Süti beállítások

Ezeket a 185/60 R14 téli gumi mintákat érdemes választani

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Hamarosan elérkezik az idő, amikor mindenki, akinek a téli gumit újra kell cserélni, az ajtókon fog dörömbölni, hogy most szeretne új abroncsot vásárolni, aztán amikor megkérdezik tőle a boltban, hogy de mégis milyet, akkor már csak a tanácstalanság marad a lélegzetvételében. Merthogy a legtöbbünknek fogalmunk sincs arról, hogy milyen abroncsot is szeretnénk vásárolni, még csak egy kicsit sem vagyunk felkészülve abból, hogy mik közül válogathatunk.

Reméljük, hogy a vásárlás előtt legalább a méretet mindenki megnézte, aztán egy türelmes eladó csak tud kezdeni velünk, tudatlanokkal valamit. Hogy Ön teljesen felkészült legyen akkora, érdemes már most elkezdenie kutakodni, és megtalálni a legjobb autójára illő 185/60 R14 téli gumi mintát. Ebben segítünk mi.

Ezeket vegye figyelembe a választás során

Ha téli gumit vásárol, akkor arra figyeljen, hogy ne csak a havas úton való megfelelésben legyen jó az abroncs, hanem a vizes, nedves úton is jól teljesítsen, a jégen se csúszkáljon, de a száraz úton se legyen sokkal nagyobb a kopása, mert akkor hamar újat kell majd vásárolni belőle. Ami fontos tulajdonság, hogy mennyire üzemanyag-hatékony az abroncs, hogy milyen a zajszintje és hogy mennyire gyorsan kopik. Szinte biztos, hogy a legjobb abroncsminták a prémium kategóriából fognak származni, de az nem biztos, hogy nekünk szükségünk van egy olyan drága gumira.

Ha ugyanis kissé régebbi típusú az autónk – ami lehetséges, hiszen a 14”-es méretben keresünk – akkor számunkra bőven megfelelő a középkategória is. Arról van szó, hogy felesleges egy középkategóriás autóra például nagyon erős abroncsot választani, hiszen akkor az abroncs tulajdonságai nem fognak tudni a felszínre kerülni majd, hasonló a helyzet akkor is, ha jó teljesítményű autóra budget kategóriás téli abroncsot választunk, mert az egyrészt hamar tönkreteszi az abroncsot, másrészt az autó teljesítményétől köszönhetünk el. Tudjuk, sok mindent kell figyelembe venni, ismerjünk meg inkább néhány 185/60 R14 téli gumi mintát.

Ezeket a mintákat válasszuk a 185/60 R14 téli gumi méretben

185/60 R14 téligumiKiválasztottunk egy olcsó, egy középkategóriás és egy prémium márkás mintát, amelyek jónak bizonyultak a tesztek során. A különféle árkategóriából mi ezeket ajánljuk.

A General Altimax Winter Plus 185/60 R14 téli gumi igaz, hogy nem budget kategória, de mivel árban azokhoz nagyon közel áll, így inkább ezt elemezzük. A General, mint a Continental tagja jó abroncsokat gyárt, amelyeknek kedvező is az ára. A személyautók számára fejlesztették ki az Altimax Winter Plus mintát, amelynek lényege, hogy kötött forgásiránnyal rendelkezik. Ennek köszönhető a jó vízelvezetés és a stabil tapadás a legtöbb téli útfelületen, a gumi tehát biztonságos a havas, jeges, vizes és latyakos úton is, illetve megfelelőnek bizonyul kopás tekintetében a száraz talajon.

Kedvelt gumiabroncs a középkategóriát tekintve az Uniroyal MS Plus77, amely a legrosszabb téli időjárásban is biztonságot ad, és a kényelemről sem feledkezik meg. Az abroncs mintázatát úgy alakították ki, a bordákat és a lamellákat úgy helyezték el rajta, hogy az tökéletesen el tudja vezetni a vizet, de még jól tapadjon a hóra is. Ez a teljesítmény egyedülálló az Uniroyal termékek között is, hiszen kimagasló kezelhetőségre utal. Az alapanyag is kitűnő, hiszen az nem csak a hideg időben, de a fagypont felett is biztonságos tapadást nyújt.

A 185/60 R14 téli gumi méretben egyértelműen a Nokian WR D3 nyújtja a legjobb teljesítményt, amelyet bizonyít az európai listán elnyert B jelölés is a vizes úton való féktáv tesztelésének eredményéért. Ez az abroncsminta a téli gumik egyik mintája lehetne, hiszen minden olyan tulajdonságban jól teljesít, amelyet a téli gumival szemben állítunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót