Süti beállítások

Egyre több prémium autóra szerelik fel gyárilag a Hankook SUV gumiabroncsait

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Hankook gumiabroncs gyár folytatja diadalútját, amit fényesen bizonyít az is, hogy mind több prémium járművet, sportkocsit szerelnek fel gyárilag ezekre a magas minőségű nagy teljesítményekre képes gumiabroncsokkal. A cég a csúcsmodell abroncsával, az Ventus S1 evo2-vel az új BMW X5-ös beszállítói jogait is megszerezte, így már az ötödik BMW típust szerelik fel gyárilag Hankook abroncsokkal.

Az ultra nagy teljesítményű Ventus S1 evo² SUV nyári gumit a méltán híres müncheni autógyár is méltónak ítélte arra, hogy ezekkel hozza forgalomba az egyik legkedveltebb SUV szabadidő luxusautóját.

Természetesen nem minden előzmény nélkül döntött a BMW a Hankook vezető gumi modellje mellett, hiszen rendkívül pozitív tapasztalatokat szereztek együtt a DTM-ben a Német Túraautó Bajnokságban, így a sportos vezethetőség eleve garantálva volt, amit a Hankook más irányú tapasztalataival luxus élményt, biztonságot, és akár kényelmes vezethetőséget is nyújtó abronccsá fejlesztettek. A nyári gumi a környezetbarát tényezők mentén sem vall szégyent a prémium gyártók hasonló nagy teljesítményű abroncsait is figyelembe véve.

A gyártó az innovatív technológiáknak és a versenyzési tapasztalatoknak köszönhetően sikeresen oldotta meg a maga által kitűzött célt, hogy olyan gumiabroncsot készítsen a SUV autókat kedvelőnek, amelynél nem kell kompromisszumokat kötniük egyetlen fontos tényezőben sem. Ahogy a sportos teljesítmény kötelező ebben a szegmenseben, úgy a tulajdonosok levárják a megfelelő kényelmet is a minimális gördülési zajjal egyetemben, és ma már a luxusautóknál sem másodlagos szempont, hogy se a járművek, se a gumiabroncsok ne fogyasszanak sokat.

A Hankook és a BMW együttműködésének köszönhetően a Ventus S1 evo² SUV nyári gumival egy olyan abroncsot sikerült kifejleszteni, mely a BMW X5 sportcélokra is alkalmas szabadidő autójához hasonló nagyon keresett felsőkategóriás gépkocsik tökéletes gumija legyen. A cégnek olyan egymásnak ellentmondó tényezőket kellett egyetlen abroncsban ötvözniük, mint a kényelmes és sportos vezethetőség, a nagy teljesítmény és környezetbarát jellemzők, az alacsony gördülési ellenállás és a mégis nagyfokú hatékonyság.

A legújabb saját fejlesztésű technológiák a talajjal való érintkezési felületet még ideálisabbá tették, minek hála akár nedves, akár száraz felületeken a Ventus S1 evo² meggyőzően optimális teljesítményt nyújt, és a legváltozatosabb körülmények között is kiegyensúlyozott tud maradni. Az innovatív technológiák másik nagy előnye, hogy az abroncs kopásával sem csökken a nagy teljesítményű kocsiknál oly szükséges hatékony vonóerőátvitel, ami az élettartam végéig élvezhető lesz.

A gumiabroncs elkészítéséhez használt új gumikeverék csökkenti a hőtermelődést, ami egyébként a gumi elöregedését is okozhatja, valamint a gumik fogyasztását befolyásolja. Mivel a hőtermelődés kisebb, csökken a fogyasztás, a gördülési ellenállás, és a gumik.

A cikkünk ötletét, hogy erről írjunk a gumipiacmagazin.hu adta.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót