Süti beállítások

Mindenben jobb az elődjénél a Barum Polaris 3

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A téli gumi piac egyik legismertebb és legelismertebb szereplője a német Continental, amely évről-évre szállítja a jobbnál jobb konstrukciókat a vásárlók számára.

A Continental neve világszerte ismerősen cseng az emberek számára. A németek néhány évtized alatt hatalmasra nőttek. Jelenleg a világ 45 országában vannak jelen, és mintegy 160,000 alkalmazott mozgatja a gigavállalatot. Nem csak gumiabroncsokkal, hanem fékrendszerekkel, futómű és hatástechnikai elemekkel, adatátviteli megoldásokkal, járműelektronikával és technikai elasztomerekkel is jelen vannak a piacon. A Continental sokrétű tevékenységi köre így nem csak a biztonságra, hanem a környezetvédelemre is kiterjed. Ráadásul néhány éve egy új irányban is nagyon erősen elkezdtek erősödni. Így lehetnek ma már meghatározóak a kommunikációs rendszerek fejlesztésében.

A Continental évről-évre egyre sikeresebb. Erről tanúskodik az a mintegy 26 milliárd eurós forgalom, amelyet például 2010-ben realizáltak.

Európa piacvezetője nem bízza a véletlenre

A németek nagyon sokat tesznek azért, hogy folyamatosan az élbolyban maradjanak. Nem csak a termékeik, hanem a marketingjük is első osztályú. Folyamatosan ott vannak a legnagyobb sporteseményeken, akár mint szponzor, akár mint főtámogató. Az idei brazil futball világbajnokságot sem hagyták ki.

A márka egymaga testesíti meg a minőséget, nem véletlen, hogy a Continental piacvezető Európában a személy-és kishaszongépjármű-abroncsok tekintetében. Igazán beszédes adat, hogy az európai autógyárak futószalagjairól legördülő 10 autóból 3 biztosan Continental papucsokat kap.

Biztonság és gazdaságosság felsőfokon

A Contintal a Barum autógumi márkájával, a személyautókkal, és SUV-okkal rendelkező vásárlóinak szeretne biztonságos és gazdaságos megoldást nyújtani. A Barum Polaris 3 hatalmas népszerűségnek örvend már a kezdetektől fogva.

Nem véletlen, hiszen az új modellnek úgy sikerült 5%-kal megnövelni a futásteljesítményét, hogy közben a gördülési ellenállás 5%-kal csökkent. Ezt a fejlesztőmérnökök újabb csatorna beintegrálásával érték el, így csökkentve az ellenállást.

Ez a fogyasztásra kiváló hatással van. A Barum Polaris 3 az elődhöz képest jóval kevesebb üzemanyagot használ fel ugyanakkora távolság alatt. A Barum fejlesztésénél elsődleges szempont volt, hogy a gumiabroncs a vizes útfelületen sokkal jobban teljesítsen.  Ezért a vállblokkokat sokkal szélesebbre tervezték, amely példátlan stabilitást biztosít.

Ennek a technológiai megoldásnak a lényegét, Mareile Nogm a Barum fejlesztőgárdájának egyik mérnöke így fogalmazza meg: „Az útfelületről a víz a csatornákon keresztül hosszirányban távozik az érintkezési felület alól, kihasználva az abroncs folyamatos gördülését. Ezáltal az abroncs kevesebb vizet „tol” maga előtt, amely jelentősen csökkenti a felúszás (auqaplaning) esélyét. Valamint az abroncs szilika tartalma révén a tapadást úgy tudtuk megnövelni, hogy a gördülési ellenállás mértéke alacsony maradt.”

A Polaris 3 hóban is bizonyít

A csatornák mentén elhelyezett „hófogóknak” köszönhetően a garnitúra havas úton szinte hozzáragasztja az autót az úttesthez. Emellett a fékezésnél, és az elindulásnál sem ütközik semmilyen problémába a Polaris 3.

A trükk egy nagyon egyszerű, és pontosan ezért annyira nagyszerű megoldáson alapszik. Ugye a centripetális erő révén a hó a csatornákból kicsúszik, viszont a beépített hófogók ezt megakadályozzák. A csatornában ragadó, és az útfelületen lévő hó egymáshoz tapad, amely garantálja a gyors és biztonságos fékezést és kigyorsítást is. Egy kezünkön megszámolhatjuk, hogy még hány abroncs képes hasonló erőátvitelre ilyen körülmények között.

A Barum fejlesztőinek figyelmét semmi sem kerülte el. Külön figyelmeztetik a SUV-osokat, egy oldalfalon található jelöléssel, hogy az összkerékmeghajtású járművükkel az teljesen kompatibilis.

A Barum Polaris 3 termékcsaládja összesen 72 különböző méretben kapható a viszonteladóknál, (14-17 col keréktárcsa méret között) és 240 km/óra sebességig.

Nem is lehet kérdés, hogy a Barum Polaris 3-at bárkinek ajánljuk, akik Európa piacvezetőjénél keresik a biztonságos, ugyanakkor költséghatékony megoldást.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót