Süti beállítások

Michelin téligumik: biztonság mindenekfelett!

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Michelin 1889 óta van jelen abroncsaival a világban és szolgálja a színvonalas autózás élményét. A vevők és az emberek tiszteletben tartása mellett a környezettudatosság is rendkívül fontos szempontnak számítanak a Michelin csoport működése során. A legerősebb márkanevek között szereplő Michelin Alpin téligumi is egy azok közül a fejlesztések közül, melyek a biztonságos közlekedést célozzák. Ennek érdekében a kutatási-fejlesztési részlegek szakemberei valós körülmények közötti tesztelésekkel és a lehető legnagyobb szakértelemmel igyekeznek tenni. A maximális odafigyelésre szükség is van, hiszen a téli útviszonyok közötti közlekedés bizony megköveteli, hogy csak a legjobb minőségű szett kerüljön felszerelésre a gépjárműre. A hó, a jég, a latyak és a rendszeresen jelen levő nedvesség komoly kihívások elé állítják a gumikat, ráadásul a megfelelő tapadásról is gondoskodni kell. A Michelin családi autókra, egyterűekre és városi autókra egyaránt kiválóan alkalmas típusa maximálisan eleget tesz a felé támasztott követelményeknek.

Michelin Alpin téligumi: biztonság és stabilitás

Michelin Alpin téligumiA világhírű Michelin Alpin téligumi népszerűségét főként annak köszönheti, hogy egyedülálló kialakításával kifejezetten azt a teljesítményt nyújtja télen, amit autósként elvárunk tőle. A kapaszkodóblokkok, a mély bordák és a sűrű lamellák egyszerre biztosítják a menetstabilitást valamint a megfelelő úttartást. Ezekre a nedves utakon nagy szükség is van, éppen úgy, mint az oly sokat emlegetett aquaplaning ellenállásra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha megtörténik a „vízen futás”, vagyis a gépjármű kerekei úgymond felfutnak a víz tetejére, akkor nem csak irányíthatatlanná válik az autó, de sajnos a kisodródás veszélye is jelentősen megnő. A Michelin abroncsa ez ellen is tökéletes védelmet biztosít. A magas szilika tartalommal ellátott gumik még a hideg aszfalton is kellően rugalmasak maradnak, lehetővé téve az optimális tapadást. Ne feledje, a biztonságos közlekedés részben az időjárásnak megfelelő, minőségi abroncs használatán múlik!

Nem mindegy a gumihasználat mikéntje!

Michelin Alpin téligumiAutósként fontos tudnia, hogy nem mindegy, milyen szettet választ a téli hónapokra. A szakemberek azt javasolják, hogy ha tanácstalan, akkor érdemes az olyan nagy autógumi teszteket és azok eredményeit megismernie, mint amilyen például az ADAC. Ennek segítségével részletesen tájékozódhat arról, hogy melyik márka hogyan teljesít különféle körülmények között, s így könnyebb lehet a választás. A tavalyról megmaradt, garázsban tárolt szett ellenőrzése során nagyon fontos, hogy figyelmen a profilmélységre. Amennyiben a kritikus 4 mm felé kezd közelíteni, úgy nem érdemes tovább várni a gumicserével, hiszen lehet, már egy-másfél hónap múlva úgyis égető szükség lenne arra. Mindenképpen ajánlott a már ismert, bizonyított márkák közül választania, amelyek nem csak teljesítmény, fogyasztás terén tűnnek jó döntésnek, hanem a biztonságos közlekedés is megvalósítható segítségükkel.


Gondolkodjon előre!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a télre való felkészülés fontos alappillére a gépjármű szervizelése. A téli gumicsere alkalmával tehát megéri átnézetni a járművet, és ha például a gumik rendellenesen kopottak, akkor a felfüggesztést is pontosabban beállíttatni. A téli ablakmosó folyadék nélkülözhetetlen, de ha van a kocsiban jégoldó spray, vagy jégkaparó, azoknak bizony hasznát veheti egy-egy hideg reggelen. A Michelin Alpin téligumi szettje egy jó választás lehet annak érdekében, hogy a havas, jeges hónapokban is minden gond nélkül, biztonságban elérhesse úti célját.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót