Michelin Pilot Sport EV a megbízható gumiabroncs

437 megtekintés

A Michelin gumiabroncsok hosszútávú időtállósága köztudott, a gumik kialakítása és a felhasznált összetevők teszik lehetővé, hogy a Michelin abroncsokkal hosszabb távra tudunk tervezni, valamint biztonságosan közlekedhetünk. Az új Pilot Sport EV abroncsot pedig kifejezetten elektromos járművekre fejlesztették.

Elektromos autópiaci körkép

Az elektromos járművek iránti kereslet még a világméretű járvány idején is erős maradt. 2021-ben a hangsúly az infrastruktúra fejlesztésére irányul. 2020-ra gondolva nehéz túllépni a koronavíruson és annak a társadalomra gyakorolt ​​hatásán. A gyárak leállásától és az alkalmazottak kényszerpihenőre küldésétől a bemutatótermek bezárásáig elmondható, hogy éves szinten az új autók értékesítése 30%-os csökkenést eredményezett.  A világjárvány széles körű elterjedése ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az éghajlatváltozás valószínűleg életünk meghatározó kihívása lesz. Mint sok iparág, ennek az autóiparra gyakorolt ​​hatása is jelentős.

Az akkumulátoros elektromos autók (BEV) és a plug-in hibrid járművek (PHEV) eladásai gyorsan növekedtek 2020-ban. Az LMC Automotive becslése szerint a jelenlegi 1,8 milliós piac 2030-ra 18 millióra nőhet, mindezek mellett egy új szegmens figyelhető meg, a Sport BEV terület.  Az “Elektromosítás" trendje a sportautókat sem kerüli el, 5 éven belül a sportjárművek 1/3-a ilyen technológiával készül.

Hosszútávú teljesítmény csendes gumiabroncsokkal

A jó úttartás magas sebesség mellett is, illetve a kiváló tapadás a vizes úton: új és kopott állapotban, valamint a környezettudatosság, maximális vezetési élmény mellett egyaránt jellemző a Michelin Pilot Sport EV gumikra.  Ráadásul – köszönhetően a 20%-os zajszint csökkentésnek – nyugodtan élvezhetjük kedvenc zenénket az autóban ülve.  Ugyanakkor érdemes körültekintően közlekedni.

A Pilot Sport EV technikai jellemzői

  • ElectricGrip gumikeverék: Formula E bajnokságban használt keverék használata, maximális tapadás, hatékony erőátvitel mellett.
  • GreenPower adalék: Megerősített keverék a vállzónába. A vállrész a kanyarvételi tapadást hivatott elősegíteni. Ezért sem mindegy, hogy elhanyagoljuk-e az abroncsnyomás optimális szinten tartását. Ha túl alacsony nyomás mellett autózunk, a vállrészek elkopnak, a kanyarban instabillá válhat az autó. Magasabb futásteljesítmény az elektromos autók nagyobb súlyának ellenére.
  • Optimalizált szerkezeti övek: Vékonyabb szerkezeti övek ugyanakkora teherbírással az alacsonyabb fogyasztás vagy nagyobb hatótávolság céljából
  • Acoustic technológia: Speciális zajcsökkentő anyagok alkalmazása az abroncs belsejében. Alacsonyabb zajszint a jármű utasterében. A speciális szivacsréteg az abroncs belsejében, ami elnyeli a levegő vibrációját. Ilyen például a Tesla Model Y vagy Hyundai Ioniq 5 típusai.
  • MaxTouch Construction™: Optimalizált felfekvési felület, jobb fékezés és kanyarodás – hosszabb élettartam.

A MICHELIN ® Selfseal ® technológia a gumiabroncsba beépített tömítőanyagot használja az idegen tárgy körülvételére vagy az akár 6mm nagyságú lyuk kitöltésére, ezáltal megakadályozva a légszivárgást és biztosítva a nyomást. 

Formula E és MICHELIN Motorsport együttműködése

A Michelin gumiabroncsai a motorsport világában egyedülállóan gyártott, különleges futófelületű gumiabroncsok készítésével alkalmazható nedves és száraz körülmények között is - ellentétben más motorsport-gumikkal. Mindezek mellett a 2020/21-es szezon végéig a vállalat már dolgozik az új generációs autó gumiabroncsain, amely a FIA Formula E- bajnokság ötödik évadában debütál. A versenysorozat egyik alapító szponzoraként a Michelin a 2014-es első szezontól kezdve gumiabroncsokat szállított a versenyzőknek.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Címke: Michelin
Kategória: Hírek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354