Süti beállítások

Téli közlekedés Ford Focussal: központban a téli gumi!

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Ha próbált már nyári gumival a téli havazás közepette közlekedni, akkor pontosan tudja, miért hangsúlyozzák a szakemberek évről-évre a gumicsere fontosságát. Mindegy, hogy a cél Ford Focusra téligumi vásárlás, vagy más márka mellé az ideális szett megtalálása, abban egyetértenek a legtöbben, hogy a biztonságos közlekedés múlik a megfelelő választáson. Ugyan sokak számára fontos az ár, de a silány minőségű, havas, latyakos utakon elégtelenül teljesítő gumikkal többet árthatunk, mint használhatunk. Hasonló a helyzet akkor is, ha a profilmélység eléri a kritikus 4 mm-t. Nézzük, miért fontos, hogy legkésőbb novemberben már mindenképpen a téli szett kapjon helyet a Focus-osok autóján is!

Hét fok a vízválasztó

Elsőként is azt tisztázzuk, hogy mikor kell lecserélni a nyári gumit. Felesleges lenne az első szeptemberi hűvös napon megtenni ezt, ugyanis nem ritka, hogy még októberben is ideálisak az időjárási tényezők a nyári szett használatához. Fontos tudni, hogy a meleg aszfalton a téli gumi gyorsan kopik, sokat fogyaszt és a menetzaj is arról, árulkodik, nem érkezett még el az ideje. Viszont túl sokáig sem célszerű húzni a cserét, hiszen ha így teszünk, könnyen lehet, hogy az első havazás alkalmával az árokban kötünk ki. A hét fokos szabály szem előtt tartásával biztosan nem lőhetünk mellé. Ha tehát a hőmérséklet tartósan is hét fok alá süllyed, akkor bizony elő kell venni a téli szettet és mihamarabb felszereltetni.

Ford Focusra téligumi? Ellenőrizze a tavalyi szettet!

Ford Focusra téligumi Mielőtt bármilyen gumi felkerülne az autóra, mindenképpen ellenőrizni kell annak állapotát. A kidudorodások alapvetően teszik használhatatlanná, míg az egyenetlen kopás a felfüggesztés problémáiról árulkodik. A Ford Focusra téligumi szerelés előtt feltétlenül nézzük meg, milyen a régi szett profilmélysége. A kritikus 4 mm-hez közeledvén érdemes egy új szettbe beruházni, így elkerülhető, hogy januárban ismét szervizbe kelljen menni egy újabb csere erejéig. Fontos tudni azt is, hogy a kopott téli gumik majdnem olyan veszélyesek lehetnek, mintha nyári gumival gurulnánk az utakra. Erre mi sem jobb példa, mint a féktávolság. A kopott téligumi nedves utakon háromszorosára növeli az értéket, ami rendkívül veszélyes szituációkat teremthet. Amennyiben bármilyen téren hiányosságokat, rendellenességeket tapasztal, úgy nem érdemes kockáztatni, inkább kezdje a szezont egy új szett vásárlásával.

Hogyan válasszunk téli gumit?

Természetes, hogy a gumivásárlást a legtöbben szeretnék olcsón megúszni. Mivel azonban egy akár éveken keresztül is használható termékről van szó esetében, korántsem mindegy, hogy milyen minőségre esik a választás. A legjobb, ha az aktuális téligumi tesztek információit hívjuk segítségül. Az ADAC évek óta megbízhatóan szolgálja e téren az autósokat, akik részletesen megismerhetik a teszt segítségével az egyes gumimárkák erősségeit és esetleges gyengeségeit. Kiderülhet az is, hogy az olcsón kiszemelt gumi tulajdonképpen alkalmatlan a havas, jeges útviszonyok közötti biztonságos közlekedés megvalósítására.

Minőség mindenekfelett!

Ford Focusra téligumi Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy jobban megéri egyszer többet kiadni a téli szettre, mert az utána jó eséllyel több szezont is kibír majd. A jeges, havas körülmények közötti kiváló teljesítés olyan pozitívum, amely mentén érdemes elindulni akkor is, ha Ford Focusra téligumi beszerzés a cél. Minden autós más márkára esküszik, de a legnagyobb világmárkák rendszerint autótípustól függetlenül megállják a helyüket. Guruljon télen is a legnagyobb biztonságban az utakra, méghozzá minőségi, évszaknak megfelelő gumihasználattal!

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót