Süti beállítások

Miért érdemes a Yokohama V906 téli gumit választani?

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Yokohama V906 téli gumi a Yokohama V905 továbbfejlesztett változata. A cég 2020 márciusában jelentette be, hogy érkezik az új széria Európába is. A Yokohama eddig is a prémium kategóriás abroncsairól volt ismert legyen szó autókról vagy motorokról. A cég jelentős hírnevet szerzett már az autó és motor versenysportban is. A Yokohama név már önmagában garantálja a jó minőséget. A Yokohama V906 téli gumi is ehhez mérten lett kifejlesztve. Elődje, a BluEarth*Winter V905 is az „Erőteljes vonóerő” (Powerful Traction) koncepció alapján lett kifejlesztve, és a Yokohama V906 téli gumi esetében sincs ez másként.

A fejlesztéseknél leginkább arra koncentráltak, hogy a megszokott kopásállóság megmaradjon, de a havas és jeges utakon történő teljesítményt növelni tudják, ahogy a nedves tapadás mértékét is. Ehhez a megfelelő mintázatra és egy új szilikakeverékre volt szükség. A Yokohama V906 téli gumi hozza azt a színvonalat, amit a BluEarth*Winter V905 esetében már megszokhattunk, de a téli körülmények között talán még elődjéhez képest is jobban teljesít, mind úttartásban, mind tapadásban.

Milyen méretkategóriákban érhető el a YokohamaV906 téli gumi?

A Yokohama V906 téli gumik 30 méretkategóriában lesznek elérhetőek Európában, így várhatóan Magyarországon is. A 225/40R18 92W XL-től 185/65R15 88T méretkategóriáig lesz elérhető a kínálatban, így szinte bármelyik személyautó tulajdonos fog tudni megfelelő méretet találni az autójára, legyen szó kompakt autóról, középkategóriás gépkocsiról vagy SUV-ról. A Yokohama V906 téli gumi szinte minden személyautó tulajdonos számára jó megoldás lehet a téli közlekedésre, legyen szó kemény vagy enyhe télről.

A Yokohama V906 téli gumi, ahogyan a Yokohama márka össze abroncsa, prémium kategóriás, így mindennapi használatra tökéletesen alkalmas, mindegy, hogy városi közlekedésre vagy autópályán használjuk az autónkat. A Yokohama nem a legdrágább prémium márka, viszont garantáltan prémium minőség, így akinek az ár is szempont, bátran választhatja a Yokohama legújabb téli gumiabroncsát. A fejlesztéseknek hála, sokkal jobb úttartást és tapadást biztosít, mint elődei.

Milyen fejlesztéseket garantálják a biztonságos téli közlekedést?

Hogy a Yokohama V906 téli gumi a téli közlekedésre a legjobb teljesítményt nyújthassa, az abroncs egy újfajta szilikakeverékből készült, melynek magas a szilika tartalma. Ennek köszönhetően a nedves felületeken jobb teljesítményt ért el az abroncs. Emellett a gumi alapanyaga A.R.T. (Advanced Reaction Technology, ami továbbfejlesztett reakció technológiát jelent) keverési technológiájával készült, ami egyébként a Yokohama Rubber saját fejlesztése. Ennek köszönhetően a szilikakeverék diszpergálhatósága megnőtt, ezzel is növelték a szilika hatékonyságát.

A gumikeverék továbbfejlesztésén túl a mintázat is egyedileg lett kialakítva, hogy a lehető legjobb tapadást érje el havas és jeges útfelületeken. A barázdák, a lamellák és a blokkok kialakítása harmonikus lett, így növelték a gumi teljesítményét. A sima-V barázdának felelnek azért, hogy a havat és a vizet kivezessék az abroncs alól, a 3D lamellák pedig a jeges-havas felületeken nyújtott stabil teljesítményt garantálják. Emellett a szerkezetének és a futófelület alatt húzódik egy gumiréteg, mely a gördülési ellenállást tartja stabilan alacsonyan.

Érvek a Yokohama V906 téli gumi mellett

A Yokohama új téli abroncsa a fejlesztéseknek köszönhetően számos előnnyel bír. A gumikeverék és a futófelület mintázat kialakítása stabil és biztonságos úttartást eredményez, legyen szó nedves útfelületekről, vagy havas-jeges utakról. A gördülési ellenállás is alacsony, ennek köszönhetően pedig az üzemanyag fogyasztás is alacsonyabb lesz. A jobb kormányozhatóság a többek között az Advanced Reaction Technológia (A.R.T.) technológiának köszönhető. Mivel a kerék robosztusabb kialakítású, így biztonságosabb is a havas és nedves utakon történő közlekedés során.

Az abroncs élettartama figyelemre méltóan hosszú, emellett a minősége is állandó. A kialakításának köszönhetően bármily Európai országban megállja a helyét, akár a kemény teleken is. Mindegy, hogy az adott országban inkább esős a tél, vagy inkább hideg, havas és jeges, az abroncs minden téli körülmény között jól teljesít. Ennek értelmében igen is helye van az európai piacokon, és a hazai téli körülmények között is kiváló teljesítményt várhatunk el tőle.

Hol kapható a Yokohama V906 téli gumi?

A Yokohama V906 téli gumi a tavalyi év őszétől már Európa számos országában kapható lett, és már a hazai kínálatban is megtalálható. A nemzetközi abroncsteszteken még nem vizsgálták, de nagy rá az esély, hogy az idei szezonban már az Autobild és az ADAC teszten is megmutatkozik valamelyik méretkategóriában. A nemzetközi vásárlói vélemények azonban eddig elég biztatóak, így érdemes lesz figyelni a kínálatot. A magyar autós közönség a Yokohama V906 téli gumi elődjéről, a BluEarth*Winter V905-ről meglehetősen pozitívan nyilatkozott, így várhatóan az új modell sem fog majd csalódást okozni.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót