Süti beállítások

Michelin Latitude Cross nyári gumi

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Michelin a világ egyik legismertebb és legjelentősebb abroncsgyártójaként évek, sőt évtizedek alatt kivívta magának azt a státuszt, aminek köszönhetően ma már bárki csak megemlíti a nevet, az rögtön tudja, hogy a prémium minőség, az elérhető ár, és a legjobb tapadás vár rá, ha a márkanévből válogat magának. A Michelin az évek során számtalan nagyszerű termékkategóriát elindított már, és sok esetben sikerült olyan maradandót alkotnia, aminek köszönhetően sokan méltóképpen emlékeznek meg róluk, illetve az adott termékről. Egy ilyen maradandó abroncs volt a Michelin Latitude Cross nyári gumi is, aminek több érdekessége is van.

Az első leginkább az, hogy a Michelin ezzel kiszakadt a sportosság világából annak érdekében, hogy egy prémium minőségű, ámde kétségtelenül nagy teljesítményű abroncsot alkosson vegyes használatra. A Michelin Latitude Cross nyári gumi ugyanis egy 4x4, avagy négy kerék meghajtású gépjárművekre tervezett abroncs lett, ami ennek megfelelően képes volt maximalizálni a kifejezetten terepre tervezett gépkocsik teljesítményét, irányíthatóságát úgy, hogy közben az autóban ülőknek egy pillanatra sem kellett tartaniuk a biztonságtól. Hogy mivel érte el mindezt a gyártó?

A Michelin Latitude Cross nyári gumi mintázata

Amennyiben a Michelin Latitude Cross nyári gumi legnagyobb előnyét és sajátosságát keressük, abban az esetben kétség sem férhet hozzá, hogy azt a különleges mintázatában kell keresnünk, amelyet stílusosan Mud Catcher névvel illettek. A teljes nevén Mud Catcher Tread Design névre keresztelt futófelület egy olyan agresszív váll-kialakítással rendelkezik, aminek köszönhetően az általa szerelt autók a legmostohább körülmények között, a legveszélyesebb terepen is képesek a legjobb teljesítményt szavatolni.

Michelin Latitude CrossA Michelin Latitude Cross nyári gumi speciális mintázata ugyanis képes arra, hogy páratlan manőverezhetőséget garantáljon a gépkocsi számára úgy, hogy azt nemcsak aszfaltos úton, hanem laza és csúszós talajon, például sárban is képes legyen biztosítani.

Ha mindez nem lenne elég, a Michelin Latitude Cross nyári gumi természetesen megannyi speciális technológiát is felvonultat, amely a különleges mintázat mellett képes kiegészíteni a nagyszerű tapadást.

Ez az úgynevezett Silent Tread Design technológia, ami azt jelenti, hogy a Michelin Latitude Cross nyári gumit úgy alkották meg, hogy a gumiblokkok speciális, íves kialakítást kaptak, amit direkt úgy terveztek meg, hogy az abroncs gördülése teljesen progresszív legyen az úton haladva. Ennek a célja az, hogy elkerüljék vele az úgynevezett kalapácsütés hatást, ami általános betegség a speciális terepminták között, lényege pedig, hogy a rossz mintázatból fakadóan megemelkedik a használat közben tapasztalt zajszint. Ilyesmit a Michelin Latitude Cross nyári gumi esetén azonban nem tapasztalunk majd.

A Michelin Latitude Cross nyári gumi keveréke

Amivel azonban a Michelin terméke még tovább feszíti a húrt a minőség kapcsán, az a speciális gumikeverékm aminek a Terrain-proof nevet adta a gyártó. Ezt a technológiát a gyártó korábban főként a földmunkagépekre tervezett gumiabroncsoknál használta csak, azonban most átültette a mindennapokba is.

Lényege, hogy minimalizálja az abroncson a különféle kavicsok és egyéb sérülést okozó tárgyak koptató hatását.

A gumikeverék lehetőséget ad arra, hogy a legdurvább terepviszonyok között is a lehető legmagasabb biztonság mellett tudjunk autózni, hiszen az abroncs ellenálló és alig kopik, ezáltal akár terepen, akár erdőben, akár valami nagy súly vontatásakor használjuk, a Michelin Latitude Cross nyári gumi mindig megállja majd a helyét.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót