Süti beállítások

Személyautók számára is széles kínálat: Goodyear nyári gumi

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Goodyear nyári gumi kínálatában a személyautók, SUV-k és kisteherautók számára is számos prémium minőségű abroncs szerepel. A gumióriás története az Amerikai Egyesült Államokból indult, ma már több országban van gyártóüzemük és több mint hatvanezer embert foglalkoztatnak.

A Goodyear nyári gumi kínálatában a személyautók, SUV-k és kisteherautók számára is számos prémium minőségű abroncs szerepel. A gumióriás története az Amerikai Egyesült Államokból indult, ma már több országban van gyártóüzemük és több mint hatvanezer embert foglalkoztatnak. 

A nyári gumi vásárlása sokak számára nehéz kérdés. Hisz valljuk be, hogy egy nyári gumi nem olcsó, pláne ha négyet kell venni belőle. Sok mindent kell ilyenkor mérlegelni, hogy megszülethessen a legjobb döntés. Az árak nagyon változóak, egy olcsóbb kategóriás és egy prémium abroncs ára között a többszöröse is lehet a különbség, négy abroncsnál pedig ez akár hatszámjegyű összeg is lehet. Érdemes tehát alaposan megfontolni, hogy melyik abroncsot is válasszuk. Olcsó húsnak híg a leve – tartja a mondás és ha ez nem is feltétlenül igaz minden esetben, azért van alapja. 

Elég csak megnézni, hogy az egyes gumiabroncsok hogy teljesítenek az ADAC tesztjein. Rendre ugyanazok a gyártók foglalják el az élmezőnyt, ők vannak a dobogón. Ez pedig nem lehet véletlen. Az élmezőny állandó szereplője a Goodyear is.

Goodyear nyári gumi – csendes és kiválóan teljesít

A Goodyear nyári gumi kínálatában az egyik legnépszerűbb, az EfficientGrip Performance 2 modell, ami el van látva keréktárcsa védelemmel és a Sound Comfort technológiának köszönhetően egy csendes abroncs. A Mirage Plus technológiának köszönhetően egy rugalmas abroncs, így széles hőmérsékleti tartományban és durvább útviszonyok között is kevésbé sérülékeny. Lágy futófelületi keverékének köszönhetően jobban és gyorsabban vezeti ki a vizet, erről a hosszú tapadóélek is gondoskodnak. Amellett, hogy lágy, merev abroncs, hisz a futófelület közepén lévő nagyobb bordák nagyobb merevséget jelentenek. Hosszú élettartam, magas futásteljesítmény jellemzi, ebből a szempontból is jó választás ez az abroncs.

A versenypályák ihlették az Eagle F1 SuperSport abroncsot, ami elsősorban száraz úton nyújt kiemelkedő teljesítményt. Nagy sebességnél is stabil, jól irányítható és a kanyarokban is megállja a helyét. Az Eagle F1 SuperSport R is egy olyan abroncs, amit a sportos vezetési élményt kedvelőknek fejlesztettek ki. Stabilan tart nagy sebességnél és kanyarodás közben is. A barázdákban lévő áthidalóelemek gondoskodnak a blokkstabilitásról és a hajlítással szembeni ellenállásról. A futófelület alakja nagy sebességnél sem változik meg, így garantálva a stabilitást. A futófelületi keverékbe műgyanta is került, aminek köszönhetően a száraz úton is jól tapad az abroncs. A nyomás egyenletesen oszlik el a gumi felületén, így kanyarodás közben is jól tapad.

A Goodyear nyári gumik között népszerű az Eagle F1 Asymmetric 3 abroncs is, ami szintén egy nagy teljesítményű nyári gumi, rövid fékúttal, megbízható tapadással. Az aktív fékezési technológiának köszönhetően fékezéskor nagyobb felületen érintkezik a gumi az útfelülettel, ezáltal jobban tapad. A jobb tapadás pedig rövidebb fékutat eredményez. Aszimmetrikus abroncs, melynek futófelöleti keverékében tapadásjavító ragasztógyanta is került, hogy még jobban tapadjon a nedves és a száraz úton. A felépítése is igazodik a nagy teljesítményhez, stabil, jól kormányozható, kanyarokban is megállja a helyét.

Az utód, az Eagle F1 Asymmetric 5 valódi luxus vezetési élményt kínál a nagy teljesítményű autók számára. Az országúti abroncs el van látva keréktárcsa-védelemmel, defekttűrő és csendes gumi. A TyreReviews 2021-es tesztjén a tizenegy vizsgált abroncsból az első helyen végzett.

Megbízható, üzemanyag-takarékos, ezek a Goodyear EfficientGrip Compact nyári gumi legfőbb tulajdonságai. Hosszú élettartammal bír, és rendkívül takarékos az üzemanyag-fogyasztás szempontjából. Dupla széles barázdákkal, extra méretű lamellákkal és több kapaszkodóéllel veszi fel a harcot a víz ellen, így nagy esőzés esetén is bátran el lehet vele indulni. A súlya kisebb lett, a könnyebb szerkezet is hozzájárul a kisebb fogyasztáshoz, ezen kívül az optimalizált nyomáselosztás is segíti, hogy az abroncs egyenletesen kopjon, így megnő az élettartama. Mindezek fényében kevesebb lesz a széndioxid-kibocsátás, így ez egy igazán környezetbarát megoldást jelent.

Goodyear nyári gumi – fontosak a teszteredmények is

A Goodyear abroncsai kiválóan teljesítenek a különböző teszteken. Az ADAC és több más szervezet is évről évre teszteli az abroncsokat, de nem csak ők, hanem maguk a gyártók is végzik sorra a teszteket a fejlesztés során. A tesztek eredménye bár nem ugyanolyan, annyi mégis kitűnik belőlük, hogy az élmezőnyben rendre ugyanazok a gyártók szerepelnek. Köztük van a Goodyear is. A felhasználói vélemények és a tesztek együttesen tudnak reális képet adni arról, hogy az abroncs milyen is valójában, bár az igazi a saját tapasztalat. Sokan megosztják értékelésüket az interneten, ezeket érdemes nem különállóan kezelni, hanem inkább egy általánosabb képet leszűrni belőle, hisz mindig van egy-egy kiugróan rossz vagy épp jó értékelés, ami elüt a többitől, a Goodyear nyári gumi esetében is, érdemes tehát ezeket a bejegyzéseket a helyükön kezelni.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót