Süti beállítások

Kedvező ár, megbízható minőség, kiváló havas tulajdonságok: Barum Polaris 5

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Barum 2018-ban dobta piacra a Barum Polaris 5 téli abroncsot, melyet a Barum Polaris 3 utódjául szántak. A Polaris 5 tehát a Barum Polaris 3 továbbfejlesztett változata, mely jobb havas és nedves tapadást és fékezést kínál, mint elődje. Természetesen a Polaris 3 megítélése is meglehetősen pozitív volt, ám az anyavállalat, a Continental célja az volt, hogy egy minden tekintetben jobb téli tulajdonsággal rendelkező abroncsot hozzon létre megtartva a kedvező árakat és persze a remek ár- érték arányt is. A törekvésük eredménye a Barum Polaris 5, amely talán a márka egyik legjobb téli abroncsa.

A Barum 2018-ban dobta piacra a Barum Polaris 5 téli abroncsot, melyet a Barum Polaris 3 utódjául szántak. A Polaris 5 tehát a Barum Polaris 3 továbbfejlesztett változata, mely jobb havas és nedves tapadást és fékezést kínál, mint elődje. Természetesen a Polaris 3 megítélése is meglehetősen pozitív volt, ám az anyavállalat, a Continental célja az volt, hogy egy minden tekintetben jobb téli tulajdonsággal rendelkező abroncsot hozzon létre megtartva a kedvező árakat és persze a remek ár-érték arányt is. A törekvésük eredménye a Barum Polaris 5, amely talán a márka egyik legjobb téli abroncsa.

A Barum Polaris 5 205/60 r16, Barum Polaris 5 185/65 r15

Barum Polaris 5 205/55 r16, Barum Polaris 5 215/55 r16, Barum Polaris 5 195/55 r16 és a Barum Polaris 5 215/60 r16 a legkeresettebb méretek köz tartozik, ugyanakkor számos más méretet is találunk a kínálatban. A Barum ugyanis egy olyan általános téli abroncsot alkotott meg, melyet a jó minőség jellemet a saját kategóriájában is, így fontos volt a márka számára, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegyék. Általánosságban elmondható, hogy 13 és 19 colos méreteket találunk átmérő tekintetében, szélesség esetében pedig 135 és 255 cm szélességig vannak méretek akínálatában.

Amiért a Barum Polaris 5 abroncsot választani érdemes

Bár a kedvező árú abroncsoknak nem épp a legjobb a megítélésük, mindenképp érdemes végiggondolni, hogy a Barum Polaris 5 abroncsot válasszuk. Természetesen a kedvező árú márkák nem felelnek meg mindenkinek, viszont bizonyos vezetési stílus mellett igazán jó válasz, melyek között a Barum egy kifejezetten minőségi márka. A Barum Polaris 5 az enyhe telek abroncsa, és azok számára lehet megfelelő választás, akik az autójukat hetente párszor, vagyis nem mindennap használják, akkor is leginkább városi közlekedésre.

Amennyiben csak azért van autónk, hogy heti pár alkalommal elvigyen minket ide-oda, esetleg megkönnyítse a bevásárlást vagy a közlekedést, akkor nem szükséges prémium abroncsban gondolkodni, elég lehet egy kedvező árú abroncs, mint például a Barum Polaris 5, amely a jó ár-érték aránya mellett remek havas és nedves teljesítményt is ígér, illetve komfortos vezetési élményt. Persze ehhez arra van szükség, hogy a mintázati kialakítás optimális legyen. Lássuk, melyek a Polaris őt legjellemzőbb technikai tulajdonságai.

A Barum Polaris 5 főbb tulajdonságairól

A Barum Polaris 5 leginkább a következő tulajdonságokkal jellemzi magát:

  • kiváló havas tapadás
  • biztonságos nedves útfelületi vezetési élmény
  • nyugodt vezetési élmény, alacsony zajszint

De mi teszi lehetővé ezeket a tulajdonságokat. Nos, a kivételes tapadást havas útfelületeken az optimálisan elhelyezett blokkok teszik lehetővé, melyek keresztirányú bemetszésekkel rendelkeznek a középső bordák és vállak között. Ez a kialakítás jelentősen javítja a tapadását havas felületeken. A lamellák kialakítását is érdemes alaposabban megvizsgálni. A többfunkciós lamellák úgy kerültek elrendezésre, hogy jobb tapadást tegyenek lehetővé minden irányban. A speciális középső profil kialakítása is a havas utak jobb tapadásáért felel, és kivételesen jó vonóerő átadást tesz lehetővé, ami rövid féktávolságokat és biztonságos vezetést jelent.

A nedves útfelületi kezelhetőség javítása érdekében a hosszanti és oldalirányú hornyok elhelyezését optimalizálták, így az abroncs hatékonyabban vezeti el a vizet, vagyis csökken a vízen futás esélye. A vállrészen további levágások történtek a jobb útkapcsolat elérése érdekében, az oldalsó és körkörös hornyok elrendezése pedig a kiegyensúlyozottabb vezetési élmény elérést eredményezte.

A gördülés zajt is sikerült csökkentenie a fejlesztőknek az oldalanként változó hosszúságú, javított futófelületi mintázat segítségével, így pedig kellemesebb vezetési élményt kapunk.

A Polaris 5 nemzetközi abroncsteszt eredményeiről, és általános megítéléséről

A Barum Polaris 5 remek abroncsteszt eredményekkel büszkélkedhet. Az abroncs 2018-ban jelent meg, az első teszteredmények pedig 2019-ban születtek. Először az Autobild tesztelői vizsgálták az abroncsot a 225/45 R17 méretkategóriában, ahol a 21. helyet érte el az első fordulóban, így pedig pont lemaradt a 20 közé jutásról. Ennek ellenére még így is egy ajánlott minősítéssel jutalmazták. A következő év azonban lényegesen eredményesebb volt a Polaris 5 számára az Autobild tekintetében.

Az első fordulóban a 10. helyet szerezhette meg, ami egy azt jelentette, hogy a középmezőnyben jutott tovább a második fordulóba. A második körben egy 15. helyezést sikerült megszereznie, ezzel pedig egy jó minősítést is.

A 2021-es évben az Autobild tesztelői a 205/55 R16 méretben vizsgálták, ahol szintén egy összesített 15. helyezést szerezhetett, emellett azonban a legjobb gördülési ellenállás eredményét is. Az elmúlt években az Autobild teszten kívül az ADAC teszten is megmutatkozott az abroncs. A ADAC Téli gumiabroncs teszten 2021-ben a 195/65 R15 méretben a Barum Polaris 5 egy 12. helyet szerezhette meg a legjobb jeges eredmény elérésével.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót