Süti beállítások

Hogyan vásároljunk használt gumit?

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A használt abroncsok vásárlásánál elengedhetetlenül fontos az alapos szemrevételezés. Lehet a guminak olyan hibája, mint például a szakadás, amit csak a felszerelés után, felfújt állapotban vehetünk észre.

Amennyire csak anyagi forrásaink engedik, próbáljuk meg mindig megbízható forrásból beszerezni a gumiabroncsokat, lehetőleg kerüljük az autóbontókat és csak olyan helyen vásároljunk, ahol lehetőség van visszavételi garanciát kérni. Ha lehet, akkor pedig még a helyszínen szereltessük fel a gumikat, hogy még ott kiderülhessen, ha valami nem stimmel az abroncsokkal. A használt gumiknál érdemes végigjárni néhány lépést, amivel megbizonyosodhatunk arról, hogy minőségi abroncsokat akarnak eladni nekünk.

Első lépésként nézzük át a gumit repedések, dudorok és egyéb anyaghibák után kutatva. Ha valami hibát észlelünk, akkor ne vegyük meg az abroncsot. Ezután ellenőrizzük le a gumi DOT számát. Ez egy négyjegyű kód, ahol az utolsó két számjegy jelöli a gyártás évét, az első kettő pedig a gyártás hetét. Fontos, hogy öreg gumikat sose vegyünk meg. Figyeljünk oda a profilmélységre és a kopásra. Ne vásároljunk olyan abroncsokat, amelyek profilmélysége az előírt határérték alatt van.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót