Süti beállítások

Goodyear nyárigumi teszt

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Goodyear Eagle F1 GS-D3 a vezetés szerelmeseinek készült, a tervezése során is a rendkívül magas szintű kanyarodási tapadás elérése volt az elsődleges, száraz és nedves felületeken egyaránt, és a Goodyear nyárigumi teszt során is kiderült, hogy ezeket a követelményeket lényegében maradéktalanul teljesíti is ez a ultra nagy teljesítményekre fejlesztett gumiabroncs. A nyárigumi által nyújtott extrém jó kezelhetőséget és tapadást leginkább a sportkocsik, és nagyteljesítményű prémium szedánok és kupék tulajdonosai tudják kihasználni.

Az Eagle F1 GS-D3 technológia különlegességei

A legújabb Goodyear gumiabroncs technológiákat használó abroncs az irányított OneTRED tervezési funkcióknak köszönhetően egyedülálló AAtrax futókeveréket kapott, mellyel a Eagle F1 GS-D3 megkapta a ’AA’ legjobb minősítésű nedves tapadás értékelést. Mindezt úgy, hogy a kiváló száraz felületű tapadás egy hajszálnyit sem veszített teljesítményéből.

A OneTRED kialakításnak köszönhetően három különböző futófelületi zónát sikerült kialakítani, melyek a fokozott kormányzási reakciók érdekében lettek megtervezve, egyrészt a maximális száraz tapadás, a gyors kanyarvételek és a fokozott nedves tapadás érdekében. A futófelületen látható figyelemre méltó aqua csatornák extrém teljesítmányű hydroplaning ellenállást végeznek, így igen magas fokú a vízen felúszás elleni védelem szintje, ahogy ez a Goodyear nyárigumi teszt során is bebizonyosodott.

A gumiabroncs belsejében található két nagy szilárdságú acélöv a speciális nejlon erősítéssel oldja a meg a nagy sebességek mellett rendkívül fontos stabilitás és tartósság problematikáját. Az Eagle F1 GS-D3 gumiabroncsot 13 coltól 18 colos méretekig gyártják, akár Y névleges sebességindex megjelöléssel is.

A Goodyear nyárigumi teszt tanulságai

Előnyök:

  • Egészen kiemelkedő nedves és száraz tapadás.
  • Extrém kanyarodási teljesítmény.
  • Kiváló kormányzási reakciók.
  • Nagy teljesítményeihez képes rendkívül kényelmes utazhatóság.

Hátrányok:

A lágyabb, sportos futófelület lerövidíti a futófelület élettartamát.

Határozott mintázat és a kiváló teljesítmény jellemzi az Eagle F1 GS-D3-at, és mint a Goodyear nyárigumi teszt során is kiderült, ez a sport abroncs tényleg extrém szintű nedves tapadásra képes még nagyobb sebességek esetén is. Bátran kijelenhetjük, hogy ma ez az egyik legjobb sport gumiabroncs nedves aszfaltra. Továbbá a száraz tapadás is kiemelkedő, így aki élvezi a gyors kanyarokat, se nedves, se száraz időben nem kell lemondani az autózás maximális élvezetéről, ebben az abroncsban biztos nem fog csalódni.

Goodyear nyárigumi teszt során egyetlen negatívumként a kiváló tapadás ellentéteként az átlagtól egy kissé gyorsabb kopás volt feltűnő, ez azonban a gumiabroncs rendkívüli teljesítményével összevetve elenyésző negatívumként említhető csak.

Meglepetés volt viszont ettől a sport abroncstól az a magas szintű kényelem és komfort, amit az Eagle F1 GS-D3 normál sebességű városi, vagy autópályás használat közben.

Forrás: http://www.caranddriver.com

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót