Süti beállítások

Goodyear-innovációk a még jobb minőségért

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A világ folyton változó körülményeket teremt, ezekhez pedig alkalmazkodni, igazodni kell. Így van ez az élet minden területén, a Goodyear is figyel a változásokra és reagál rájuk. Újabb és újabb abroncsokkal, melyek mind egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtanak. Úgy a személyautók, mint a városi terepjárók vagy kishaszongépjárművek számára.

A világ folyton változó körülményeket teremt, ezekhez pedig alkalmazkodni, igazodni kell. Így van ez az élet minden területén, a Goodyear is figyel a változásokra és reagál rájuk. Újabb és újabb abroncsokkal, melyek mind egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtanak. Úgy a személyautók, mint a városi terepjárók vagy kishaszongépjárművek számára. 

Az egyik ilyen tendencia, hogy egyre többen váltanak négyévszakos abroncsokra, a Goodyear folyamatosan törekszik arra, hogy négyévszakos abroncsaik egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtsanak. Az ilyen típusú gumik 1980-ban jelentek meg a piacon, az azóta eltelt több mint negyven évben sokat fejlődött az abroncsgyártás, azonban mindig van tovább. Hogy egy abroncs télen is nyáron is jól teljesítsen, ahhoz nagyon sok minden szükséges. Olyan futófelületi keverék, ami télen is és nyáron is rugalmas és olyan szerkezet, mintázat, ami a téli és a nyári utakon is jól teljesít. A Goodyear a négyévszakos szegmens úttörője, a típus feltalálója. Több teszten értek el győzelmet abroncsaikkal, ezzel kiemelkedve a versenytársak közül. 

Ezt kínálja a Vector 4Seasons család, a Gen-3, a Gen-3 SUV és a Cargo abroncsok. Kiváló tapadást nyújtanak a havon és jól kezelhetők szárazon, emellett a vízen felúszás elleni kockázatot is minimalizálják. Futófelületük közepén nagy számban helyeztek el lamellákat, ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az abroncs hóban is jól tapadjon. Ezek a lamellák a metszésvonaluknál hatnak egymásra, ezáltal kinyílnak, így jobban tapadnak. A második generációs négyévszakos abroncsoknál öt százalékkal jobb tapadást érnek el, mint ahogy a száraz úton való kezelhetőségük is 5 százalékkal javult. Erről erős vállblokkok gondoskodnak, melyek révén kevésbé deformálódik az abroncs a manőverezéskor. A vízkiszorító-képessége pedig gyors és hatékony, erre pedig minden évszakban szükség van. A Vector 4Seasons Gen-3 abroncs, az AutoBild 2021-es tesztjének győztese, magas futásteljesítmény és kiváló ár-érték arány jellemzi. 2020-ban a Goodyear lett a legjobb négyévszakos abroncsokat gyártó, az AutoBild értékelése alapján. 

A fő vetélytárssal, a Michelin CrossClimate 2-vel összehasonlítva több tekintetben is jobban teljesít. A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 a független teszteken jobban szerepelt a havas úton való fékezhetőség és kezelhetőség tekintetében, a nedves időben minden kategóriában: aquaplaning elleni védelem egyenes úton és kanyarban, kezelhetőség, tapadás és fékezés a nedves úton. A száraz úton komfortosabb vezetési élményt tesz lehetővé, alacsonyabb külső gördülési zajjal és magasabb futásteljesítménnyel. Mindezt kedvezőbb áron.

Nyári gumi újdonság – az Eagle F1 Asymmetric 6 nyári gumi

Az ultraultra- és az ultranagy teljesítményben is többféle abroncsot kínál a Goodyear, az egyik ilyen újdonság az UHP kategóriában az Eagle F1 Asymmetric 6 abroncs. Elődje, az Asymmetric 5 15 dobogós helyet ért el a különböző teszteken, erre az erős alapra építkezik a 6-os verzió. Hogy milyen fejlesztések is kaptak helyet ennél az abroncsnál? A vezetési stílusnak megfelelően változik az érintkezési felülete, ami hozzájárul a kivételes teljesítményhez a száraz úton. Az aszfalthoz jobban tapad a gumi, az új keverék nagyobb felületen, több mikrokontaktussal tapad, ami szintén hozzájárul a nagyfokú biztonsághoz. Alacsony zajszintje és alacsony gördülési ellenállása pedig csak hab a tortán. Ez a nyári gumit az elektromos autók számára is ajánlják.

Az EfficientGrip abroncsok

Személyautók, hobbiterepjárók és kishaszongépjárművek számára ideális választás az EfficientGrip  2 gumi. Az EfficientGrip Performance 2-t a személyautók számára fejlesztették ki. A Mileage Plus technológia révén rugalmas futófelülettel rendelkezik, ami a rosszabb útviszonyok között sem sérülékeny. A Wet Braking technológia gondoskodik a nedves úton való kiváló fékezhetőségről, ebben a kevésbé merev futófelületi keverék és a nagyobb számú a kapaszkodóél gondoskodik, a száraz úton való stabil kanyarodásért pedig a Dry Stability Plus technológia felel, melynek révén nagyobb bordák kaptak helyet a futófelület középső részén. 

Az EfficientGrip 2 SUV a városi terepjárók számára kifejlesztett abroncs, a fenti technológiákkal ugyanúgy felszerelve, kiváló teljesítményt nyújtva a nedves és a száraz úton egyaránt. Az Allrad 2021-es tesztjének győztese. Megnövelt élettartammal az EfficientGrip Cargo is népszerű abroncs, az újfutófelületi keverékének köszönhetően nem csak 38 százalékkal tartósabb, mint elődje, de szélesebb hőmérsékleti tartományban is kiválóan teljesít. Úgy a száraz, minta nedves úton, utóbbiról egy tapadásjavító gyanta adalék is gondoskodik. 

Megannyi teszt bizonyítja a Goodyear abroncsok elsőségét, a független tesztek élén, élmezőnyében állandó szereplő a Goodyear abroncs. Az anyavállalat nevéhez sok más abroncsmárka is fűződik, így a szintén magas minőséget kínáló Dunlop, melyet sok gyár választ elsőszerelésnek, csakúgy, minta Goodyear abroncsait. Vagy a középkategóriás, alacsonyabb árú, de minőségben szintén jó minőségű abroncsok: Debica, Fulda, Sava. 

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót