Süti beállítások

Skoda Octavia Greenline 3,2 liter/100km fogyasztással

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Takarékosság mindenek felett

Az utóbb években a legnevesebb gyártók egymás után mutatták be az extra takarékos és környezetbarát modelljeiket, így nem meglepő, hogy a Skoda is reagált erre az egyre divatosabb trendre. És az már végképp nem meglepő, hogy legnépszerűbb modelljükből, az Octavia-ból készítették el a saját extra takarékos változatukat, az Octavia Greenline 1,6 CR TDI modellt. A legzöldebb Skodát négyajtós szedán és ötajtós kombi változatban is meg lehet vásárolni, a maximális gazdaságossághoz jár az óriási csomagtartó 590 litere, és a kategória egyik legnagyobb utastere is.

A motor nem vadonatúj, már ismert a cég palettájáról, az 1,6 literes CR TDI dízelt eddig 90 és 105 lóerős változatban lehetett választani, az Greenline-ba kerülő változat most 110 lóerős és 250 Nm-es csúcsnyomatékkal mozgatja az autót. A motor új energiatakarékosabb változatát már nem az ötsebességes váltóval, hanem az új hatsebességessel társították, mely az úgynevezett Green tec csomaggal működik együtt,andnbsp; ami a gyár start-stop és fékenergia visszanyerő rendszerének a neve. A 'régebbi' ötsebességes 1,6-os dízel még 3,8 litert evett százon, a Greenline esetében ezt a 6 sebességes váltónak és a Green tec csomagnak hála sikerült leszorítani 3,2 liter/100km-re.

Erre az extrém takarékos fogyasztásra természetesen a gumikkal is rásegítenek, amik rendkívül alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek a 16 colos könnyűfém felnikre helyezve. Az autó hatótávolsága, amit egy tank dízel üzemanyaggal tud megtenni, meghaladhatja a 1500 kilométert is.

A modell már hazánkban is kapható, a gyári kedvezmény jelenleg 600 000 forint, a négyajtós változat 5,6 millió forint listaáron, míg a kombi változat ettől csak 240 ezer forinttal több.

Az 1,4 tonnás autót éppen elegendően képes mozgatni a takarékos motor, a gyorsulás 100 kilométer/órára kicsivel több, mint 12 másodperc, ezért a lendületes autózást kedvelőknek nem igazán ajánlható. Ez a modell azoknak ajánlható, akik a gazdaságosságot teszik az első helyre a kiválasztás során, évente több tízezer kilométert tesznek meg, és biztos nagy kedvence lesz a nagyobb autóflottát üzemeltető cégeknek is.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót