Süti beállítások

Kiváló teljesítményt nyújt a Hankook Winter Icept RS2 téli gumi

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A téli gumik fontos alappillérei a biztonságos közlekedésnek, ha valaki megbízható és tartós gumit keres, a Hankook Winter Icept RS2 egy jó választás. A koreai gyártmányú Hankook abroncsok rendre a különböző tesztek élmezőnyében szerepelnek és ilyen abroncs a Winter Icept RS2 is, de ugyanígy kiváló téli gumik a Hankook Icept EVO3 és a Winter RW6 is. Szempontok a vásárlás előtt

A téli gumik fontos alappillérei a biztonságos közlekedésnek, ha valaki megbízható és tartós gumit keres, a Hankook Winter Icept RS2 egy jó választás. A koreai gyártmányú Hankook abroncsok rendre a különböző tesztek élmezőnyében szerepelnek és ilyen abroncs a Winter Icept RS2 is, de ugyanígy kiváló téli gumik a Hankook Icept EVO3 és a Winter RW6 is.

Szempontok a vásárlás előtt

Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy az autónk egy adott pillanatban mindössze négy tenyérnyi felületen érintkezik az úttal, ezen múlik a biztonságunk. Ha ilyen szemmel nézzük, akkor is láthatjuk, hogy mennyire fontos, hogy a téli gumi jól tapadjon. De hogy milyen kihívásoknak kell megfelelnie egy téli abroncsnak? Fontos, hogy jól tapadjon a havas, nedves úton, hogy jól fékezhető legyen, hogy kanyarokban is stabil maradjon az autó. Az is nagyon fontos, hogy kiszorítsa a vizet a gumi felületéről, így elkerülve az aquaplaninget. Erre egyébként egy nyári guminak is képesnek kell lennie, hiszen nyáron is előfordulhatnak ilyen kockázatos helyzetek.

A téli és a nyári gumiabroncsok nagyon sok mindenben különböznek egymástól, egyrészt mintázatuk, másrészt anyagösszetételük és szerkezetük is más. A téli gumik sűrűn lamellázottak, nagyobb a profilmélységük, és szilikatartalmuk révén a nagy hidegben sem válnak rugalmatlanná, így a kemény mínuszokban is jól tapadnak.

Mit kínál a Hankook Winter Icept RS2 téli gumi?

Ez az abroncs jól tapad a havas, latyakos, nedves úton. Egész télen kiegyensúlyozott teljesítményt kínál, száraz és nedves úton egyaránt jó az úttartása, jól fékezhető abroncs. Ha megnézzük a mintázatát, láthatjuk, hogy minek is köszönhető ez a kiváló teljesítmény. Egyrészt víz- és latyakelvezető mintaárkok gondoskodnak a víz gyors és hatékony kiszorításáról. Más Hankook modellektől eltérően itt az oldalsó mintaárkokra helyezték a hangsúlyt a tervezésnél, ezáltal maximalizálva az oldalirányú tapadást. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy oldalra gyorsan szorítsa ki a vizet az abroncs. Egy téli guminak olykor a jeges utakkal, ónos esővel is meg kell küzdenie, a Hankook pedig jégbemaró bemetszéseket alkalmazott ennél az abroncsnál, ami jobb kanyarvételi teljesítményt biztosít a belső almintaárkokkal kiegészülve. A teljesítményt tovább növelik a háromdimenziós téli lamellák, melyek hozzájárulnak a még jobb menetstabilitáshoz, a minimális blokkmozgás pedig a vizes és havas utakon fejti ki kedvező hatását. Végezetül itt vannak a tapadómancsok is, melyek a vonóerő-átvitelben játszanak nagy szerepet, javítva azt a havas úton.

A Hankook Winter Icept RS2 szerkezete

A mintázat mellett fontos egy téli gumi szerkezete, futófelületi keveréke is. A Hankook Winter Icept RS2-nél nagy tapadású szilikakeveréket találunk a futófelületen, ami hozzájárul a havas úton való még jobb vonóerő-átvitelhez, ezen kívül a nedves úton alacsonyabb lesz a gördülési ellenállás. Ennek köszönhetően kevesebb üzemanyag fogy, ami költséghatékonyság szempontjából és környezetvédelmileg is pozitív. Az ideális erősségű futófelületet az illesztésmentes burkolat nyújtja, ami megerősített övpánttal rendelkezik. Ez alatt egy széles, dupla acél övréteget találunk, ami biztosítja az optimális futófelületi merevséget, ezáltal lesz még jobb a kezelhetőség. Ehhez járul még hozzá a nagy keménységű peremmag kitöltő és az ultraerős peremmag huzal is.

Hogy teljesít az abroncs a teszteken?

Sokan várják a különböző autós szaklapok, szervezetek tesztjeinek eredményeit. Sokan megnézik az abroncs címkéjét, amin három adatot látunk, egyrészt azt, hogy milyen az abroncs üzemanyag-hatékonysága, itt az A-tól E-ig terjedő skálán a Hankook a D osztályzatot kapta. A nedves úton való kezelhetőségét nézve a középmezőnybe került az osztályozás során, a C besorolással. Ezeken a mutatókon kívül érdemes megnézni más dolgokat is. A kérdéseinkre egyrészt a vásárlói vélemények adhatnak választ, másrészt pedig a tesztek. Az ADAC, az Autobild és sok más szervezet, szaklap is rendszeresen teszteli a különböző abroncsokat, így ezt a gumit is számos esetben vetették már össze más abroncsokkal, különböző méretekben.

2021-ben kétszer is tesztelte az Autobild. 205/55 r16 méretben az 50 abroncsot felvonultató mezőnyben a harmadik helyen végzett, míg szintén ebben a méretben a második fordulóban a hatodik helyen zárt a húsz között. A legjobb eredményt érte el a nedves és a havas úton való féktávolságot nézve, a száraz úton pedig ezüstérmes lett.

Amikor valaki téli gumit keres, érdemes rászánnia az időt a keresgélésre, hogy megtalálja azt az abroncsot, ami megfelel igényeinek és lehetőségeinek egyaránt. Az első és legfontosabb dolog, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen méretű abroncsra van szükségünk. Aztán az is, hogy milyen autóra keresünk abroncsot, fontos az autó teljesítménye és életkora is. A Hankook Winter Icept RS2 a népszerű 205/55 r16 méretben is kapható, emellett a gyakori 195/65 r15 méretben is

elérhető. Több tucat méretben kapható ezen kívül a Hankook Winter Icept RS2, ami egy kiváló teljesítményű abroncs, megbízható választás télre.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót