Seiberling nyári gumi - téli gumi - 4 évszakos gumi

Jelenleg nem találhatók termékek.

A Brigestone kedvező árú márkája Amerikából: a Seiberling

 

A Seiberling abroncsok a Firestone gumiabroncs gyáraiban készülnek, de a Bridgestone csoporthoz tartoznak. A márka Amerikából indult Frank A. Seiberlingnek köszönhetően 1898-ban, és megalapította a Goodyear Tire & Rubber Company-t. Közel 30 ével később Frank Seiberling a testvérével együtt lemondott az elnökségről, és a saját nevét viselő abroncsmárkát adott ki. A Seiberling Rubber Company-t Ohio-i Barbertonban jött létre 1921-ben. A 60-as évekre a márka meglehetősen népszerű lett, és meglehetősen versenyképes is volt, még a Goodyear Polyglas-t, Firestone Wide-Oval-t, az Uniroyal Tiger Paw-t és a BF Goodrich Radial T/A szemben is.

 

A cég azonban nem tudott alkalmazkodni a piaci igényekhez, és a számos külföldi márka megjelenéséhez, melyek olcsóbbak kínáltak hasonló minőséget. A Seiberling céget a Firestone Tire and Rubber Company felvásárolta, később a Firestones a Bridgestone tulajdonába került, így a Seiberling márka is.

 

A Seiberling 2020-as új modellje: a Seiberling Touring 2

 

A Seiberling nyári gumi kínálata némiképp szélesebb, mint a téli abroncsoké, melyek közül a Seiberling Touring 2 a legújabb modell, és a piacra kerülése óta a legkeresettebb abroncs a Seiberling kínálatából. A Seiberling Touring 2 az idei Autobild teszten is megmutatkozott a 205/55 R16 méretkategóriában, ahol az alsó kategóriás abroncsok között végzett a középmezőnyben. Így volt az tavaly is, akkor a 245/45 R18 méretkategóriában.

 

Habár a Seiberling abroncsok egy alacsonyabb árkategóriában képviseltetik magukat, azért hozzák, amit ebben a szegmensben elvárunk egy abroncstól. A Seiberling Touring 2 is minőséget garantál, viszont nem való mindenkinek. Leginkább olyanok számára lehet jó megoldás, akik alkalmanként használják az autójukat leginkább városi közlekedésre.

 

Téli abroncs a Seiberlingtől: Seiberling Winter

 

A Seiberling Winter a Seiberling legújabb téli abroncsa, mely 2019-ben került piacra. Az abroncs minőségéről a 2019-es Autobild teszt adhat pontosabb képet, ugyanis a piacra kerülés évében már tesztelték az abroncsot a 225/45 R17 méretkategóriában. Akkor egy előkelő 28. helyet szerzett meg, mert a havas fékezés esetében átlagon felüli teljesítményt ért el. Az alsó kategóriás abroncsok között meglehetősen elől végzett, és egy elegendő minősítéssel is gazdagodott.

 

A Seiberling téli gumi kínálata természetesen nem merül ki egyetlen abroncsban, hiszen személyautókra a Seiberling ZZLight is kapható még hazánkban. Emellett kisteher járműre is találunk téli gumit a Seiberling kínálatában, a Seiberling VAN Winter abroncsot.

+36-30/900-5354