Kategória:"2017 - Január"

 • Ezek a SEAL technológiás, öntömítő gumik
  Ezek a SEAL technológiás, öntömítő gumik
  119 megtekintés

  A SEAL technológiás, öntömítő gumik lehetőséget adnak arra, hogy a gumi sérülése után is tovább lehessen vezetni az autót. Valljuk be, minden sofőr, vagy jogosítvánnyal rendelkező fél attól, hogy egyszer defektje lesz, vagy egyszerűen csak belehajt egy szögbe vagy csavarba, és a legnagyobb félelem mindig az, hogy mindez egy elhagyatott, messzi, ismeretlen úton történik, például pont éjszaka.

  Tovább
 • Ilyen a defekttűrő gumi
  Ilyen a defekttűrő gumi
  336 megtekintés

  A defekttűrő gumi egyre több helyen előfordul, egyre több reklámban találkozunk vele, főleg akkor, amikor a gumicserék ideje előtt állunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre többen is érdeklődnek a defekttűrő gumik iránt, ám ezek az emberek is csak nagyon keveset tudnak arról, hogy valójában mit is takar ez az elnevezés, vagyis ez a jelző. Ennek oka, hogy már a név is egyfajta biztonságot sugároz, így logikus, hogy az embereket érdekli, hogy vajon mi áll ez a megnevezés mögött. Cikkünkben...

  Tovább
 • Nagy teherbírású C-s gumik
  Nagy teherbírású C-s gumik
  838 megtekintés

  A C-s gumik egyik legnagyobb jellemzője a nagyobb teherbírás, ami azt jelenti, hogy ezt a jelölésű abroncsot főleg a kisteherautókra és utánfutókra szánják. Nem egyértelmű azonban az a tulajdonság, hogy nagy teherbírás, hiszen ezzel jelölik az RF-es az XL-es gumikat is. Mi a különbség a három gumitípus között, mivel emelkedik ki a C-s gumi és mikor van erre szükség? Cikkünkben megpróbáljuk helyretenni a fogalmakat, hogy a vásárlásnál ne ütközzünk annyi problémába.

  Tovább
 • Az RF-es gumik tulajdonságai
  Az RF-es gumik tulajdonságai
  449 megtekintés

  Nem egyszerű megmagyarázni az RF-es gumik tulajdonságait, hiszen sok esetben az emberek még az alap dolgokkal sincsenek tisztában. Pedig nagyon fontos lenne, hogy ismerjük az abroncsokat, ismerjük valamilyen szinten az abroncsok jelöléseit, vagy legalábbis tudjuk azt, hogy hol lehet ennek utánanézni, hol lehet erről megbízható információkat szerezni akkor, amikor épp szükség lesz rá.

  Tovább
 • Jók-e az XL-es gumik?
  Jók-e az XL-es gumik?
  22 megtekintés

  Többféle gumiabroncs létezik, vannak amelyek csak a kötelező tulajdonságokat hordozzák magukban, de vannak olyanok is, mint például az XL-es gumik, amelyek valamilyen extra tulajdonsággal bírnak. A gumikat érdemes ismerni, érdemes valamilyen szinten tisztában lenni a tulajdonságokkal, az autónk igényeivel, hiszen egy gumicsere alkalmával csak így tudunk jó abroncsot választani.

  Tovább
 • A Michelin téli gumi kiváló választás idén is
  A Michelin téli gumi kiváló választás idén is
  159 megtekintés

  A Michelin Alpin A4 egyike azoknak a téli abroncsoknak, amelyek kimagasló menettulajdonságainak köszönhetően kivívta a szakma és a vásárlói bázis elismerését. A 2012-es téli gumi teszt tette fel a koronát az Alpin A4 fejére, amikor a 165/70 R 14 T méretkategóriában győzedelmeskedni tudott, illetve a 205/55 R16 H méretkategóriában képes volt felállni a képzeletbeli dobogó második fokára.

  Tovább
 • Kiváló tapadás havon is a Pirelli téli gumikkal
  Kiváló tapadás havon is a Pirelli téli gumikkal
  195 megtekintés

  Az utóbbi években egyre nagyobb médiavisszhangot kapnak a téli gumi tesztek, amelyben a különböző gyártók abroncsai kerülnek górcső alá. A minőség kérdése természetesen rendkívül fontos a téli és a nyári gumik esetében is, mégis érdemes látni, hogy a téli útviszonyok nagyobb kihívás elé állítják az abroncsokat, így nagyobb minőségi különbségeket érzékelhetünk a legnevesebb gyártók termékei, valamint az olcsó behozatali abroncsok között. A Pirelli remek választást jelent az autósok számára, ha...

  Tovább
 • A Continental téli gumi felért a csúcsra
  A Continental téli gumi felért a csúcsra
  171 megtekintés

  A Continental téli gumi nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően rendkívül keresett és népszerű választásnak minősül. Ezekkel az abroncsokkal a gyártó képes alátámasztani mindazt, amit a német precizitásról elképzeltünk. A Continental nagyon nagy gondot fordít arra, hogy a termékei tökéletesen megbízhatók legyenek. Többek között ez az egyik oka annak, hogy nem csak a lakossági eladásokban képesek komoly piaci pozíciót elérni, hanem az autógyárak is szívesen választják ezeket a termékeket. A...

  Tovább
 • Dunlop téli abroncsok a biztonságos téli autózásért
  Dunlop téli abroncsok a biztonságos téli autózásért
  81 megtekintés

  A Dunlop egyike azoknak a gumigyártóknak, amelyek évtizedek óta helyet követelnek maguknak a legsikeresebb gyártók sorában, azonban a szakma igazi elismerése csak az utóbbi évek során érte el őket. Egyes vélemények szerint a téli gumik gyártásának köszönhetik azt az elismerést, ami nem csak a szakmai elismerésekben, hanem a vásárlói visszajelzésekben is megmutatkozik.

  Tovább
 • Biztosan jó választás: a Goodyear téli gumi
  Biztosan jó választás: a Goodyear téli gumi
  109 megtekintés

  Az utóbbi évek téli gumi tesztjei erős Goodyear dominanciát eredményeztek. Érdekes jelenség alakult ki, hiszen a Goodyear mellett gyakorlatilag csak a Dunlop téli abroncsai tudtak több méretben és több kategóriában is a legjobbak közé kerülni. Az elért eredmények értékét növeli, hogy a legismertebb és legnagyobb márkával rendelkező gumigyártók is csak egy-egy kategóriában és méretben tudtak az élen végezni, a Goodyear ezzel szemben besöpört mindent, amit besöpörhetett.

  Tovább
Showing 1 to 10 of 10 (1 Page)
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354