Süti beállítások

Hankook téli gumi adományozás

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A program jóvoltából a tavalyi évben 1300 gumiabroncsot adományoztak az OMSZ-nek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek. Az idén körülbelül ugyanennyi téli gumival a mentőszolgálat mellett olyan kisebb szervezeteket is támogattak, akik munkájukkal önzetlenül segítenek a mindennapokban.

A cég rácalmási üzemének ünnepségén Lee Sang Il ügyvezető elmondta, hogy a program kiválóan illeszkedik a Hankook filozófiájához. A programot 2012-ben indították, miután felfigyeltek a mentőszolgálat téli közlekedési problémájára.

Az OMSZ megbízott főigazgatója Burány Béla elmondta, hogy évente egymillió mentést végeznek közúton, és járműveik évente 37 km-t tesznek meg, ennek felét téli útviszonyok között. A Hankook segítségével tavaly 176 esetkocsit tudtak téli gumiabroncsokkal felszerelni, idén pedig további 160 mentő kapott új abroncsokat.

A Hankook Tire a világ egyik leggyorsabban fejlődő gumiabroncs-gyártója. Világszerte több mint 180 országába szállítja termékeit, és több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook 2007-ben létesített gyárat a magyarországi Rácalmáson. A beruházás egy 550 millió eurós fejlesztés volt. 2011-ben a cég a második gyárát is megépítette, és jelenleg több mint 2 ezer embernek ad munkát. A gyár évente több mint 12 millió gumiabroncsot gyárt. A 2014-15-ben elkészülő harmadik beruházási ütem befejezése után a gyár kapacitása 17 millió darabra fog növekedni.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót