Kategória:"2014 - November"

 • A Pirelli bizonyult a legjobbnak az Auto Bild téli gumi tesztjén
  A Pirelli bizonyult a legjobbnak az Auto Bild téli gumi tesztjén
  81 megtekintés

  Közeledik a tél, ezért egyre-másra jönnek a téli gumikat nagyító alatt vizsgáló, majd megizzasztó tesztek. Most az Auto Bild állt elő egy gigantikus méretű téli gumi teszttel, ahol nem kevesebb, mint 50 modellt rangsoroltak. Az Auto Bild a közép és felsőkategóriában, valamint az egyterűeknél kedvelt 225/50 R17-es kategóriában nézett körül. Ha már ott volt, akkor kétfordulós kihívást is szervezett, amely a nedves, illetve havas burkolaton való fékutat hivatott vizsgálni. A teszt érdekessége,...

  Tovább
 • Amit a nyári gumikról tudni kell
  Amit a nyári gumikról tudni kell
  58 megtekintés

  A gumivásárlás minden autós életében fontos pillanat, hiszen egy új gumi olyan, mintha új cipőt vennünk magunknak, ezáltal hosszú időre szól. Éppen ezért egy kisokos mindig jól jön azzal kapcsolatban, hogy mit kell tudnunk például a nyári gumiról! Sokan alapjáraton már azt sem tudják, hogy miért is kell tulajdonképpen a nyári gumi? A téli és a nyári abroncsok közötti legalapvetőbb különbség, hogy más gumikeverékből és más bordázattal készülnek, hogy így alkalmazhassák őket az egyes évszakokhoz. 

  Tovább
 • Milyen teendőid vannak hosszabb utazás előtt az autód gumiabroncsaival?
  Milyen teendőid vannak hosszabb utazás előtt az autód gumiabroncsaival?
  23 megtekintés

  Köztudott, hogy hosszabb utazások előtt mindenképpen javasolt elvégeztetni a gépjármű műszaki állapotának vizsgálatát. Igen ám, de azt már csak kevesebben tudják, hogy az autó gumiabroncsit is javasolt megnézetni, ellenőriztetni, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések az utazás során. A megfelelő guminyomás, valamint a gumiabroncsok állapota ugyanis, nagyon fontos annak érdekében, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a hosszabb utakon is. Utazás során soha sem tudhatjuk azt, hogy mikor...

  Tovább
 • Milyen hatásuk van a gumiabroncsoknak az autó üzemanyag fogyasztására?
  Milyen hatásuk van a gumiabroncsoknak az autó üzemanyag fogyasztására?
  21 megtekintés

  Sok vezető nincs tudatában annak, hogy egy jól megválasztott autógumi segítségével akár jelentősen csökkenteni lehet az autó üzemanyag fogyasztásának mértékét is. Egyáltalán nem mindegy tehát az, hogy a gépjárműre milyen autógumit szereltetünk fel! Egy autónak, az úton való haladása közben folyamatosan le kell küzdenie a gördülési ellenállást. A gördülési ellenállás nem más, mint a súrlódási ellenállás, ami az út és a kerekek között jön létre haladás közben.   

  Tovább
 • Nyomasztó német fölény az ADAC téli gumi tesztjén
  Nyomasztó német fölény az ADAC téli gumi tesztjén
  95 megtekintés

  Az ADAC 2014-ben is megrendezte a téli gumik „olimpiáját”, amelyre 32+4-en neveztek be. Igaz a szintet a 36-ból összesen nyolc delikvens tudta megugrani.   Az ADAC Németország és Európa legnagyobb autóklubja, amely 18 millió tagot számlál. A messze leghíresebb, 1903-ban alapított szervezet eközben komoly válságba került, mert a Sárga angyal szavazáson bizonyíthatóan manipulálták a számokat (nem a végeredményt). 

  Tovább
 • Mikor ajánlott felszereltetni a speciális téli gumiabroncsokat?
  Mikor ajánlott felszereltetni a speciális téli gumiabroncsokat?
  24 megtekintés

  Hazánkban bevett szokássá vált, – sajnálatos módon – hogy az autósok csak akkor váltanak át a speciális téli gumiabroncsokra, amikor leesik az első hó. Ilyenkor gyakran láthatjuk azt, hogy a gumis műhelyek előtt, hosszú kígyózó sorokban állnak a gumicserére váró autósok, miközben bosszankodnak, hogy miért is nem cseréltették le az abroncsaikat már korábban.

  Tovább
 • Mit kell tenned, ha az autód kátyúkárt szenvedett?
  Mit kell tenned, ha az autód kátyúkárt szenvedett?
  25 megtekintés

  Hazánk útviszonyait figyelembe véve, sajnálatos módon gyakran felmerülő problémának számít a kátyúkár elszenvedése. Sok vezető azonban nincs teljesen tisztában azzal, hogy mi is pontosan a teendő abban az esetben, ha kátyúkár keletkezett az autóban. Lássuk, mit kell tenned, ha belehajtottál egy nagyobb kátyúba és a balesetet szenvedtél! 

  Tovább
Showing 1 to 7 of 7 (1 Page)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354