Süti beállítások

Dunlop téli abroncsok a biztonságos téli autózásért

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Dunlop egyike azoknak a gumigyártóknak, amelyek évtizedek óta helyet követelnek maguknak a legsikeresebb gyártók sorában, azonban a szakma igazi elismerése csak az utóbbi évek során érte el őket. Egyes vélemények szerint a téli gumik gyártásának köszönhetik azt az elismerést, ami nem csak a szakmai elismerésekben, hanem a vásárlói visszajelzésekben is megmutatkozik.

A siker titkát relatív könnyű megfejteni. A Dunlop téli gumijaira jellemző három lamellás megoldás kiváló tapadást és még kiválóbb fékezési képességet szavatol az abroncsok részére. Ez a technológia található a gyári összeállításokon, illetve a tuning célokra gyártott abroncsokon is.

A Dunlop téli gumik sikertörténete 2005-ben kezdődött, amikor az Auto Motor und Sport téli gumitesztjén diadalmaskodni tudtak. A koronát az ADAC minősítése tette fel a gyártó fejére. Ezzel egycsapásra egyértelművé vált, hogy ezek az abroncsok valóban a világ élvonalába tartoznak. Az ominózus tesztek óta eltelt tíz év, de a Dunlop téli abroncsainak megítélése nem változott. Továbbra is kiváló minőségben állít elő olyan autógumikat, amelyek a legtöbb paraméter alapján kiemelkedő teljesítményre képesek. Noha a csendes munkát nem kíséri eget verő médiavisszhang, a teszteken elért eredmény így is figyelemre méltó.

Ez a Dunlop téli gumi titka

Dunlop wintersport 3dA Dunlop által használt megoldások valóban sikeresek és speciálisak, de nem mondható, hogy egyedüliek a gumigyártásban. Több nagy gyártó használ olyan keveréket, mintát és technológiát, ami a Dunlop abroncsainál is megjelenik. A Dunlop nagyságát minden bizonnyal ezek technikai fejlettsége, illetve az együttes használatuk eredményezi.

A Dunlop téli abroncsai folyamatosan továbbfejlesztett keverékből készülnek. A 2005-ös sikerek óta a gyártó nagyon nagy figyelmet fordít a megfelelő keverék összeállítására, hiszen egyértelműen bebizonyosodott, hogy csak ennek biztosításával lehet fényes eredményeket elérni a gumigyártásban. Az alkalmazott lamellák kötött forgásiránnyal rendelkeznek. A váll területen speciális 3D lamellák találhatók, az átmeneti zónában helyezkednek el az amplitúdó lamellák, a középső sávban pedig a hagyományosnak mondható húzó lamellák kapnak helyet. Ez a kialakítás járul hozzá ahhoz, hogy a Dunlop téli gumik kiváló tapadással rendelkeznek a nedves téli utakon, legyen szó akár esős, akár szilárd csapadékos útfelületről.

A Dunlop téli abroncsok szilika tartalma egészen különleges, illetve magasabb annál, mint amit a legtöbb gumiabroncs gyártó alkalmaz. Többen között ennek köszönhető, hogy ezek a téli gumik még egészen alacsony hőmérsékleten is képesek megőrizni viszonylagos elasztikusságukat. Ez az elasztikusság elegendő ahhoz, hogy a Dunlop téli abroncsai még a leghidegebb időjárási körülmények közepette is képesek legyenek a sportos vezetésélményét biztosítani.

Másodlagos minőségi mutatókat

Sok esetben a szakemberek sem értenek teljesen egyet a tekintetben, az abroncsok mely tulajdonságait kezelhetjük elsődleges, illetve másodlagos jelentőségűnek. Az egészen bizonyos, hogy a tapadás és a fékezési képesség kiemelkedő jelentőséggel bír, ugyanis ezek nélkül teljesen elképzelhetetlen a biztonságos közlekedés, különösen a téli időjárási körülmények közepette. Azonban a Dunlop téli gumijai nem csak a legfontosabb jellemzők tekintetében, hanem a másodlagos mutatókkal kapcsolatban is kiválóan vizsgáznak. A Dunlop abroncsai a gördülési ellenállás és a komfortként emlegetett menettulajdonság tekintetében is képesek kimagasló eredményt nyújtani. Ezek együttesen szavatolják, hogy jó döntés Dunlop téli abroncsot választani.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót