Kategória:"2016 - Május"

 • Mikor kell a nyári gumit feltenni?
  Mikor kell a nyári gumit feltenni?
  160 megtekintés

  Nagyon sok autós egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy egészen pontosan mikor kell a nyári gumit feltenni a gépjárműre ahhoz, hogy ne tegyünk kárt az abroncsban, illetve mindvégig biztonságosan tudjunk közlekedni vele. Ennek ugyanis a legtöbb véleménnyel ellentétben megvan a maga folyamata és szabályrendszere, ebből kifolyólag nem csak akkor kell feltenni az adott abroncsot, amikor úgy gondoljuk, hogy éppen itt az ideje, mert elég jó idő van odakint.

  Tovább
 • Meddig jó a nyárigumi?
  Meddig jó a nyárigumi?
  712 megtekintés

  Egy nyári abroncs használatának lehetőségét és időtartamát számtalan tekintetben megvizsgálhatjuk, ezáltal ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy meddig jó a nyárigumi, akkor a kielégítő és alapos információközlés érdekében részletesebben is körül kell járnunk a témát. A kérdést ugyanis alapesetben legalább két nézőpont szerint vizsgálhatjuk meg, ezáltal megközelíthetjük a témát az időjárás vonatkozásában – a téli és nyári gumi cseréjéhez kapcsolódóan –, valamint az időtartam...

  Tovább
 • A hangos nyári gumi okai
  A hangos nyári gumi okai
  1905 megtekintés

  A legtöbb autós általában a téli gumi cserét követően szokott panaszkodni arra, hogy túl hangossá váltak a lényegesen jobban tapadó és puhább abroncsok, ellenben gyakran belefuthatunk a hangos nyári gumi problémájába is. Ennek az oka nagyon sokféle lehet, és mivel összetett problémák is állhatnak a háttérben, ezért érdemes alaposabban is körbejárni ezt a témát.

  Tovább
 • Miként zajlik egy nyári gumi ADAC tesztje?
  Miként zajlik egy nyári gumi ADAC tesztje?
  37 megtekintés

  Az autótulajdonosok többsége a leginkább megbízható gumitesztnek minden kétséget kizáróan a német autóklub által rögzítetteket tartja, ennek megfelelően egy nyári gumi adac tesztje minden esetben a lehető legpontosabb és leginkább mérvadó, ha dönteni kell. Mindez nem véletlen, hiszen a németek már több mint negyven éve gyártják megszakítás nélkül tesztjeiket, ezáltal óriási tapasztalattal rendelkeznek, és bejáratott rendszerük is van a megfelelő tesztekre.

  Tovább
 • Meddig megfelelő egy nyári gumi profilmélysége?
  Meddig megfelelő egy nyári gumi profilmélysége?
  433 megtekintés

  A nyári gumi profilmélysége kis túlzással az egyik legfontosabb tényező abban az esetben, ha szeretnénk megállapítani egy abroncsról azt, hogy biztonságos-e még a használata, vagy sem. Értelemszerűen minél kopottabb egy gumi, annál kisebb a tapadása, és minél mélyebb árkokkal rendelkezik, annál jobb esélyeink vannak arra, hogy egy élesebb helyzetben vagy egy csúszósabb, esetleg vizesebb útszakaszon meg tudjuk fogni az autót egy kisodródáskor.

  Tovább
 • Nyári gumi télen, avagy a világ legnagyobb őrültsége
  Nyári gumi télen, avagy a világ legnagyobb őrültsége
  28 megtekintés

  Ha valaki úgy véli, hogy a nyári gumi télen is megfelelő a közlekedéshez, az alighanem élete legnagyobb tévedésében van, hiszen az abroncsgyártók nem véletlenül osztják külön téli és nyári szettekre az általuk gyártott gumikat. Tény és való, hogy akadnak úgynevezett négy évszakos abroncsok, ám ezek rendszerint csak átmeneti megoldás gyanánt alkalmazhatók, ám sem a legnagyobb melegben, sem a legnagyobb hidegben nem nyújtanak olyan tökéletes védelmet, mint egy az adott évszaknak dedikált abroncs.

  Tovább
Showing 1 to 6 of 6 (1 Page)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354