Sumitomo nyári gumi - téli gumi - 4 évszakos gumi

Egy termék érhető el.

1-1 / 1 elem mutatása
Ajándék
loyaltyKiemelt
Info
69 dB

215/65 R16 98H
  • Nyári gumi
  • Defekttűrő: Nem
  • Erősített oldalfal: nincs
34 320 Ft
Részletek

 Jó minőségű középkategóriás márka Japánból

 

A Sumitomo név sokak számára lehet ismerős, hiszen egy elismert és híres névről van szó, ám a története nem az abroncsgyártással kezdődött, és valószínű, hogy nem is a Sumitomo abroncsok ugranak be, ha ezt a márkanevet halljuk. A Sumitomo torténete egészen a a XVII. századig nyúlik vissza, amikor Masatomo Sumitomo könyvesboltot és gyógyszertárat üzemeltetett Kyotóban. A Sumitomo fő tevékenységi köre később a rézbányászat lett, de számos más területen is érdekelté vált az elmúlt években, mára pedig Japán egyik vezető üzletcsoportja.

 

Abroncsgyártással a 1900-es években kezdtek foglalkozni, amikor komoly összegekkel szállt be a Dulnop Rubber japán leányvállalatába. A 60-as években a Sumitomo teljesen átvette e japán Dunlop irányítását, és megalakult a Sumitomo Rubber Industries Ltd.. Nem sokkal később az amerikai Dunlop Tire is a Sumitomo tulajdonába került, majd a Goodyearral közösen döntöttek úgy, hogy egymás piacán értékesítenek abroncsokat. A Sumitomo természetesen nemcsak a Dunlop abroncsokat gyártja, hanem saját márkás abroncsokkal is képviselteti magát az abroncspiacon.

 

Milyen abroncsokat találunk a Sumitomo kínálatában?

 

A Sumitomo cég a Dunlop és a Falken abroncsok gyártása mellett saját márkás abroncsokat is gyárt az európai és az amerikai piacokra is. A  Sumitomo abroncsok a középkategóriás abroncsok piacát erősítik, és bár hazánkban még kevésbé népszerű a márka, de Amerikában és Ázsiában meglehetősen keresett abroncsmárkának számít. A hazai kínálatban nyári és téli gumikat találunk. A nyári gumi kínálatban a Sumitomo BC100 képviselteti magát a hazai piacon, melyet leginkább kis és középkategóriás autókra javasolnak.

 

A téli abroncsok tekintetében is találunk abroncsot a Sumitomo kínálatából, méghozzá a Sumitomo WT200 téli gumit, melyet leginkább hideg és enyhén havas időjáráshoz ajánlanak, akár mindennapi közlekedéshez is. Mivel középkategóriás abroncsról van szó, így az ára lényegesen kedvezőbb, mint egy prémium abroncsnak, ugyanakkor minőségben nem sokkal marad el tőle.

 

Négyévszakos abroncsokat is találunk a Sumitomo termékpalettáján?

 

A Sumitomo abroncsok Magyarországon közel sem örvendnek akkora népszerűségnek, mint Ázsiában vagy Európa más országaiban. Bár a saját márkás termékek palettája is széles, hazánkban csak téli és nyári abroncsot találhatunk a Sumitomo kínálatában, vagyis négyévszakos abroncsot nem. Természetesen a márka kínálata jóval szélesebb, mint amit hazánkban találhatunk, ugyanakkor a hazai forgalomban lévő abroncsok inkább méretválaszték tekintetében szélesebbek, hiszen téli és nyári Sumitomo abroncsfajtából nem túl széles a hazai választék.

+36-30/900-5354