Ha szereti autóját és a száguldást, akkor a Bridgestone új nyári gumija tökéletes választás!

A Bridgestone, a fejlett megoldások és a fenntartható mobilitás globális vezetője, megalkotta csúcsminőségű, rendkívül nagy teljesítményű gumiabroncsát: a Bridgestone Potenza Sportot. A nyári gumi magában foglalja a Bridgestone forradalmi látásmódját és a nagy teljesítményű gumiabroncsokban szerzett szakértelmét, mindezt széleskörű piackutatással annak érdekében, hogy a járműtulajdonosok irányítani tudják autójuk teljesítményét.

2021.02.25

Új Európai Uniós autógumi címkézési eljárás mire kell odafigyelni a használata során?

Az 1222/2009 / EU európai parlamenti és tanácsi rendelet előírja, hogy minden 2012 június után gyártott és 2012 novemberétől az EU-ban értékesített gumiabroncsot matricával vagy címkével kell ellátni az értékesítési helyen. Ez a címke három fontos szempontról nyújt információkat, amelyek a gumiabroncsok teljesítményének felmérését szolgálják: Nedves tapadás, üzemanyag-hatékonyság és külső zaj. Az új rendelet hatálya kiterjed a személygépkocsik, a könnyű haszongépjárművek és a nehéz teherautók gumiabroncsaira. Maga a határozat 2021. májusától lép hatályba. Cikkünkben megvizsgáljuk a szabály lényegét és az új címke fontosságát az autóvezetők számára.

2021.01.29

2019-es ADAC nyári gumi teszt a 185/65 R15-es méretben

Idén nyáron is elvégezte nyári gumi tesztjeit Európa legnagyobb autóklubja, a német ADAC, és mint már megszokott, most is két méretet teszteltek. A 185/65 R15 a kisautók. a a kompaktok méretében és a 215/65 R16 a furgonok, kisteherautók, kisbuszok méretében.

Az autóklub a bevezetőben kiemeli, hogy különösen a kisebbik méretben folytatódott a pár éve már megfigyelhető trend, miszerint a másodlagos, illetve középkategóriás márkák több drágább prémium nyári gumit utasítottak maguk mögé kiváló teljesítményeikkel. Míg a furgon nyári gumik tesztjei megdöbbentő eredményt hoztak.

Jelen cikkben a kisebbik méretet, a 185/65 R15-öt teszteredményeit ismertetjük, a 16 megvizsgált abroncsból 2 kapott 'jó' értékelést, míg 14 'megfelelőt'.

2019.05.15

Kereskedelmi, szállítási célú nyári gumik (215 65 R16 C) 2019-es tesztje az ADAC-tól

Minden évben tavasszal két - általában sokat forgalmazott - nyári gumi méretet tesztel az ADAC német autóklub, egy kisebbet és egy nagyobbat, és ezek jellemzően mindig személyautó abroncsok.

Idén a nagyobb méret most a kereskedelmi (C-jelölésű, 215 65 R16 méretű) nyári gumik közül lett kiválasztva, amelyeket furgonok, kisteherautók, és kisbuszok használnak.

Érthetően ezeknek a kereskedelmi abroncsoknak két legfőbb követelménye az azokat használó cégek, vállakozások felől, hogy ezek a nyári gumik tartósak, hosszú futásteljesítményűek, valamint üzemanyag takarékosak legyenek, viszont a tesztelők sem számítottak arra, hogy ennek ára a ilyen megdöbbentően gyenge minőségű nedves teljesítmények lesznek.

A 16 vizsgált abroncsból egy sem kapott 'nagyon jó' vagy 'jó' értékelést, és mindössze öt kapott 'kielégítő' értékelést. Kettő 'elégéségest', és a többi 9 'nem megfelelő' osztályzatot kapott hiányos nedves tapadása miatt.

2019.05.15

Bridgestone Turanza T005 nyári gumi kiváló nedves és száraz teljesítményekkel

A japán prémium gyártó egyik legújabb nyári abroncsa, a Bridgestone Turanza T005 győztesen került ki a 2019-es ADAC nyári gumi tesztről a 185/65 R15 H méretben.
Az új Turanza T005 nyári gumi is a Bridgestone új koncepciója mentén lett megtervezve, miszerint fogjunk úgy hozzá egy új abroncs kifejlesztéséhez, hogy először kérdezzük meg az autósokat, hogy végül is mit várnak el egy jó gumiabroncstól.

A beérkező válaszok alapján a járművezetők többsége többek között:

  • nagyfokú biztonságot vár egy nyári gumitól,
  • vizes úttesten is tapadjon minél jobban,
  • minél jobb minősítése legyen a gumiabroncs címkén,
  • legyen hosszú futásteljesítményű (min. 40 000km) és komfortos,
  • és ne legyen túl drága

2019.05.15
Az összes hír megtekintése

Bezár
Vissza a lap tetjére