Süti beállítások

Téli gumi teszt a 225/50 R17-es méretben

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Melyik téli gumi végzett az élen?

Az első teszt során 20km/h-ról kellett az autót 50km/h-ra gyorsítani, majd pedig állóra fékezni. A mérések során a gyorsulásnál kis eltérések mutatkoztak, de már itt is kimutathatóvá váltak az egyes abroncsok közötti különbségek. A havas útviszonyok közötti viselkedés értékelésében az iránytartást és az irányíthatóságot is alaposan vizsgálták. Minden teszten 100 pont volt az elérhető maximum, a havon végzett teszteken ebből 95 ponttal a Continental WinterContact TS 850 lett a legjobban tapadó téli gumi, a Fulda Kristall Control HP lett a második, és mindössze 1 ponttal lemaradva lett a harmadik a Pirelli Sottozero III típusú abroncsa. A Toyo Snowprox S 953 a nyolcadik, utolsó helyen végzett, és kiszámíthatatlan viselkedése miatt tulajdonképpen megbukott a teszten.

A nedves aszfalt felületen végzett mérések még jobban kihozták a versengő márkák közötti különbségeket, a legjobb újra a Continental lett, egy ponttal elmaradva a meximális 100-tól, a Pirelli a második és a Goodyear a harmadik, a Toyo újra nagyon rosszul teljesített, viszont a Fulda terméke is ugyanazzal a pontszámmal került az utolsó helyre.

A száraz úton végzett tesztek érdekes módon alaposan megbolygatták az erősorrendet, a Continental csak a negyedik lett, A Nokian WR d3 hozta el a pálmát 95 ponttal, mögötte a Pirelli és a Dunlop végzett egy pontos egymástól való különbséggel.

Az összesített tesztgyőztes 277 pontjával a Continental WinterContact TS 850 lett, míg a második helyen 270 pontos eredményével a Pirelli Sottozero III végzett, mindkettő a különösen ajánlott kategóriában foglalva el a helyét. Alulról közelítve még ebben a kategóriában végeztek a Dunlop Winter Sport és a Nokian WR D3 is, tehát nagyon jó vételnek számítanak ezek is. A Goodyear Ultragrip 8, a Michelin Alpin 4, valamint a Fulda Kristall Control HP a jó (vagyis ajánlott) kategóriában kaptak helyet, míg a Toyo Snowprox S 953 sajnos kicsúszott mindkét jónak mondható kategóriából, és egyébként is az utolsó helyen végzett.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót