Gumiabroncs blog

 • Miért érdemes a Yokohama V906 téli gumit választani?
  Miért érdemes a Yokohama V906 téli gumit választani?
  6 megtekintés

  A Yokohama V906 téli gumi a Yokohama V905 továbbfejlesztett változata. A cég 2020 márciusában jelentette be, hogy érkezik az új széria Európába is. A Yokohama eddig is a prémium kategóriás abroncsairól volt ismert legyen szó autókról vagy motorokról. A cég jelentős hírnevet szerzett már az autó és motor versenysportban is. A Yokohama név már önmagában garantálja a jó minőséget. A Yokohama V906 téli gumi is ehhez mérten lett kifejlesztve. Elődje, a BluEarth*Winter V905 is az „Erőteljes...

  Tovább
 • Slágerabroncs a jövő téli szezonra: WinterContact™ TS 870 P
  Slágerabroncs a jövő téli szezonra: WinterContact™ TS 870 P
  8 megtekintés

  A Continental már most gondol a téli szezonra. Az autósok pedig ennek csak örülhetnek, hiszen akár már el is kezdhetjük a készülődést így, hogy a nyári szezon előtt esedékes gumicserét remélhetőleg már mindenki elintézte.

  Tovább
 • Viták az abroncs profilmélységéről – kinek van igaza?
  Viták az abroncs profilmélységéről – kinek van igaza?
  14 megtekintés

  A Michelin elutasítja a gumiabroncsipar egyes résztvevőinek felszólítását, hogy a legalacsonyabb törvényszerű mintázatmélységet 1,6 mm-ről 3 mm-re növeljék a jövőben. A gyártó szerint nincs összefüggés az 1,6 mm-es futófelület-mélység és a növekvő balesetek előfordulása között. Ezenkívül a gumiabroncsok 3 mm-es profilmélységének változtatása költségesebb lenne és nagyban növelné a szén-dioxid kibocsátást is. Mi akkor a teendő? Alábbi összeállításunkban erre a problémára kerestük a megoldást.

  Tovább
 • Tavaszi gumicsere előtt áll? Ne feledkezzen meg a futóműről sem!
  Tavaszi gumicsere előtt áll? Ne feledkezzen meg a futóműről sem!
  47 megtekintés

  Amikor elérkezik az autógumi tavaszi, illetve téli cseréjének az ideje, érdemes egy füst alatt a futómű beállítást is elvégezni. De mit is jelent ez pontosan, és miért is olyan lényeges? A magyar útviszonyok sokszor nem a legjobbak, rengeteg kátyú, a gödör és az úthiba, melyek mind komoly megterhelést jelenthetnek a gépjárművek futóművei számára. Emellett még a tapasztalt sofőrök esetén is előfordulhat olyan eset, hogy felszaladnak a padkára, vagy nekiütköznek a járdaszegélynek. Ezek az...

  Tovább
 • Válassza az ADAC 2021-s tesztgyőztes nyári gumiját!
  Válassza az ADAC 2021-s tesztgyőztes nyári gumiját!
  267 megtekintés

  Ha a magyarok közel feléhez hasonlóan Ön is tervez utazást idén nyárra, méghozzá saját autóval – ami a vírushelyzetben a legbiztonságosabb megoldás –, akkor különösen fontos, hogy téli gumijait megfelelő – optimális esetben: új – nyári gumira cserélje le. A minőség természetesen ebben az esetben sem elhanyagolható kérdés, épp ezért igyekszünk segíteni a legjobb nyári gumiabroncs megtalálásában.

  Tovább
 • A Michelin gumiabroncsgyártó célja a fenntartható fejlődés
  A Michelin gumiabroncsgyártó célja a fenntartható fejlődés
  49 megtekintés

  A világhírű Michelin szlogenje a „biztosabb és fenntartható mobilitás”, törekvésük, hogy a gumiabroncsokkal kiváló futásteljesítményt nyújtsanak az autótulajdonosoknak. A cég „kevesebbel többet” filozófiája alapján minimális nyersanyag és kevesebb energia felhasználásával jobb eredményeket érhet el - a hatékonyságra pedig felelősséget vállalnak az autógumi teljes életszakasza alatt.

  Tovább
 • Michelin Pilot Sport EV a megbízható gumiabroncs
  Michelin Pilot Sport EV a megbízható gumiabroncs
  77 megtekintés

  A Michelin gumiabroncsok hosszútávú időtállósága köztudott, a gumik kialakítása és a felhasznált összetevők teszik lehetővé, hogy a Michelin abroncsokkal hosszabb távra tudunk tervezni, valamint biztonságosan közlekedhetünk.

  Tovább
 • Ha szereti autóját és a száguldást, akkor a Bridgestone új nyári gumija tökéletes választás!
  Ha szereti autóját és a száguldást, akkor a Bridgestone új nyári gumija tökéletes választás!
  51 megtekintés

  A Bridgestone, a fejlett megoldások és a fenntartható mobilitás globális vezetője, megalkotta csúcsminőségű, rendkívül nagy teljesítményű gumiabroncsát: a Bridgestone Potenza Sportot.

  Tovább
 • Új Európai Uniós autógumi címkézési eljárás mire kell odafigyelni a használata során?
  Új Európai Uniós autógumi címkézési eljárás mire kell odafigyelni a használata során?
  60 megtekintés

  Az 1222/2009 / EU európai parlamenti és tanácsi rendelet előírja, hogy minden 2012 június után gyártott és 2012 novemberétől az EU-ban értékesített gumiabroncsot matricával vagy címkével kell ellátni az értékesítési helyen. Ez a címke három fontos szempontról nyújt információkat, amelyek a gumiabroncsok teljesítményének felmérését szolgálják: Nedves tapadás, üzemanyag-hatékonyság és külső zaj.

  Tovább
 • Az Auto Motor und Sport 2019-es SUV nyári gumi tesztje
  Az Auto Motor und Sport 2019-es SUV nyári gumi tesztje
  54 megtekintés

  A 2019-es Auto Motor und Sport autós magazin nyári gumi tesztje tizenegy crossover, SUV gumiabroncsot tesztelt 215/55 R17 méretben. Bár nem ez a legtöbbet vásárolt méret jelenleg Európában, ettől függetlenül például olyan kedvelt típusokon használják, mint az Opel Mokka, a Skoda Karoq, a Seat Ateca, a Hyundai Kona és az Audi Q2, és mindazonáltal úgy tűnik, hogy ezen kisebb SUV típusok eladási számai is meglehetősen növekednek.

  Tovább
 • A 2019-es ADAC nyári gumi teszt 2. helyezettje a Vredestein Sportrac 5
  A 2019-es ADAC nyári gumi teszt 2. helyezettje a Vredestein Sportrac 5
  173 megtekintés

  Az egyik legvártabb nyári gumi tesztet minden évben az ADAC német autóklub szolgáltatja az európai autósok számára, az ebben az évben a 185 65 R15-ös méretben elvégzett vizsgálatokon az előkelő második helyet szerezte meg a kedvezőbb árú középkategóriás Vredestein Sportrac 5 nyári gumi, egyetlen tized ponttal maradva csak el az első helyet megszerző drágább prémium Bridgestone Turanza T005 nyári abroncshoz képest.

  Tovább
 • Az AutoBild 2019-es nyári gumi tesztjének 2. helyezettje a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
  Az AutoBild 2019-es nyári gumi tesztjének 2. helyezettje a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
  79 megtekintés

  A német autós magazin 53 különböző népszerű gumimárkát vásárolt be a 225 45 R17-es méretből, ezt a viszonylag nagy számot redukálta le 20 darabra oly módon, hogy száraz és nedves fékteszteknek vetették alá mindegyik nyári gumit, majd csak a legjobb húszat engedték tovább az alapos tesztelésre. Idén a győztes a Michelin Pilot Sport 4 lett, de nagyon szoros eredménnyel követte a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi. Nézzük most át a Goodyear teszt eredményeit.

  Tovább
Showing 1 to 12 of 251 (21 Pages)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354