Süti beállítások

Téligumi fékteszt az Auto Bild német autós szaklap megrendezésben

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Az idei téligumi szezon kezdetén a neves német autós szaklap, az Auto Bild egy hétoldalas téligumi tesztet tett közzé, melynek központi témája a téli abroncsok fékteljesítményének megmérése volt, és egy rangsor felállítása ezek alapján. A 225/50 R17-es gumiabroncs méretben 50 különböző márka termékét vizsgálták meg a szakemberek, hogy kiderítsék, melyik a legjobb téligumi a 2014/2015-ös idényben.

A tesztek első körében rengeteg téli gumiabroncs esett ki a hibái miatt, és a tesztek második körének elvégzése után már csak 16 téligumi márka egy-egy típusa maradt versenyben. A tesztautók a BMW 3 sorozatából kerültek ki, és a 16 versenyző közül négy kapta meg a példás, tíz az ajánlott, és kettő a feltételesen ajánlott minősítést.

Míg a prémium márkák jól teljesítettek, volt egy-két pozitív meglepetés is.

Példaértékű téli abroncs volt például a Dunlop SP Winter Sport 4D, mely a tesztgyőztes is volt egyben, a Continental WinterContact TS 850, a Michelin Alpin A4, és a Nokian WR D3. A Dunlop kiváló minőségű téli abroncsánál a tesztelők különösen dicsérték a dinamikus irányíthatósági tulajdonságokat havas és nedves útfelületeken, a progresszív kormányzási reakciókat és a kormányzásról adott pozitív visszajelzéseket, a rendkívüli biztonságot nyújtó aquaplaning elkerülést, valamint a kiváló ár/érték arányt és a magas futásteljesítményt.

A tíz 'ajánlott' kategória helyét az alábbi sorrendben foglalták el a Goodyear UltraGrip 8 Performance, a Bridgestone Blizzak LM-32S, a Pirelli Sottozero Series 3, a Semperit Speed-Grip 2, a Hankook Winter I*Cept RS, a Uniroyal MS plus 77, a  Barum Polaris 3, a Fulda Kristall Control HP, a Kumho I’Zen KW27 és az első kínai meglepetés termék, a Westlake SW608. Ennek a kínai gyártmánynak egy közeli rokona - Goodride SW608 - is bekerült a legjobb 16-ba, de csak a 'feltételesen ajánlott' minősítést sikerült megkapnia. Ezt a nem túl jó minősítést kapta meg a Cooper WeatherMaster SA2 típusú téli abroncsa is.

Az első körben sok nagynevű márka terméke esett ki.

Az első teszt körben, mely egyértelműen a kiesésekre lett optimalizálva, meglepően jó hírnevű márka terméke esett ki. Nem tudott bekerülni a The Falken Eurowinter HS449, a Roadstone Winguard Sport, az Apollo Alnac Winter és a Nexen WinGuard Sport. Ez a négy abroncs még az első 20 termék közé sorolta magát, ezek után következett a többi kiesett téligumi.

Az Auto Bild figyelmeztette az olvasóit, hogy az ez után következő harminc abroncs közül csak akkor vásároljanak, ha figyelemben tudják tartani, hogy ezek az abroncsok csak egy kis biztonsági tartalékkal rendelkeznek a nedves, csúszós felületeken. Ezek aközött voltak például a Nankang NK Snow SV-2, a BF Goodrich g-force Winter, a Sava Eskimo HP, a Toyo Snowprox S953, a GT Radial Champiro WT-AX, a Firestone Winterhawk 2 Evo, a Kleber Krisalp HP2, a Vredestein Wintrac Xtreme, a Matador Sibir Snow, a Yokohama W.driveV902, és még más téli abroncsok.

Forrás: http://www.tyrepress.com/

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót