Süti beállítások

195 65 R15 nyári gumi - széles kínálat az olcsóbb árfekvésben is

2022/12/12
Gumiabroncs hírek
Aki 195/65 R15 nyári gumit keres, több tucat márka több száz modelljével találja szemben magát. A kínálat széles. Az árak is elég széles skálán mozognak, mint ahogy az egyes abroncsok teljesítménye is más és más képet mutat. A téli gumi esetében a szakemberek sokszor felhívják a figyelmet arra, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárlásnál, hogy min nem szabad spórolni. A nyári gumik esetében erről talán egy kicsit kevesebb szó esik. Pedig a nyári gumik esetében is vannak olyan dolgok, melyekre érdemes odafigyelni.

Aki 195/65 R15 nyári gumit keres, több tucat márka több száz modelljével találja szemben magát. A kínálat széles. Az árak is elég széles skálán mozognak, mint ahogy az egyes abroncsok teljesítménye is más és más képet mutat. A téli gumi esetében a szakemberek sokszor felhívják a figyelmet arra, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárlásnál, hogy min nem szabad spórolni. A nyári gumik esetében erről talán egy kicsit kevesebb szó esik. Pedig a nyári gumik esetében is vannak olyan dolgok, melyekre érdemes odafigyelni.

Az első és legfontosabb, hogy a megfelelő méretű abroncsot vásároljuk meg. A méretet az autó gyártója határozza meg, ők adják meg, hogy milyen abroncs szükséges az adott autóra. A nyári gumiknál vannak aszimmetrikus, forgásirányos és kötetlen forgásirányos abroncsok, a felszereléskor figyelni kell, hogy a kötött forgásirányos abroncsok helyesen legyenek felszerelve. Ezek az alap technikai elvárások, a többit pedig az egyéni preferenciák határozzák meg. Milyen autó, mekkora igénybevétel, mekkora teljesítmény.

195/65 R15 nyári gumi – fontos az ár is

Sokan azzal kezdik a keresgélést, hogy az adott méretben megnézik, melyek a legolcsóbb abroncsok és egy ismertebb márka modellje mellett teszik le a voksukat. Nos, ez szintén egyéni döntés kérdése. Az ADAC tesztjeiből általában kiderül, hogy nem mindig a legdrágább, a prémium modellek a legjobbak. A személyes elvárások persze sokat nyomnak a latban, de emellett természetesen fontos, hogy milyenek az adott abroncs paraméterei. Ezekről elsősorban a címkéről tájékozódhatunk, ami az Európai Unió által bevezetett jelöléseket tartalmazza egységesen. Kiderül egy abroncs címkéjéből, hogy milyen az üzemanyagfogyasztása, milyen a nedves úton való tapadása, illetve, hogy mekkora a zajszintje. Ezekből már kaphatunk egy alapképet az abroncsról. Az ár sokszor igen jelentős befolyásoló tényező az abroncsvásárlásnál. Nem lehet azonban kijelenteni, hogy a drága abroncsok jók, az olcsók pedig nem azok. Az alábbiakban alacsony árfekvésű abroncsokat mutatunk be, 195/65 R15-ös méretben.

195/65 R15 nyári gumi olcsón

Üzemanyaghatékonysági és nedves tapadási mutatója is C, tehát a középkategóriában helyezkedik el, ez a Sava PERFECTA nyári abroncs, melyet városi kisautók és középkategóriás autók számára ajánlanak. A Sava egy szlovén abroncsgyártó cég, ma már Európa több különböző pontján gyártanak abroncsokat, immár a Goodyear Dunlop csoportjának tagjaként. Az abroncs magas futásteljesítménnyel bír, három hosszanti barázdája pedig védi az autót az úgynevezett vízen felfutás, azaz az aquaplaning ellen. A nedves úton is jól tapad, ideális választás azoknak, akik kifejezetten olcsó nyári gumit keresnek.

A Sava egy másik modellje is népszerű az alacsony árfekvésű nyári gumit keresők körében, ez a Sava INTENSA HP2 nyári abroncs. B-osztályú nedves úton való tapadással és E-kategóriás üzemanyaghatékonysággal. Nagy sebességnél is kényelmes, stabil vezetési élményt kínál, futófelülete pedig aszimmetrikus mintázatú, élettartama hosszú. Ezt az abroncsot úgy tervezték meg, hogy növelje a biztonságot, a szerkezete javítja a kanyarodási képességeket és ellenállóbb a mechanikai sérülésekkel szemben is.

A következő 195/65 R15-ös méretű nyári gumi, az Apollo Alnac 4G, ami A-kategóriás nedves úton való tapadással és C-osztályú üzemanyagtakarékossággal rendelkezik. Magas szilikatartalommal rendelkezik, körbefutó barázdái segítségével pedig könnyen, gyorsan vezeti ki a nagy mennyiségű vizet a gumi felületéről. Kiszélesített vállrésze szerepet játszik abban, hogy száraz úton is jól tapadjon az abroncs. Pontosan, precízen kormányozható abroncs. Az Apollo egy indiai abroncsmárka, középkategóriás termékeket gyártanak.

Az Apollo Alnac 4G-hez hasonló paraméterekkel rendelkezik a Vredestein T-Trac 2 nyári gumi. A Vredestein egy középkategóriás abroncsmárka, ami Hollandiából származik, a céget az indiai Apollo 2009-ben megvásárolta. A T-Trac 2 egy kifejezetten tartós nyári gumi, ami ideális választás lehet a kisautók, kompakt járművek és kishaszongépjárművek számára. Jól fékezhető a nedves és száraz úton egyaránt, kiváló minőségű szilika futófelületének köszönhetően pedig magas a kopásállósága.

Érdemes időben elkezdeni a keresést

A prémium kategória között is találhatunk kedvezőbb árú termékeket, 195/65 R15 nyári gumi méretben is. Érdemes figyelni az akciókat, hisz a webáruházak rendszeresen akcióznak, érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az árakat. Hisz szezonon kívül is tudunk találni olyan akciókat, melyeket érdemes kihasználni. A nyári gumik 3 mm-es profilmélységig használhatók, érdemes előre tervezni, és nem akkor észbe kapni, amikor már aktuális lenne a gumicsere.

A nyári gumik piaca széles, és évről évre nő a kínálat. A választásnál tanácsos mérlegelni az egyéni szempontokat, hisz a lehetőségek és igények felmérése már egy remek kiindulópont a választásnál. És bár a tesztek és a felhasználói vélemények reális képet mutatnak az abroncsok minőségéről, az olcsóbb kategóriában is találhatunk kiváló teljesítményű abroncsot, 195/65 R15 nyári gumik esetében is.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót