Kategória:"2022 - Január"

 • Prémium nyári gumi – ezek a legjobbak
  Prémium nyári gumi – ezek a legjobbak
  110 megtekintés

  A nagy gyártók sorra érkeznek az újabb és újabb prémium nyári gumikkal, melyek jobb tapadással, magasabb kopásállósággal és kedvezőbb üzemanyagfogyasztási mutatókkal rendelkeznek. Arról, hogy melyik is a legjobb nyári gumi, megoszlanak a vélemények. A különböző tesztek sem ugyanazzal az eredménnyel zárulnak, de az látszik, hogy az élmezőnynek általában ugyanazok a szereplői. 

  Tovább
 • Continental nyári gumi – itt vannak a legnépszerűbbek
  Continental nyári gumi – itt vannak a legnépszerűbbek
  45 megtekintés

  Aki Continental nyári gumit keres, széles kínálattal találja szemben magát. Ebben a kínálatban pedig nem is olyan könnyű eligazodni. Persze vannak olyan szűrők, melyek adottak, ilyen például a méret, de ezen kívül sok más szempont is létezik. Például, hogy az abroncs megerősített-e, defekttűrő-e, milyen a súly- illetve a sebességindexe. És ha még ezekre a feltételekre is szűrünk, akkor is marad választási lehetőség

  Tovább
 • A legjobb nyári gumik nyomában – fontos az ár, de a teljesítmény is
  A legjobb nyári gumik nyomában – fontos az ár, de a teljesítmény is
  68 megtekintés

  Hogy melyek a legjobb nyári gumik, arról sokféle cikk született már. Az ADAC, a német autóklub folyamatosan teszteli az abroncsokat, rajtuk kívül pedig sok más szervezet, autós szaklap is végez teszteket. Ilyenkor vizsgálják, hogy hogy fékezhető az adott abroncs a nedves és a száraz úton, milyen az üzemanyag-fogyasztása, mennyire élmény vele a vezetés. És persze több más szempont is terítékre kerül, attól függően, hogy mit vizsgál az adott teszt. A legjobb nyári gumik általában prémium...

  Tovább
 • Minőségi nyári gumi – mit kínálnak a gyártók az SUV-k számára
  Minőségi nyári gumi – mit kínálnak a gyártók az SUV-k számára
  55 megtekintés

  Egyre több SUV, hobbiterepjáró, összkerék-meghajtású autó jelenik meg az utakon, a gumigyártók pedig kifejezetten az ilyen autók számára is gyártanak minőségi nyári gumit. Az SUV-k nagyobb tömeggel, más felépítéssel rendelkeznek mint a személyautók, így a számukra gyártott abroncs sem ugyanolyan, mint a személyautók esetében. Nagyobb súlyt kell elbírniuk, és nem árt, ha megerősített oldalfallal rendelkeznek.

  Tovább
 • Nyári gumi profilmélység – befolyásolja a kezelhetőséget, a biztonságot
  Nyári gumi profilmélység – befolyásolja a kezelhetőséget, a biztonságot
  147 megtekintés

  A nyári gumi profilmélysége nagyban befolyásolja az abroncs, ezáltal az autó kezelhetőségét. Jogszabály rendelkezik a minimális értékekről, ami 75 centiméter átmérőjűnél kisebb abroncs esetében 1,6 milliméter, ettől nagyobbnál pedig 3 milliméter. A szakemberek szerint azonban nem érdemes megvárni a maximális kopást, érdemes már 4 milliméteres profilmélységnél lecserélni az abroncsot. 

  Tovább
 • Csalóka tavasz – mikor jön el a nyári gumicsere ideje?
  Csalóka tavasz – mikor jön el a nyári gumicsere ideje?
  61 megtekintés

  A tavasz mindig szeszélyes, így évről évre felmerül a kérdés, hogy mikor jön el a nyári gumicsere ideje. Hisz gyakran előfordul, hogy az idő már napok, akár hetek óta is enyhe, plusz hét fok feletti, aztán jön egy gyors lehűlés, esetleg havazás. Ilyen esetekben pedig mindig kérdés, hogy vajon mikor kell lecserélni a gumikat?

  Tovább
 • Melyik az ideális választás? Nyári gumi vagy négyévszakos?
  Melyik az ideális választás? Nyári gumi vagy négyévszakos?
  85 megtekintés

  Egyre több gumigyártó fejleszt újabb és újabb négyévszakos abroncsokat, de a kérdés, hogy nyári gumi vagy négyévszakos – még mindig megosztja az embereket. Olyan országokban, ahol valóban enyhe a tél, sokkal jobban elterjedtek a négyévszakos abroncsok, míg ahogy egyre északabbra megyünk, egyre ritkábban találkozunk vele. Hisz a négyévszakos abroncsok jól teljesítenek ugyan minden évszakban, de nem teljesítenek kiválóan egyikben sem.

  Tovább
 • A nyári gumiabroncs kereső használata a gumiabroncsakciok.hu webáruházban
  A nyári gumiabroncs kereső használata a gumiabroncsakciok.hu webáruházban
  26 megtekintés

  A nyári gumiabroncs kereső használata sokat segít a választásban, hisz csak azokat a termékeket láthatjuk, melyek a számunkra megfelelő paraméterekkel rendelkeznek. A nyári gumik vásárlása sokak számára fontos és összetett kérdés, nem árt alaposan utánajárni a témának.

  Tovább
 • Hol tároljuk télen a nyári gumikat? Gumihotelben? Pincében? Garázsban? 
  Hol tároljuk télen a nyári gumikat? Gumihotelben? Pincében? Garázsban? 
  39 megtekintés

  A kérdésre, hogy hol tároljuk télen a nyári gumikat, nincs egyetemesen helyes, egyetlen igaz, jó válasz. Minden a körülményektől, lehetőségektől és az egyéni preferenciáktól függ. Annyi biztos, hogy a megfelelő tárolással meghosszabbíthatjuk az abroncs élettartamát, ezzel pedig nem csak pénztárcánkat kíméljük meg, hanem a környezetünket is. 

  Tovább
 • 195 65 R15 nyári gumi - széles kínálat az olcsóbb árfekvésben is
  195 65 R15 nyári gumi - széles kínálat az olcsóbb árfekvésben is
  70 megtekintés

  Aki 195/65 R15 nyári gumit keres, több tucat márka több száz modelljével találja szemben magát. A kínálat széles. Az árak is elég széles skálán mozognak, mint ahogy az egyes abroncsok teljesítménye is más és más képet mutat. A téli gumi esetében a szakemberek sokszor felhívják a figyelmet arra, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárlásnál, hogy min nem szabad spórolni. A nyári gumik esetében erről talán egy kicsit kevesebb szó esik. Pedig a nyári gumik esetében is vannak olyan...

  Tovább
 • Tapadás, irányíthatóság. Mi a különbség a téli és a nyári között?
  Tapadás, irányíthatóság. Mi a különbség a téli és a nyári között?
  17 megtekintés

  Hogy mi a különbség a téli és a nyári abroncs között, arról biztosan sokan olvastak, hallottak már. Első ránézésre a mintázat a válasz, hisz ha alaposan megnézünk egy nyári és téli abroncsot, látjuk, hogy utóbbi mélyebb árkokkal, sűrűbb mintával rendelkezik. Ez azonban még nem minden. Ha biztonságban szeretnénk utazni, fontos, hogy mindig az adott évszaknak megfelelő abronccsal tegyük meg ezt, hisz ezzel már sokat teszünk a biztonságért. 

  Tovább
 • Tesztgyőztesek és vesztesek a 205/55 R16 nyári gumiknál
  Tesztgyőztesek és vesztesek a 205/55 R16 nyári gumiknál
  56 megtekintés

  Az ADAC évről-évre teszteli az abroncsokat, így a népszerű 205/55 R16 nyári gumikról is tájékozódhatunk, ha megnézzük a teszteredményeket. A német autóklub független tesztjén vizsgálják a száraz és a nedves úton való tapadást és viselkedést, az üzemanyagfogyasztást, a kényelmet, zajszintet és a kopásállóságot. Ezek alapján sorolja öt kategóriába az abroncsokat az ADAC: nagyon jó, jó, megfelelő, elégséges és elégtelen. A V-kategóriájú, tehát 240 km/órás sebességig használható abroncsok közül a...

  Tovább
Showing 1 to 12 of 17 (2 Pages)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354