Süti beállítások

Már Finnországban teszteli téli gumiabroncsait a Goodyear is!

2022/12/12
Gumiabroncs hírek
A jelek szerint az egyre feltörekvőbb, és egyre jobb teljesítményre képes Goodyear a jövőben alaposabban is szeretne betörni a téli gumik piacára, ezen felül pedig megszorongatni a szegmensben az egyik legjobbnak tekinthető Nokian gyártót, amivel kapcsolatban az egyik első lépésük az, hogy megnyitották első téli tesztpályájukat a zord Finnországban, ahol mindig valósághű körülmények között tudják tesztelni legújabb fejlesztéseiket.

A Goodyear a Dunlop cégóriással közösen nyitotta meg impozáns teljesítményét, aminek az Arctic Center nevet adta, amit az Északi sarkkörtől 300 kilométerre északra helyeztek el, Ivalo városa mellett direkt annak érdekében, hogy téli abroncsaikat teszteljék a legmostohább körülmények között is, így havas, jeges és latyakos útviszonyokban. A Goodyear és a Dunlop azért döntött Ivalo mellett, mert itt található a Nokian jól ismert tesztpályája is, a téli gumik piacán igencsak jól ismert – sokak által az abszolút legjobbnak tekintett – gyártó ugyanis már évek óta itt teszteli leginnovatívabb újdonságait, és a szakma szerint ennek köszönhető az, hogy ilyen hatásos újdonságokkal tudnak előállni minden egyes szezonban. A legtöbb gyártó ugyanis a tesztlaborokban általában csak szimulálja a téli útviszonyokat, amelyek gyakran nem adnak kielégítő adatokat arról, hogy a valóságban miként is viselkednének a gépkocsik extrém környezetben, így például havas, vagy jeges úton.

Goodyear Arctic CenterA Goodyear és a Dunlop legújabb tesztpályája egyébiránt rendkívül jó adottságokkal rendelkezik – elsődlegesen földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően, hiszen nem elég, hogy a környéken szinte állandóan tél és fagy van, az Arctic Center még egy hatalmas völgyben is terül el, ami külön mikroklímát teremt, ezáltal optimális és változatos körülményeket biztosít a különféle téli abroncsok teszteléséhez. A pályán a gyártó számtalan különböző borítású és felületű útszakaszt alakított ki, ezáltal jeges, havas, nedves, latyakos, de még száraz felületen is tudják tesztelni abroncsaikat, mindez hosszabb egyeneseken, éles kanyarokon, emelkedőkön, bukkanókon és egyéb, a valóságban is megtalálható földrajzi útviszonyok között. Ezzel a gyártó nem csak a fékutakat, hanem tapadást és az úttartást is tökéletesen tesztelheti a rossz útviszonyokon.

Goodyear Arctic CenterAz Arctic Center megnyitására a gumigyártó vezetői kivétel nélkül ellátogattak, így a Goodyear innovációs központjának igazgatója, Jean-Pierre Jeusette, Laurent Colantonio gyártási vezető, valamint a Goodyear skandináv részlegének elnöke is tiszteletét tette az eseményen, ahol együtt nyugtázták, hogy ennél jobb helyet nem is találhattak volna legújabb fejlesztéseik teszteléséhez. A vezetők mind kiemelték, hogy ezen a tesztpályán ideális és valós jég-, illetve hóviszonyok között tesztelhetik le téli abroncsaikat, ami óriási versenyelőnyt jelent azon gyártókkal szemben, akik nem rendelkeznek efféle infrastruktúrával. A Goodyear elsőként az azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ultragrip 9 téli abroncsának tesztjét már itt végezte el!

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót