Kategória:"2016 - Június"

 • A helyes nyári gumi barázdamélység
  A helyes nyári gumi barázdamélység
  2397 megtekintés

  A helyes nyári gumi barázdamélység kapcsán óriási tévhitek terjengnek az autósok között. Nem csak Magyarországon, hanem gyaníthatóan az egész világon ez a helyzet, hiszen a legtöbb helyen nem képezi a KRESZ részét az, hogy milyen profilmélységgel kell rendelkeznie egy abroncsnak, illetve amennyiben jogszabály is rögzíti mindezt, az vagy pontatlanul fogalmaz, vagy csak szimplán sokan félreértelmezik az egészet.

  Tovább
 • A kopott nyári gumi büntetést vonhat maga után?
  A kopott nyári gumi büntetést vonhat maga után?
  521 megtekintés

  Kevesen vannak tisztában vele, márpedig nem csak a saját, hanem mások életét is veszélybe sodorják így, hogy olyan nyári abronccsal közlekednek az utakon, aminek profilmélysége már sokkal kisebb, mint 1,6 milliméter, ami nem csak azért probléma, mert életveszélyes, hanem azért is, mert a kopott nyári gumi büntetést vonhat maga után. Nyilván ennek megvan a maga szabálya, gyakran rendőrfüggő is a dolog, ellenben vannak olyan kitételek, amikor a büntetést nem kerülhetjük el.    

  Tovább
 • A nyári gumi ápolása
  A nyári gumi ápolása
  329 megtekintés

  A nyári gumi ápolása rendkívül fontos abban az esetben, ha előre tudjuk, hogy az elkövetkezendő 1-2 éven belül nem fogunk olyan sok kilométert belehajtani a frissen vásárolt abroncsokba, hogy az máris csereéretté válik, ergo még 7-8 év múlva is szeretnénk, ha biztonságosan elvinne minket egyik pontból a másikba. Ha ezt szeretnénk a gyakorlatban is megvalósítani, akkor rendkívül fontos lesz, hogy a kérdéses abroncsokat megfelelően ápoljuk. Hogy mi ennek a módja?

  Tovább
 • Mikor cseréljük le a nyári gumit
  Mikor cseréljük le a nyári gumit
  422 megtekintés

  Amennyiben arra a kérdésre keressük a választ, hogy mikor cseréljük le a nyári gumit, akkor nem lehetne egy egyértelmű szabályt megfogalmazni ezzel kapcsolatban. Egyrészt ugyanis a kérdést értelmezhetjük az időjárás szempontjából is, vagyis felvethetjük azt a példát, amikor a téli gumiról való cserét kell megejtenünk, de a probléma megközelíthető a nyári abroncs kopásának szemszögéből is. Az alábbiakban mindkét eshetőséget sorra vesszük annak érdekében, hogy átfogó képet kapjunk a témában.

  Tovább
Showing 1 to 4 of 4 (1 Page)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354