Kategória:"2014 - Augusztus"

 • Hogyan állapítható meg a gumiabroncsok életkora?
  Hogyan állapítható meg a gumiabroncsok életkora?
  22 megtekintés

  A gumiabroncsok életkorát természetesen a gyártástól számítjuk, a gyártás évét és hetét pedig a megtaláljuk a gumiabroncs oldalfalán, ez az úgynevezett DOT szám. Ezt a kódjelet a világ összes gumiabroncsán kötelező feltüntetni, és mindenhol ugyanúgy kell kinéznie. A DOT szám így mindig négy számból áll, ahol az első két szám a gyártás hetét jelenti, az utolsó kettő pedig a gyártás évét, tehát ha egy abroncson azt látjuk, hogy 2909, az azt jelenti,  hogy az abroncs az adott év 29. hetében...

  Tovább
 • Olaszországban akár le is foglalhatják a téli gumis gépkocsikat
  Olaszországban akár le is foglalhatják a téli gumis gépkocsikat
  134 megtekintés

  Olaszországban ettől az évtől egy elég érdekes új szabályozást vezettek be: május közepétől egészen október közepéig tilos a közúti forgalomban néhány M+S jelzésű téli gumit, és négyévszakos abroncsot használni. A büntetés mértéke 419 eurótól 1682 euróig terjedhet, de a rendőröknek akár arra is jogosultságuk van, hogy az adott járművet lefoglalják.

  Tovább
 • Kerékpárszállítás takarékosan
  Kerékpárszállítás takarékosan
  45 megtekintés

  Nyaralások során egyre többen szeretik magukkal vinni a kerékpárokat, mely bárhol remek természetközeli kiránduló eszköznek számít, oda is eljuthatunk vele, ahová autóval nem biztos, hogy lehetőségünk lenne, és sokkal nagyobb területet ismerhetünk meg vele, mintha pusztán csak gyalogosan fedeznénk fel a tájat, és egyéb látnivalókat. De vajon mennyibe kerül a kerékpárok szállítása akár a tetőn, akár a vonóhorgon elhelyezve például a fogyasztás szempontjából?

  Tovább
Showing 1 to 3 of 3 (1 Page)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354