Tigar nyári gumi - téli gumi - 4 évszakos gumi

2 termék található.

1-2 / 2 elem mutatása
TIGAR ULTRA HIGH PERFORMANCE 205/55 R17 95V
Ajándék
loyaltyKiemelt
Info
72 dB

205/55 R17 95V
  • Nyári gumi
  • Defekttűrő: Nem
  • Erősített oldalfal: XL
29 300 Ft helyett -4 400 Ft 24 900 Ft
Részletek
TIGAR HIGH PERFORMANCE 185/55 R16 87V
Ajándék
loyaltyKiemelt
Info
70 dB

185/55 R16 87V
  • Nyári gumi
  • Defekttűrő: Nem
  • Erősített oldalfal: XL
21 245 Ft helyett -1 365 Ft 19 880 Ft
Részletek

Amit a Tigar abroncsokról tudni érdemes

 

A Tigar abroncsmárka az alsó kategóriás abroncsok között képviselteti magát, és már több mint 80 éve van a piacon. A márkát gyártó üzem Szerbiában alakult 1935-ban, ahol azóta is gyártják. Maga a Tigar abroncsmárka gyártása csak 1959-ben kezdődhetett meg, addig más gumiipari termékek gyártásával foglalkozott a cég. Az első Tigar radiál abroncsok 1972-ben gördültek le a gyártósorról. A márka Szerbiában és a környező országokban meglehetősen népszerűnek bizonyult. 1974-ben a Tigar licencszerződést kötött a BF Goodrich abroncsgyártó céggel, mely később egy kereskedelmi megállapodással is kibővült.

 

A BF Goodrich később a Michelin tulajdonába került, így a Tigar is a Michelin érdekeltségébe. Ennek következtében a Tigar abroncsokat már nemcsak a Szerbiával szomszédos országokban népszerűsítették, hanem szerte Európába, így Magyarországon is kaphatóvá vált. A Tigar abroncsait elsősorban személyautókra, terepjárókra, kisteherautókra, kamionokra és buszokra gyártják, a termék és méretkínálatuk meglehetősen széles. A Tigar abroncsokat jó ár-érték arány jellemzi az alsó kategóriás abroncsok között.

 

A Tigar nyári és téli gumik kínálatáról

 

A Tigar abroncsok bár az alsó kategóriában képviseltetik magukat, de azért visszaköszön a Michelin szakértelme is az abroncsok minőségét tekintve. Természetesen egy Tigar abroncstól nem várhatunk olyan futásteljesítményt, mint egy Michelin abroncstól, de azok számára, akik leginkább városi közlekedésre használják az autójukat, és kíméletesen bánnak vele, a Tigar abroncsok jó lehetőséget nyújthatnak olcsó áraikkal. A Tigar abroncsok minőségéről az abroncstesztek is árulkodhatnak, bár nem sokszor kerültek a márka abroncsai tesztelésre.

 

A nyári gumik közül eddig a Tigar UHP 2019-es új modellje vehetett részt Autobild teszten, ahol ugyan a mezőny végén kapott helyet, de a 40. helyezés sem rossz 53 abroncs közül. Hasonló eredményekkel büszkélkedhet a Tigar téli abroncsa, a Tigar Winter 1, mely 2017-ben szintén az Autobild teszten került megmérettetésre.

 

Találhatunk-e négyévszakos abroncsokat a Tigar hazai kínálatában?

 

Bár a Tigar egy alsó kategóriás márka, meglehetősen széles termékpalettával rendelkezik, leginkább a nyári és a téli gumik tekintetében. Ugyan találhatunk négyévszakos Tigar abroncsot a hazai gumikínálatban is, ugyanakkor leginkább a Tigar négyévszakos terepjáró abroncsával találkozhatunk, a Tigar All Season abronccsal, melyet közúti használatra terveztek. A Tigar nemzetközi teszteken eddig csak a téli és a nyári abroncsaival képviseltette magát, de a vásárlói vélemények alapján a négyévszakos abroncs is hozza, amit egy Tigar abroncstól elvárhatunk.

+36-30/900-5354