Süti beállítások

Michelin X-Ice Xi3 kontra Bridgestone Blizzak WS70

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Jeges úton

Az első teszt a felgyorsulás, majd nullára fékezés volt jeges úton. A Bridgestone Blizzak WS70-nak 9,48 méterre volt szüksége a megálláshoz, míg a Michelin X-Ice Xi3 abroncsoknak ez csak 9,91 méter után sikerült. A gyorsulásnál azonban már a Michelin gumik nyertek, körülbelül 0,5másodperccel hamarabb érték el a tesztsebességet.

Havas úton

A tesztfolyamat a második körben nem változott sok minden, csupán a jeges útfelületet cserélték le ezúttal hóra. A Michelin X-Ice Xi3 gumik 7,99 méter alatt gyorsítottak fel 20 km/h sebességre, és 16,5 méter alatt fékeztek nullára. A Bridgestone Blizzak WS70 gumiabroncsok 8,41 méter megtétele után érték el a 20 km/h sebességet és a megálláshoz pedig 16,31 méterre volt szükségük.

Városi teszt

A teszt harmadik része a városi próba volt. A Michelin X-Ice Xi3 teljesítménye egy négy évszakos abroncséhoz hasonlított, azaz a teljesítménye minden körülmény között elért egy megfelelő szintet. A Bridgestone Blizzak WS70 teljesítménye ezzel szemben hullámzó volt. A Bridgestone abroncsokat a pilóták jobbnak érezték az emelkedőkön, de az irányváltásnál már a Michelin gumikat tartották jobbnak.

Összefoglalva a Bridgestone Blizzak WS70 jobban teljesít jeges körülmények között, és a vezetési élményt is kényelmesebbé teszi, míg a Michelin gumik jobbak a tiszta útszakaszokon és a városi használat során.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót