Kiváló tapadás havon is a Pirelli téli gumikkal

196 megtekintés

A Pirelli új sikerterméke: Cinturato Winter

A Cinturato Winter igazi sikertermékké lépett elő, ezzel a Pirelli is odaférhetett a legjobbak közé a téli gumik versenyében is. Az erőssége a sokoldalúságában rejlik, hiszen az abroncs nagyszerű tapadást biztosít a száraz, vizes, havas és jeges útburkolatokon is. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Cinturato Winter egyike a jelenleg kapható legjobb ár-érték arányú termékeknek.

 

A kívánt tapadás biztosításában rendkívül fontos szerep hárul az úgynevezett V-irányú mintázatra. Ez a mintázat biztosítja a megfelelő tapadást a különböző időjárási körülmények közepette, ám a legfontosabb szerep mégis a havas útburkolatokon hárul rá. Különösen fontos a mintaárkok kialakítása ez. Ezek felelnek a megfelelő vízkiszorításért, vagyis ezeknek köszönhetően kerülhetjük el az úgynevezett aquaplanning jelenséget akár nagy sebesség esetén is. A Cinturato Winter jobb és korszerűbb anyagösszetétellel készül, így nem csak a száraz útburkolatokon elért tapadási képessége jobb, hanem az egyenletes teljesítménye és a nyomáselosztása is.

 

Az Osztrák Autóklub téli gumitesztje

Pirelli Cinturato WinterAz Osztrák Autóklub téli gumitesztjeit évek óta komoly nemzetközi figyelem övezi. A Német Autóklub (ADAC) és a Svájci Touring Club mellett ez az a szervezet, amelyre a szakma és a tudatos vásárlói réteg is komoly figyelmet fordít. A gyártók természetes módon törekszenek arra, hogy a neves gumiteszteken minél jobb eredményt érjenek el, ezzel pedig a lehető legjobb médiavisszhangot tudhassák magukénak. 2016-ban rendhagyó módon a három legnevesebb európai szervezet közös tesztet indított, amely során 15 gyártó termékeit vizsgálták meg.

 

A Pirelli Cinturato Winter nagyszerűen teljesített a vizes úton mért teljesítmény tekintetében. A tizenötös mezőnyből csupán a Dunlop abroncsa múlta felül. E tekintetben a Dunlop SP Winter Response 2 abroncs gyakorlatilag verhetetlennek bizonyult, még a második helyezett Pirelli abroncsra is jelentős hátrányt mért.

 

A Pirelli Cinturato Winter száraz úton mért teljesítménye azonban elmarad az elvárásoktól. E tekintetben sajnos csalódás a Pirelli teljesítménye, hiszen több alsóbb kategóriába sorolt abroncs is felülmúlta. Tudatában kell lenni azonban, hogy a versenybe szálló alsóbb kategóriás abroncsok itt a gyengébb téli képességeik miatt „nyárias” formájuknak köszönhetően értek el közepes helyezést.

 

A Pirelli üzemanyag fogyasztás tekintetében is az alsóházban találja magát. Való igaz, hogy ez nem lehet elsődleges szempont a téli gumi kiválasztása során, mégis kissé kedvezőtlen fényben tünteti fel ezt a kiváló képességekkel rendelkező abroncsot. A futásteljesítmény tekintetében sikerült javítani a renomén. Noha itt sem állhatott a legjobbak közé, nem maradt el messze tőlük.

 

A teszt elsősorban azt a következtetést engedi levonni, hogy a Pirelli Cinturato Winter abroncs az elsődleges és fontos szempontok alapján kiválóan teljesít, a másodlagos szempontok esetében viszont kissé elmarad a vetélytársaiktól. Ha a tapadási és a fékezési szempontok alapján szeretnénk dönteni, akkor válasszuk nyugodtan ezt az abroncsot.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Címkék : Dunlop, Pirelli
Kategória: Hírek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354