Süti beállítások

Nehéz a választás a 225 45 R18 nyári gumi esetében is

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Vannak olyan dolgok, melyek megkönnyítik a választást, ha 225 45 R18 méretű nyári gumit keresünk. Ilyen, ha megnézzük, hogy hogy szerepeltek a különböző abroncsok a teszteken. Ilyen tesztet végen például az ADAC, a német autóklub és sok más autós szaklap is. Fontosak a vélemények is, aki több száz, vagy ezer kilométert megtett már az adott abronccsal, bizonyára szélesebb körű tapasztalattal rendelkezik.

Vannak olyan dolgok, melyek megkönnyítik a választást, ha 225 45 R18 méretű nyári gumit keresünk. Ilyen, ha megnézzük, hogy hogy szerepeltek a különböző abroncsok a teszteken. Ilyen tesztet végen például az ADAC, a német autóklub és sok más autós szaklap is. Fontosak a vélemények is, aki több száz, vagy ezer kilométert megtett már az adott abronccsal, bizonyára szélesebb körű tapasztalattal rendelkezik.

A tesztek azonban nem mindig mutatják ugyanazokat az eredményeket, ami nem is csoda, hisz mindenki máshogy tesztel, más és más dolgokat vizsgál. Annyi biztos, hogy ezeken a teszteken általában ugyanazon gyártók végeznek az élmezőnyben és ugyanazokat az abroncsokat értékelik a legtöbbre a vásárlók is, legalábbis a vélemények ezt tükrözik. Az alábbiakban ezek közül mutatunk be néhányat 225 45 R18 méretben.

Prémium abroncsok 225 45 R18 méretben

Az egyik ilyen népszerű és kiváló minőségű abroncs a Michelin Pilot Sport 4, ami egy igazán sportos választás. Egy tartós, hosszú élettartammal bíró abroncs, ami az aramid-nylon hibrid övbetétnek köszönhetően precízen irányítható. Futófelülete ultra-érzékenyen reagál a kormánymozdulatokra. Futófelülete speciális funkcionális elasztomereket tartalmaz és víztaszító szilikátot, ami kiváló tapadást és rövid fékutat eredményez. A víz kiszorításáról széles és mély mintaárkai gondoskodnak.

Luxus kényelmes és vezetési élményt ígér a Goodyear egyik zászlóshajója, az Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi. Rövid fékút jellemzi nedves és száraz útfelületen egyaránt, ezt a szilícium-dioxid tartalmú kifinomult futófelületi keveréknek köszönheti. A rövid fékúthoz hozzájárul az is, hogy fékezésnél megnő az érintkezési felület az abroncs és az út között, ezáltal jobb lesz a tapadása. Az irányíthatósághoz pedig hozzájárul, hogy a köpenyváz és a mintázat mereven kapcsolódik egymáshoz.

A tesztek élmezőnyének egyik állandó szereplője a Bridgestone Potenza Sport nyári gumi is, ami kanyarokban és egyenes úton, nagy sebességnél is stabil és nedves útfelületen is kimagaslóan jó teljesítményt nyújt. Futófelületi mintázatát úgy alakították ki, hogy gyorsan és hatékonyan szorítsa ki a vizet a gumi felületéről, emellett kanyarodás és fékezés közben az abroncs a merev háromdimenziós lamelláira támaszkodik, így növelve a biztonságot. Mintázata aszimmetrikus, az abroncs pontosan, stabilan irányítható és kanyarokban is megállja a helyét.

A Turanza T005 is rendre kiválóan szerepel a teszteken, ezt a Bridgestone abroncsot is érdemes választani. A NanoPro-Tech technológiának köszönhetően nedves úton is jól teljesít. A futófelületi mintázatát úgy alakították ki, hogy a nedves úton is jól tapadjon, kiemelkedő vállrész-elemek és a középen található széles árok gyorsan és hatékonyan vezetik el a vizet a nedves úton, így csökkentve a vízen felúszás kockázatát. Ezen kívül a gumiréteg alatti merev poliészter és acél szerkezet gondoskodik arról, hogy még stabilabb legyen az abroncs és hogy alacsony legyen a gördülési ellenállása.

A Continental PremiumContact 6 is bizonyította már megbízhatóságát. Kétrétegű futófelületi anyagánál kristályos szerkezetű szilikát használtak, aminek köszönhetően ez az abroncs jól fékezhető, különösen a nedves úton. Futófelületi keveréke tartós, magas kopásállóságú, így ez egy hosszú élettartammal bíró, és üzemanyag-takarékos abroncs. Makroblokk-kialakításának köszönhetően stabil a kanyarokban is, ideális az oldalirányú erőávitele és ez is egy aszimmetrikus abroncs, a mintázat kialakítása révén nő a merevsége, és csökken a blokkok deformációja.

Népszerű választás 225 45 R18 méretben a Pirelli P Zero abroncs is, ami egy ultranagy teljesítményű nyári gumi. Luxus autók, sportautók számára ajánlják. Három hosszanti borda biztosítja a jobb fékezhetőséget és a jobb tapadást nagy sebességnél, nedves úton is. Oldalirányban is merev, így a kanyarokban is stabil, S alakú futófelületi mintázata pedig a fékezésben nyújt segítséget. Aszimmetrikus, egyenletesen kopik, tartós nyári gumi.

Több teszten is kiváló eredményt ért el a Falken Azenis FK510 típusú abroncsa. A Falken egy középkategóriás abroncs Japánból, kiemelkedő minőséggel és kedvező árral. A sportos vezetőknek ajánlják, hisz ez az abroncs nagy sebességnél és precízen irányítható és jól tapad. Négy hosszanti mintaárok gondoskodik a víz gyors és hatékony kivezetéséről. Négydimenziós nanotechnológiájának köszönhetően kiválóan tapad a vizes és a száraz úton is, a hybrid undertread réteg pedig hozzájárul a stabilitás megőrzéséhez. Széles vállblokkok, zegzugos minták, változó mélységű lamellák gondoskodnak a még jobb tapadásról.

225 45 R18 nyári gumi – nem egyszerű a választás

Sportautó, luxusautó, városi terepjáró? Vagy egy kisebb teljesítményű, idősebb autó? Sok minden befolyásolhatja a választást, ha nyári gumit keresünk. Fontos, hogy a választásunk mindig igazodjon a lehetőségeinkhez, egy erős hobbiterepjáró adottságait ugyanis nem fogjuk tudni kihasználni, ha egy gyengébb teljesítményű abroncsot veszünk és ez természetesen fordítva is igaz. A 225 45 R18 nyári gumi méretben is széles a kínálat, szánjunk időt a legjobb abroncs kiválasztására.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót