Süti beállítások

Goodyear UltraGrip Performance + gumi, új innovatív technológiával az extrém hideg ellen!

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A cég díjnyertes téli gumiabroncs-sorozatát, az UltraGrip palettát teljes frissítéssel ruházta fel, ez jellemző a Goodyear UltraGrip Performance + modellre is. Ennek eredményeként nagy teljesítményű járművek, a kisebb városi személygépkocsik csúcsminőségű téli teljesítményt érhetnek el a hatékony abroncsok segítségével.

Az UltraGrip Performance + gumiabroncs jellemzői

Az UltraGrip Performance + két kulcsfontosságú technológiának köszönhetően javítja nedves, száraz és téli teljesítményét az autók számára. Az úgynevezett Traction Protect Technology egy új gyantát tartalmaz, amely javítja a gumiabroncs deformálódási és átalakítási képességeit. Ez lehetővé teszi a fékerők jobb átalakítását tapadássá. A Winter Grip Technology egy új összetett keveréket tartalmaz, amely alacsony hőmérsékleten jobb gumirugalmasságot eredményez, ami fokozza a hó és a jég tapadását.

Mit tükröznek a teszteredmények?

Az Auto Bild német autómagazin közzétette téli gumiabroncs-tesztjének eredményeit, a Goodyear UltraGrip Performance + abroncsa az első helyen végzett.

Az UltraGrip Performance + minden időjárási körülmény között példaértékű kezelhetőségéért dicsérik. Az Auto Bild által bérelt sportkocsik „örültek” az UltraGrip Performance + -nak, különösen a havas felületeken való kezelése miatt.

A gumiabroncs lett a győztes a tesztben, amelynek során tizenegy márkát (2019 novemberében gyártott 255/35 R 19-es) gumiméretet használva. Az UltraGrip Performance + több szempontból is a legjobb volt. Az időjárási viszonyoktól függetlenül mindig a legrövidebb fékutat produkálta. Nedves felületen a Goodyear autógumikkal felszerelt tesztjárműnek csak 45,7 méter kellett a 100 km / h sebességgel való megálláshoz, ami 1,5 méterrel kevesebb, mint legközelebbi versenytársának. Havas szituációban az UltraGrip Performance + fékútja 27,6 méter volt, 0,4 méterrel rövidebb, mint a következő versenyzőnél. A gumi nedves felületen történő kezelése és aquaplaningja mellett is a legjobb teljesítményt nyújtotta.

Az Auto Bild sportkocsik minden időjárási körülmények között példaértékűnek tartják az UltraGrip Performance + kezelését. A magazin emellett dicsérte az abroncs dinamikus nedves vezethetőségét és nagyon jó fékezési tulajdonságait havas felületeken. Végül, de nem utolsósorban, a gumiabroncs lenyűgözte alacsony gördülési ellenállásával a bírálókat.

Mely EU-országokban kötelező az UltraGrip Performance + használata?

A téli gumiabroncsok - beleértve az UltraGrip Performance + autógumit -   használatára vonatkozó előírások Európában nagyon eltérőek. Például Izlandon, az Egyesült-Királyságban, Írországban, Dániában, Belgiumban, Hollandiában, Ukrajnában vagy Cipruson nincsenek szabályok. A téli gumik azonban kötelezőek minden autó számára egy meghatározott időtartam alatt és minden úton - az időjárási viszonyoktól függetlenül - olyan országokban, mint Norvégia, Finnország, Oroszország, Fehéroroszország, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Macedónia és Szlovénia. A biztonságos közlekedés érdekében a vállalat azt ajánlja, hogy ellenőrizzük az egyes országok téli időszakra vonatkozó követelményeit.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót