Süti beállítások

Szegecselt Cooper Discoverer M + S a fokozott tapadásért havon és jégen

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Discoverer M + S téligumi típust úgy tervezték, hogy fokozott szintű tapadást és úttartást nyújtson a havas, jeges és egyéb rideg téli útviszonyok közötti közlekedés során. Az abroncs futófelületén több tucat szegecs segíti a nagyon csúszós felületeken való biztonságos haladást, a kifejlesztése során odafigyeltek arra, hogy ezt a nagy teljesítményű téli abroncsot SUV autókra, pickupokra, crossoverekre, és haszongépjárművekre is fel lehessen szerelni, és ezekkel a járművekkel a legnehezebb és legcsúszósabb téli időjárás során is tovább lehessen közlekedni. Azonban arra oda kell figyelni, hogy a szegecsek a csupasz aszfalttal lehetőleg soha ne érintkezzenek.

A Discover M + S téligumi technológiái

Szegecselt Cooper Discoverer M + SA speciális tri-polimer formulákat tartalmazó futófelület összetétel kiválóan képes alkalmazkodni a hideg hőmérsékletekhez, és továbbra is megfelelően flexibilis tapadást nyújtanak. Ezzel a futófelület megnövelt tapadást biztosít mind a nedves, mind pedig a száraz útfelületeken.
Egyedi Snow Groove technológiával készült harapós élek találhatók az abroncs barázdáin, és ezek remekül megtalálják a fogást a tömör hóval, havas esővel, ónos esővel és jéggel borított felületeken. Ez a technológia kellő merevséget és stabilitást kölcsönöz a futófelület számára, ami megemeli a kezelhetőség általános szintjét.
D-Squared blokkok és a cikk-cakk központi borda tovább növelik a stabilitást és a téli teljesítményt. A Cooper mérnökei elmélyítették a lamella mélységet, mellyel nemcsak még jobb tapadási szintet értek el, de a gumiabroncs teljes élettartama alatt elérhetővé tették a kiváló minőségű tapadást.
A téli abroncs belsejében két acélövre feszülnek a tartósságot és stabilitást növelő poliészter zsinórok, melyek egyben a vezetési kényelmet is fokozzák.

Előnyei

  • Kiemelkedő jeges és havas felületű tapadás,
  • Száraz tapadás szintén átlagon felüli,
  • Menetkomfort közel a legjobb az osztályában,
  • Alacsony gördülési zaj aszfalton is.

Hátrányai

  • Kanyarodási teljesítmény

Összegezve

Szegecselt Cooper Discoverer M + SA Cooper egy kiváló minőségű M + S téligumit dobott ezzel a piacra, mely a szegecseivel extrém minőségű havas és jeges tapadás biztosítására képes a tél legkeményebb megnyilvánulásaikor. A gyorsítások és fékezések jeges felületeken nagyon jók, és ez a szegecselt téli abroncs menetkomfortban is kiváló, ha csak havas és jeges felületeken használjuk. A kanyarodási stabilitás és teljesítmény kiszámítható, de a sportosabb vezetők azt érzékelhetik, hogy a puhább oldalfal miatt a túl gyors kanyarvételnél némi bizonytalankodás vehető észre. Ez a biztonságos közlekedés szempontjából nem jár veszéllyel, a téli abroncs megfelelő szilárdsággal bír a téli közlekedés során nagy igénybevétel mellett is. Erősen ajánlott téligumi a északi országokban és a hegyvidéki területeken tapasztalható kemény téli körülmények között.


Forrás: tirereviewsandmore.com

 

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót