről évre nő, és véleményekből is egyre több van. Ezek pedig arról tanúskodnak, hogy a hazai sofőrök összességében elégedettek a Seiberling Winter teljesítményével.

A Seiberling téli gumik egyébként már kisteher járműre is elérhetőek, mely Seiberling VAN Winter néven található meg a webáruházak és kereskedések kínálatában. Ha olcsó, de minőségi abroncsot keres, érdemes a Seiberling téli gumikat is számításba venni.

+36-30/900-5354