Süti beállítások

Hogyan válasszon 165/70 R14 téli gumi mintát

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A 165/70 R14 téli gumi méret főleg a városi kisautókra jellemző, elsősorban tehát erre a méretre a középkategóriás gumik közül érdemes válogatni. A középkategóriás abroncs jól kielégíti a városi használat kívánalmait, tehát nincs is szükség ettől drágább abroncsokra. Természetesen ettől függetlenül találkozunk ebben a méretben budget és prémium kategóriás termékekkel is. A budget is néha megfelelőnek bizonyul, de ennél érdemes bővebben érdeklődni a megvásárolni kívánt termék minőségéről, a prémium márka azonban néha felesleges, hiszen annak az előnyös tulajdonságait nehéz kihasználni egy egyszerű, hétköznapi, városi autónál.

Gumiabroncsot választani nem könnyű dolog, hiszen minden kategóriában egy-egy mérethez rengeteg mintázatot kínálnak, sőt, még az is sokszor előfordul, hogy egy gyártó egy méretre több mintát is készít. Egyrészt ez egy nagyon hasznos dolog, hiszen minél több, annál jobb, ugyanakkor azok számára, akik egyáltalán nem értenek az abroncsokhoz elég nehézkessé válik a döntéshozatal. Amikor abroncsot választunk, akkor érdemes több mindent is figyelembe venni, nem csak a méretet és az évszakot, mint például 165/70 R14 téli gumi, hanem például azt is, hogy milyen vezetési stílushoz, milyen utakra, milyen teljesítménnyel ajánlják (sportos, nyugodt, városon belüli; város, autópálya, terep stb.). Fontos természetesen az abroncs tulajdonságait is figyelembe venni, amelyhez legcélszerűbb az európia címkén feltüntetett jelöléseket összehasonlítani, hiszen ezek a három legfontosabb dolgot közlik egy abroncsról: mekkora üzemanyag-hatékonyság érhető el vele; milyen biztonságos, tehát mekkora a nedves úton való féktávja; illetve mennyire zajos, tehát mekkora a külső gördülési zaj. Mindez a biztonságra, az energiamegtakarításra és a környezetkímélésre vonatkozik. Ennek alapján mutatunk be néhány 165/70 R14 téli gumi abroncsot.

Olcsó 165/70 R14 téli gumi minta a Debicától

A budget kategóriát érdemes minden egyes alkalommal átböngészni, főleg ha egy középkategóriás autónk van, amire középkategóriás abroncsot szeretnénk vásárolni, hiszen néha a budget is tud jó eredményeket felmutatni olcsóbbért, mint a középkategória. (Természetesen ennek alapján a prémiumot is érdemes megnézni, mert sokszor vannak olyan árengedmények, hogy jó áron találunk kiváló abroncsot.)

A Debica NAVIGATOR 2 nem éppen a legjobb abroncsok közé tartozik, de pont ez az oka, ami miatt bemutatjuk. Igaz, hogy nagyon alacsony a zajszintje, tehát ez a környezetre kímélő hatást mutat, aprócska energiahatékonyság is érzékelhető, de a biztonság tekintetében alul marad ez az abroncs, hiszen a nedves úton való féktávnál nagyon kevésnek számít a kapott „F” jelölés. Természetesen vannak olyan kocsik, amire ez is megfelelő, de mi inkább nem ajánljuk. Más méretekben azonban van, hogy a Debica is jobban teljesít, hiába van szó egy olcsó abroncsról, de a 165/70 R14 téli gumi inkább nem az övék.

Az ajánlott középkategória

165/70 R14 téligumiKözépkategóriában szinte megállás nélkül lehetne sorolni az ehhez a mérethez tartozó kiváló abroncsokat, mint például a Toyo Snowprox S 943 XL, vagy az Uniroyal MS Plus 77. Vannak természetesen a középkategórián belül is kissé gyengébb abroncsok, mint a Matador MP54 Sibir Snow vagy a Nexen Winguard Snow G WH2, de pontosan emiatt nagyon fontos több abroncsot is megismerni.

A Toyo Snowprex S 943 XL 165/70 R14 téli gumi minta erősített falú, ami azt jelenti, hogy inkább a nagyobb, akár 7 személyes városi autókra alkalmas, hiszen több terhet bír el. Elég olcsó még ahhoz képest, hogy középkategóriás. „C” jelöléssel rendelkezik az üzemanyag-hatékonyság és a nedves úton való féktáv tekintetében is – ezek igen jó eredményekre utalnak. Alacsony a zajszint is, tehát egy nagyon jó és olcsó középkategóriás mintáról van szó.

Ennek alapján talán már kicsit könnyebben tud abroncsot választani. láthatja, hogy mikre kell figyelni, milyen jelölések vannak. Az internet segítségével már minden sokkal egyszerűbb, még az autóabroncsok megismerése is.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót