Süti beállítások

Pirelli nyári gumi – a környezetkímélő Cinturato termékcsalád

2022/12/12
Gumiabroncs hírek
A Pirelli nyári gumik Cinturato családjának tagjai mind környezetkímélők és kényelmes vezetési élményt tesznek lehetővé. A Pirelli egy olasz gumimárka, ma már több mint százhatvan országban vannak jelen és több mint tízezer embert foglalkoztatnak. A Pirelli abroncsai a versenysportokban is népszerűek, az itt megszülető fejlesztések pedig sorra megjelennek a hétköznapi használatra szánt abroncsokban is.

Pirelli nyári gumik Cinturato családjának tagjai mind környezetkímélők és kényelmes vezetési élményt tesznek lehetővé. A Pirelli egy olasz gumimárka, ma már több mint százhatvan országban vannak jelen és több mint tízezer embert foglalkoztatnak. A Pirelli abroncsai a versenysportokban is népszerűek, az itt megszülető fejlesztések pedig sorra megjelennek a hétköznapi használatra szánt abroncsokban is.

A Pirelli abroncsai megbízhatók, magas futásteljesítményűek, kiváló vezetési élményt tesznek lehetővé. Az egyik legnépszerűbbek a Cinturato család tagjai, melyek mind rendre az élet szerepelnek a különböző teszteken. A Cinturato abroncsok kifejlesztésénél fontos volt a környezet védelme, így ezek az abroncsok alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek, kisebb üzemanyag fogyasztást lehetővé téve, ezzel is csökkentve a széndioxid-kibocsátást és védve a környezetet.

Pirelli nyári gumi – Cinturato modellek széles választékban

Évek óta tartó kutatás és innováció tette lehetővé a Pirelli számára, hogy egy teljes abroncskínálatot tárjon a vásárlók elé, azok elé, akik számára kifejezetten fontos, hogy alacsony környezetterhelésű abroncs legyen az autójukon. A Cinturato abroncsok ötvözik a Pirelli zöld filozófiáját a teljesítmény és a biztonság magas színvonalával. Hogy hogyan?

A Pirelli Cinturato abroncsok új, környezetbarát anyagokat használnak, ezáltal csökken a gördülési ellenállás. A család jelenleg öt termékből áll, a Cinturato P7,  a P7 Blue és a P1 Verde mellett létezik négyévszakos változat is, ez a Cinturato All Season vagy az All Season Plus, és egy téli gumi is, a Cinturato Winter. Ezek mind többféle változatban kaphatók érhetők el. Nézzük is meg részletesebben.

Pirelli Cinturato P7 (P7C2)

Prémium kategóriás személygépkocsik és hobbiterepjárók számára fejlesztették ki. Nagy hangsúlyt helyeztek a nedves úton való kiváló teljesítményre, a kiváló nedves úton való tapadásra, a futásteljesítményre és a gördülési ellenállásra. A megújult Cinturato abroncsot sok autógyár választja első szerelésnek. Aszimmetrikus futófelületi mintázattal rendelkezik, a futófelületi mintázata is megújult, így érve el jobb tapadást és jobb üzemanyagfogyasztást. A BMW, a Jaguar, a Mercedes, az Audi és az Alfa Romeo is első szerelésnek választotta egyes modelljei esetében.

Pirelli nyári gumi: Cinturato Blue abroncs

Szintén a környezetkímélő család tagja, ami nagy teljesítménnyel, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A Forma 1-be tervezett és fejlesztett abroncsok technológiájával készült. Kifejezetten a nedves utakon nyújt kiváló teljesítményt ez a gumi, aminek tervezésekor számos matematikai szimulációt végeztek, hogy a gumiabroncs teljesítményét és reakcióját felmérjék a különböző, változatos feltételek mellett. 80 km/óráról 2,6 méterrel rövidebb a féktávval bír. A futófelület kialakítása pedig gondoskodik arról, hogy egyenletes legyen a nyomáseloszlás, így az abroncs egyenletesen kopik, ez is hozzájárul a megnövelt élettartamhoz. Ezen kívül pedig száraz és nedves úton is egyaránt jól kezelhető. Széles mintaárkok gondoskodnak a víz gyors és hatékony elvezetéséről, a futófelület merev blokkjai pedig arról, hogy az autó stabil legyen a kanyarokban, hirtelen manőverezéskor is. 

Csendes abroncs, sűrű mintázat: Cinturato P1 Verde

A kompakt autók számára fejlesztették ki a Pirelli Cinturato P1 Verde abroncsát, ami környezetbarát választást jelent. Nedves és száraz úton egyaránt jól teljesít, a mintázat sűrűsége és méretei speciális kialakítása miatt pedig egy különösen csendes választás. A kényelmes vezetési élményhez ezen kívül hozzájárul az is, hogy a gyártásánál hibrid anyagokat használtak fel, melyek miatt az abroncs kiváló tapadási tulajdonságokkal bír. Ez az abroncs defekttűrő változatban is elérhető, ami azt jelenti, hogy az abroncs belsejében hirtelen bekövetkező légnyomáscsökkenés esetén is irányítható marad az autó és 80 km/órás sebességgel tovább lehet vele autózni, maximum 80 kilométert. 

Milyen szempontok számítanak?

nyári gumiabroncsok kiválasztásánál is több szempontot érdemes figyelembe venni, csakúgy, mint a téli abroncsnál. Először is fontos megnézni, hogy mikor van szükség nyári gumira. Ugyanis nem csak a futásteljesítmény, a kopás miatt kell lecserélni az abroncsot, hanem az életkor is számít. 1,6 mm a határ, amitől kisebb profilmélységgel rendelkező abronccsal már nem lehet elindulni, de ez csak a határ, általában 3 milliméternél már tanácsos lecserélni az abroncsot. A futásteljesítmény átlagban 50 ezer kilométer egy új abroncsnál, ezt persze több tényező, így maga az abroncs minősége is befolyásolja, így ez egy nagy átlag. Ha nincs is sok kilométer az autóban, akkor is érdemes megnézni, hogy az életkora nem indokolja-e a cserét. Ez a DOT-számból derül ki, ami minden abroncson rajta van. Érdemes megnézni, hogy melyik évben gyártották és ez alapján mérlegelni. A Pirelli nyári gumi ideális választás lehet azoknak, akik számára fontos a prémium minőség és a tartósság, megbízhatóság.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót