Süti beállítások

Fényszóró beállítás 5 lépésben

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A már most kezdődő kánikula rendkívűl megviseli a szervezetet, a helyzet pedig csak fokozódik, ha a volán mandouml;gandouml;tt kell helyt andaacute;llnunk a forrandoacute;sandaacute;gban. Ha nem figyel oda aprónak tűnő, ám annál lényegesebb dolgokra, azon a közlekedés biztonsága is múlhat. A hőségben fokozott stressz éri a szervezetet, elég csak az agresszív sofőrökre gondolni. Összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot, melyeket mindenképpen érdemes megfogadni azoknak az autósoknak, akik a forróságban is az utakra gurulnak.

Az automatikus szintszabályozás esetét kivéve ha gyakran villananak Önre a szembe érkezők a túlzott fényerősség miatt, érdemes elgondolkodnia azon, hogy nincs-e túlterhelve a gépjármű hátsó része. Ebben az esetben ugyanis a fénykávák magasabban lehetnek, ami kétségtelen, hogy zavaróan hat a szemben közlekedőkre. Az elektromos fényszórómagasság-állítás kényelmes lehetőséget teremt arra, hogy az izzókat lejjebb lehessen dönteni, ezáltal alacsonyabbra kerül a kénykéve. Nézzük most néhány lépésben, hogyan állítható be a fényszóró magassága megfelelően!



  1. Elsőként szükség lesz egy függőleges falfelületre, mely előtt legalább öt méretes terület található. A vízszsintes terepen öt méterre kell megállni a fal előtt, arra merőlegesen. Fontos, hogy szilárd burkolattal rendelkezzen a talaj, a homokos, saras, andbdquo;süppedősandrdquo; felület nem bizonyul a legjobb választásnak a fény dőlésszöge miatt.
  2. Ha ezzel megvan, akkor szüksége lesz egy mérőszalagra, mellyel a fényszórók középpontjait kell a falon bejelölni. Ezeket összekötve a falon azt a távolságot kell megkapni, amely a két fényszóró középpontja közötti távolságnak felel meg a gépjárművön.
  3. A gépjárműben található információ arra nézve, hogy mekkora a fénykéve előírt lejtése. Amennyiben nem talál erre adatot, akkor négy-, és ötajtós járgányok esetében 1 %, kombinál 1,2% a lejtés, tehát a továbbiakban ezzel kell majd számolni.
  4. Ezután nincs más dolga, mint a százalékok alapján kiszámolható értékeket szintén rögzíteni a falon, és az autónál a fényszóró állócsavarjait addig tekerni, míg a fénykéve közepe el nem éri az utoljára falon jelölt pontokat.
  5. Amennyiben sem ideje, sem energiája arra, hogy számolgasson, valamint gyors és megbízható beállításra van szüksége, legjobb, ha felkeresi a szervízt, ahol pillanatok alatt elvégzik a szakemberek a beállítást.

Érdemes odofigyelnie a fényszóró magasságára, hiszen ezzel nem csak a saját látási viszonyait teheti optimálissá, de a szembe közlekedő számára sem okoz kellemetlenséget. Jobban belegondolva ez pedig saját közlekedésének biztonságát is elősegíti, hiszen ha elvakítja a szemben közlekedőt, az veszélyes lehet Önre nézve is. Ha saját maga nem tudja elvégezni a szükséges beállításokat, akkor célszerű profira bízni a feladatot.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__3954453-auto-fenyszoro-beallitas-hogyan

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót